Bitcoin: A început Bear Market-ul odată cu scăderea de ieri, sub $45K?

Prețul Bitcoin a scăzut până la minimul ultimelor două luni, odată ce volatilitatea s-a instaurat pe piață. Este posibil ca prețul să păstreze un bottom la $42,000?

24K-Production | Adobe Stock

Bitcoin a scăzut rapid la $42,000 pe parcursul sesiunii asiatice de ieri, pierzând aproximativ 20% din preț într-o singură zi. Astfel, lumânarea Daily de ieri constituie cea mai mare scădere din 15 Mai până în prezent.

Prețul activului digital a înregistrat o scădere totală de 39%, de la ATH-ul de $69,000, până la minimul local stabilit ieri la $42K. În urma scăderii volatile, BTCUSD a reușit totuși o revenire cel puțin mulțumitoare, având în vedere că prețul a făcut un bounce de 18% de la punctul de minim. Conform datelor furnizate de coinglass, s-au înregistrat lichidări de $2,5 miliarde pe parcursul sesiunii de ieri, din care peste 80% au fost poziții de long.

Bitcoin: A început Bear Market-ul odată cu scăderea de ieri, sub $45K?
Lichidările totale | coinglass

Drept rezultat, scăderea aceasta a anulat cele două luni de Bull Market, începute de BTC la finalul lunii Septembrie, când prețul a crescut cu peste 60%, pentru a tranzacționa $69,000 – maximul din 10 Noiembrie. În orice caz, analiști precum TechDev indică asupra faptului că Bitcoin realizează o mișcare asemănătoare în fiecare an.

De asemenea, minimul ultimelor două luni din piața Bitcoin poate fi atribuit și rezistenței pe care organele de reglementare din Statele Unite o impun asupra sferei crypto. Recent, acestea au invitat șefii executivi ai celor mai importante crypto companii la o audiere și întrebări despre active digitale.

Pe de altă parte, unii sunt de părere că prețul Bitcoin se poate stabiliza acum, în urma declinului. Michael van de Poppe se numără printre investitorii care împărtășesc această părere:

În ciuda unor îngrijorări care privesc volatilitatea și nerespectarea normelor impuse de sfera financiară tradițională, Bitcoin continuă să fie apreciat ca un activ viabil pentru jurisdicțiile cu economii instabile.

Călcând pe urmele lăsate de El Salvador, guvernul din Zimbabwe consideră folosirea la scară largă a crypto-monedei. După cum crypto.ro a raportat, secretarul permanent și șeful cabinetului prezidențial, Charles Wekwete a confirmat că deja există discuții în desfășurare cu companiile din sector.

Conform lui Wekwete, autoritățile intenționează să dezvolte reglementări care să protejeze consumatorii de pericole financiare, precum transferurile neînregistrate peste graniță sau externalizarea și spălarea banilor.

Exit mobile version