Bitcoin: Bull Market-ul mai poate dura încă 6 luni. Ce trebuie să urmărim săptămâna aceasta?

Este posibil ca pragul de $50,000 să nu fie depășit chiar atât de ușor, însă privind lucrurile printr-o perspectivă macro, vânzătorii încep să piardă total controlul asupra pieței atunci când vine vorba de acțiunea prețului

Alexander Limbach | Adobe Stock

Bitcoin începe săptămâna curentă după o altă încercare de a sparge rezistența de la $50,000. Ce ar putea urma?

După un weekend încurajator, BTCUSD beneficiază de un macro-climat bullish și de o mulțime de așteptări din partea analiștilor, care cer lunii Octombrie să schimbe foaia.

În Q4 2021, aceștia sunt de părere că sfera crypto ar putea să aibă parte de un Bull Run cum nu s-a mai văzut până acum – iar ultimele estimări argumentează faptul că activele digitale au la dispoziție mai bine de șase luni pentru a dovedi acest lucru.

Ținând cont de faptul că luna Octombrie a început deja în forță, vom analiza în cele ce urmează factorii care contribuie la volatilitatea prețului în sesiunile care urmează.

Bitcoin: Bull Market-ul mai poate dura încă 6 luni. Ce trebuie să urmărim săptămâna aceasta?
BTCUSD, timeframe de o zi | Bitstamp

Piețele se pregătesc pentru o creștere tumultuoasă în luna Octombrie

Piața bursieră a avut parte de o acțiune laterală în luna Septembrie, însă primele zile ale noii luni au dovedit deja cum doar câteva știri pozitive pot face din Bitcoin un performer mai bun decât piața tradițională.

În timp ce S&P 500 a scăzut cu 5% în luna Septembrie, BTCUSD a închis lumânarea aceleiași perioade de timp cu $4,000 mai jos decât în luna precedentă.

În orice caz, din 1 Octombrie, sorții activului digital au stabilit o altă direcție, împotriva așteptărilor care spuneau că piața bursieră va crește pe spatele scăderii dolarului american. Astfel, Bitcoin a fost piața principală care a beneficiat de o revenire a încrederii în rândul investitorilor.

S&P 500, Nasdaq și Dow Jones | CNBC, FactSet

Cel mai probabil Q4 2021 va înregistra profituri mai mari decât de obicei – a transmis Sam Stovall pentru CNBC, strategist al CFRA

În orice caz, investitorii vor trebui să se țină bine în timpul unei creșteri tumultoase a lunii Octombrie, care de obicei a fost acompaniată de o volatilitate de 36% de-a lungul istoriei – mult mai mare decât cea a celorlalte 11 luni

Sentimentul săptămânii trecute a fost condus de votul politicienilor americani asupra Facturii pentru Infrastructură, care ulterior s-a amânat până în 31 Octombrie, cel puțin.

Grafic DXY | @Crypto_Ed_NL

După cum se vede, Indexul Dolarului American (DXY) se află la maximele ultimului an, atunci când este măsurat împotriva unui coș de alte monede naționale străine, printre care euro și lira sterlină. O întoarcere a acestui trend, care de obicei este un catalizator bullish pentru Bitcoin – se află pe radarul multor traderi.

Pentru Crypto Ed, un trader popular de pe twitter, o corecție a graficului DXY ar putea ține luni de zile, nu doar săptămâni.

$50,000… dar nu încă!

După ce a înțepat pragul de $49,000 pe parcursul weekend-ului, este evident faptul că Bitcoin se pregătește să atace rezistența importantă de la $50,000 – însă nu așa repede.

În ciuda impulsurilor bullish, creșterea de duminică, care a însumat $2,100 de la minim la maxim, a fost succedată de o scădere foarte asemănătoare, care însă a găsit support-ul necesar la $47,500.

Participanții la piață au demis faptul că acesta este un semnal bearish, susținând faptul că orice slăbiciune pe care prețul BTCUSD o afișează – va fi temporară.

Dintre ei, face parte și Michaël van de Poppe, care astăzi a repetat recenta sa teorie – în care prețul activului digital consolidează o perioadă scurtă de timp, după care realizează un nou breakout.

#Bitcoin | @CryptoMichNL

Între timp, Pentoshi, un alt trader din sfera crypto twitter pe care l-am citat des, a asemănat situația și structura curentă a pieței cu cea din Q4 2020 – atunci când activitatea se desfășura în jurul pragului de $20,000, nu $65K – nivelul pe care Bitcoin trebuie să îl învingă.

Nu mă interesează timeframe-urile mici. Mă interesează structura macro a pieței – a transmis traderul într-o serie de comentarii

Fie că scade sau nu de la data curentă, BTCUSD a stabilit o închidere solidă a săptămânii la $48,200 – iar făcând acest lucru – a recuperat complet pierderile cauzate de lumânările precedente.

Analistul Rekt Capital a adăugat faptul că media mobilă Pi Cycle a ultimelor 111 zile – a servit drept support, alimentând creșterea recentă.

Rata de hash se îndreaptă către un nou All Time High

Nu putem știi niciodată sigur, însă conform estimărilor, rata de hash a rețelei Bitcoin a atins deja noi maxime.

La mai puțin de cinci luni de când China a determinat minerii să-și mute procesele și echipamentul în altă jurisdicție din cauza reglementărilor, sursele de date arată faptul că situația fundamentală a compensat faptele guvernului chinez.

Nu doar atât, dar este posibil ca rata de hash să fi atins valoarea de 200 de exahași pe secundă (EH/s) în ultimele zile – adică cu 32 EH/s mai mult decât maximul precedent.

Măsurarea ratei de hash este dificilă deoarece e aproape imposibil ca puterea de minare dedicată BTC să fie constatată cu exactitate – astfel, orice reprezentare este presupusă.

Bitcoin: graficul ratei de hash | coinwarz.com

În timp ce datele furnizate de diferite surse variază – CoinWarz a înregistrat valoarea de 201 EH/s în 2 Octombrie, pe când MiningPoolStats arată în prezent o valoare de 138 de EH/s – deci tendința generală este oarecum discutabilă.

Situația fundamentală a rețelei Bitcoin se află cu fermitate în modul Up Only, reflectând în continuare convingerea pe termen lung a minerilor care cred în profitabilitate.

China a eliminat aproape 90% din minerii de Bitcoin în prima jumătate a acestui an. Drept rezultat, rata de hash a scăzut cu 50% – a comentat Anthony Pompliano, cofondator al Morgan Creek Digital

Doar câteva luni mai târziu – și aproape suntem la un alt ATH. Stimulentele economice conduc spre o descentralizare și mai mare a rețelei

Bitcoin: Dificultatea de minare | BTC.com

După cum am raportat săptămâna trecută, dificultatea rețelei se pregătește să stabilească noi maxime săptămâna aceasta, ținând cont de faptul că următoarea ajustare va fi a șaptea consecutivă.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2019, în timp ce dificultatea de minare a rămas la 20% sub nivelul de maxim al lunii Mai.

Suntem la jumătatea drumului?

Nu este niciun secret în faptul că cei mai cunoscuți analiști numesc Q4 ca fiind un trimestru plin de acțiune bullish pentru Bitcoin.

Pentru PlanB, creatorul modelului Stock-to-Flow, predicțiile de tipul în cel mai rău caz – s-au adeverit în ultimele două luni: August și respectiv Septembrie.

În continuare, analistul este de părere că prețul activului digital va închide peste $63,000 până la finalul lunii Octombrie – și peste $98,000 până la finalul lunii Noiembrie.

În orice caz, făcând un pas înapoi pentru a privi structura macro, peisajul este cu atât mai bun pentru Bitcoin. În ultima sa actualizare față de modelul S2F, PlanB a indicat faptul că prețul a parcurs doar 50% din ciclul bullish programat, lăsând ușa deschisă pentru alte creșteri rapide.

După părerea mea, suntem abia la mijloc, nu se observă nicio slăbiciune deocamdată. Țineți cont de faptul că bulinele colorate nu reprezintă doar lunile până la halving, ci și un semnal on-chain – a comentat analistul asupra graficului său

Presupunerea mea? A doua creștere din acest Bull Market mai are încă șase luni până să fie gata

Bitcoin: Modelul Stock-to-Flow | PlanB

Bitcoin încă trebuie să ajungă din urmă estimările Stock-to-Flow, având în vedere că prețul spot a deviat cu un procentaj record în ultimele luni.

La data curentă, paritatea BTCUSD trebuia să tranzacționeze peste $100,000, conform sursei de monitorizare S2F Multiple.

Zvonurile despre Bitcoin ETF… și-au spus cuvântul?

După cum am raportat într-una din ultimele analize, există șanse ca un Bitcoin ETF să fie acceptat, într-o oarecare măsură, de Comisia SEC.

Un ETF acoperit în contracte futures este probabil să primească aprobarea, pe măsură ce Securities and Exchange Commission a respins majoritatea ETF-urilor tradiționale – sau le-a amânat până în Noiembrie, cel puțin.

Piața a speculat timp de ceva vreme aceste zvonuri, însă o decizie ar putea răsturna situația și, odată cu ea, și investițiile actuale în Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

În ciuda acțiunii pe care prețul a desfășurat-o în ultimele săptămâni, diferența dintre prețul fondului și cel al pieței spot – continuă să rămână semnificativă, aflânduse la -14%.

Grayscale: diferența de preț premium între GBTC și piața BTC spot

Grayscale a declarat că intenționează să convertească fondurile crypto în ETF-uri atunci când circumstanțele îi permit acest lucru, în timp ce datele arată că business-ul lor nu suferă chiar deloc.

GBTC domină de departe volumul fondurilor în Bitcoin, având de 10 ori mai mult decât oricare altul – a subliniat Eric Balchunas săptămâna trecută

Dacă era un ETF – cu siguranță era în top 5% cele mai active

 

Exit mobile version