Bitcoin: Bull Market-ul a ajuns în faza de distribuție. Ce urmărim săptămâna aceasta?

Creșterea prețului, înainte de închiderea lumânării de o săptămână, i-a răsfățat pe holderi, în timp ce acțiunea ascendentă continuă să fie vizibilă pe grafic. Există factori care ar putea să le bage cumpărătorilor bețe în roate?

Graphiqa-Stock | Adobe Stock

Bitcoin începe o nouă săptămână printr-o cursă către zona de All Time High, pe măsură ce cumpărătorii au salvat la limită finalul săptămânii trecute.

După o perioadă de consolidare laterală a prețului BTC, acesta a decis să concluzioneze într-o direcție chiar în ultimele momente – iar mulțumită acestui efort al taurilor, BTCUSD a tranzacționat astăzi peste $66,000.

Această acțiune a prețului a devenit foarte clasică și familiară în ultimele săptămâni, iar atenția participanților la piață se îndreaptă din nou către rezultate bullish ale perioadelor de consolidare.

Având în vedere că sesiunea americană de astăzi nu a început încă, ziua de luni trebuie să seteze tonul pentru o a treia săptămână verde consecutivă a lunii Noiembrie, despre care PlanB preconizează că ar putea să vadă $98,000 per monedă BTC, înainte ca creșterea să fie gata.

Poate Bitcoin să ajungă acolo? În analiza curentă vom revizui cinci factori care ar putea contribui la traiectoria pe care prețul să o urmeze pe parcursul săptămânii.

Închiderea săptămânală elimină urșii din calcul

Pentru cei care se îngrijorează cu privire la ce s-ar putea întâmpla cu prețul la închiderea de duminică – putem răspunde simplu că Bitcoin nu a dezamăgit.

După o consolidare laterală pe parcursul ultimelor șapte zile, BTCUSD a crescut chiar înainte de închidere, pentru a stabili un nou record: cea mai înaltă lumânare de o săptămână, cu close la $65,500.

O creștere de $1,000 a venit literalmente în ultimele momente ale sesiunii de ieri – un comportament tot mai caracteristic al prețului, care poate fi observat de o vreme.

Bitcoin: Bull Market-ul a ajuns în faza de distribuție. Ce urmărim săptămâna aceasta?
Bitcoin a deschis și a închis o lumânare săptămânală peste nivelul 1.618 Fibonacci | @TechDev_52

Astfel, Bitcoin a stabilit o închidere a lumânării de o săptămână peste o linie de trend veche de câteva luni, ceea ce s-a dovedit a fi un test important asupra forței pe care cumpărătorii încă o dețin.

Pentru TechDev, popular analist al sferei crypto twitter, închiderea săptămânii a fost remarcabilă dintr-un alt motiv: dezvoltarea peste nivelul 1.618 Fibonacci, imitând astfel acțiunea prețului din 2013 și 2017, care a fost succedată de o creștere impresionantă.

Sunteți pregătiți pentru ce urmează? Personal, nu cred că de data asta va fi diferit – a mai adăugat TechDev într-o postare separată

La data editării acestui articol, BTCUSD se tranzacționează la $66,000, după ce a atins în urmă cu patru ore un maxim local.

Alții sunt de părere că soft fork-ul Taproot, care s-a implementat ieri cu succes, nu a fost apreciat pe cât merită. După cum am evidențiat în ultima analiză tehnică, upgradări majore ale rețelei au fost succedate de creșteri semnificative ale prețului, după cum a fost cazul și cu Segregated Witness (sau SegWit) în 2017.

Piața nu a tranzacționat prețul pe care îl merită Taproot, masivul upgrade al rețelei – a comentat Charles Edwards, CEO al firmei de investiții Capriole

PlanB: $135,000 per Bitcoin încă este posibil

Puteți spune ce doriți despre predicțiile worst case scenario ale lui PlanB – însă estimările lui au fost cât se poate de bune până în prezent.

Ținând cont de faptul că a estimat corect închiderea lunară din August până în Octombrie, PlanB spune acum că $98,000 per monedă BTC va fi tranzacționat până în 1 Decembrie și că $135,000 este următorul său target, pentru 1 Ianuarie 2022.

B este departe de a fi singurul care estimează un preț atât de mare pentru Bitcoin. Conform analizelor Decentrader, activul digital se pregătește să atingă cel puțin $85,000 în săptămânile următoare.

Privind lucrurile dintr-o perspectivă și mai largă, putem vedea că modelul Stock-to-Flow al lui PlanB are mulți alți indicatori care nu fac decât să arate cât de ciclic a fost Bitcoin de-a lungul timpului – chiar și înainte de 2013.

Bitcoin a respectat aceste linii de trend timp de 9 ani | @jclcapital

Bull Market-ul Bitcoin a ajuns în faza de distribuție

Este posibil ca acesta să fie începutul sfârșitului pentru ciclul de Bull Market al pieței Bitcoin?

Uitându-ne la ce fac holderii pe termen lung, se pare că Bitcoin a intrat în ultima parte – și cea mai volatilă – a capitolului bullish.

WIlliam Clemente a formulat o ipoteză cu ajutorul datelor colectate de Glassnode, firma de analiză on-chain, în care vorbește despre faptul că holderii pe termen lung s-au oprit din acumularea netă a monedelor BTC – și chiar au început să reducă din investiții.

Fiind o parte caracteristică a zonelor de maxim dintr-un Bull Run, această vânzare a activelor în forța de cumpărare a participanților la piață marchează prima reducere netă a holderilor pe termen lung, încă din luna Aprilie, când BTCUSD tranzacționa $65,000 – prag care a rămas ATH pentru cel puțin șase luni.

Holderii pe termen lung cumpără Bitcoin atunci când piața e slabă și vând atunci când piața e puternică – a comentat Clemente

Am ajuns la primele semnale de avertizare față de holderii pe termen lung și al pozițiilor lor nete din ultimele șase luni, ceea ce arată că a început faza de distribuție a acestui Bull Market

Bitcoin: schimbarea netă a pozițiilor deținute de holderii pe termen lung | Glassnode

Rata de hash stabilește un nou All Time High

Un aspect al rețelei Bitcoin care chiar atinge o nouă zonă de ATH săptămâna aceasta – este rata de hash.

După o recuperare lungă de cinci luni, cauzată de interdicția Chinei asupra industriei miniere, puterea de calcul totală a rețelei a ajuns înapoi la valorile pe care le avea în lunile Aprilie și Mai.

Conform datelor furnizate de Blockchain.com, rata de hash arată o valoare medie de 175 de exahași pe secundă.

Bitcoin: rata totală de hash | blockchain.com

Graficul de mai sus arată progresul pe care minerii l-au realizat, după ce au fost nevoiți să schimbe jurisdicția de operare, din cauza Chinei.

În timp ce rata de hash, care descrie puterea de calcul pe care minerii o dedică validării block-urilor, poate fi doar estimată și nu măsurată cu precizie, această valoare intră într-un teritoriu nou, neexplorat, pentru prima dată în ultimele șase luni.

Ratra de hash și prețul BTC, suprapuse | Glassnode

După cum am raportat în analiza principală a săptămânii trecute, dificultatea rețelei, care este discutabil cel mai important indicator pentru forța și încrederea în BTC, continuă de asemenea să stabilească noi maxime.

Duminică a avut loc o altă creștere de 4,7%, marcând astfel a noua apreciere consecutivă a dificultății.

Semne de reversal

Înafară de Bitcoin, și piețele tradiționale încep să se descurajeze, nu doar investitorii.

Într-o conferință care a avut loc săptămâna trecută, Raghuram Rajan, fost guvernator al Reserve Bank of India, a tras alarma asupra creșterii excesive din piața bursieră.

Se observă semne clare de întoarcere, a spus Rajan cu privire la Nomura-Wolfe, popularul coș de acțiuni americane, fiind citat de Financial Times și alte publicații.

Conform perioadelor în care prețul Bitcoin a crescut rapid, opțiunile au parte de o apreciere uriașă a volumului de tranzacționare – și levierul corespunzător care să meargă bine cu ele.

Toată piața pare că a luat-o razna. Există bule peste tot: aici, acolo… peste tot sunt bule – spunea Erik Knutzen pentru Financial Times, CIO al Neuberger Berman

A devenit clișeic să o spun, însă chiar ne aflăm în ape neexplorate, un teritoriu foarte neobișnuit

În timp ce luna Noiembrie este o perioadă în care piețele crypto și cele tradiționale au o performanță foarte bună, tonul unor experți indică suspiciuni asupra trendului ascendent, îndeosebi al pieței bursiere.

Pentru holderii de Bitcoin, problema se învârte în jurul corelației între cele două piețe. Chiar dacă în ultima vreme s-a descurcat și singur, BTC tot poate fi afectat de o schimbare bruscă a sentimentului în alte piețe.

Unul dintre exemple este Tesla, acțiuni al căror preț a scăzut odată cu Bitcoin săptămâna trecută, datorită deciziei lui Elon Musk de a vinde 10% din partea sa.

Exit mobile version