Bitcoin: este Bull Marketul într-o fază lipsită de încredere?

24K-Production | Adobe Stock

Alex Saunders, șeful executiv al Nuggets News, o firmă australiană de analiză și publicații din sfera crypto, este de părere că prețul BTCUSD poate reveni la maximul de $65,000 – stabilit la mijlocul lunii Aprilie.

Într-un mesaj publicat astăzi pe twitter, Alex Saunders a folosit un exemplu clasic de emotional trading, din cercurile de traderi de pe Wall Street – pentru a sugera faptul că Bitcoin este departe de a fi stabilit All Time Highul la scară macro.

Bull Marketul Bitcoin nu se sfârșește aici

Bitcoin consolidează într-un interval bine definit, aflat între $30,000 și $37,000. Prețul activului digital nu a reușit să depășească pragul rotund de $40K, nici să-și continue evoluția deasupra lui.

Pe măsură ce sentimentul predominant în rândul investitorilor – se transformă în frică – mulți participanți la piață se tem de faptul că prețul Bitcoin nu poate face față tuturor evenimentelor de natură bearish, care au loc în perioada curentă.

Evenimentul bearish principal, care se desfășoară în prezent, este migrația forțată a minerilor de pe teritoriul Chinei. Având în vedere că va dura luni de zile pentru ca Bitcoin să-și recapete nivelele de hash rate pe care le-a dobândit în zona de maxim, chiar și cele mai cunoscute modele ale prețului, precum Stock to Flow, sunt puse la încercare de vânzători.

În 9 ani de zile – n-am văzut niciodată ca un Bull Market să se sfârșească într-o perioadă de neîncredere. De bun simț ar fi ca prețul să consolideze lateral și să mai aibe o scădere – a spus analistul Nuggets News

China a mai luat astfel de decizii în anii precedenți. Nu a funcționat – așa că au recurs la ultimul as din mânecă… Dar nu poți să ucizi Bull Marketul Bitcoin

Bitcoin: este Bull Marketul într-o fază lipsită de încredere?
Wall St. Cheat Sheet

Saunders a folosit pentru referință paradigma clasică a ciclului de piață, în care lipsa de încredere a investitorilor precedă o creștere rapidă a prețului. De asemenea – după o perioadă de scădere, care apare în urma stabilirii unui ATH – participanții la piață se pot aștepta la o creștere bruscă, care să lichideze pozițiile întârziate de short.

Precizările oferite de Saunders vin odată cu adăugiri din partea Băncii Populare Chineze, care a reiterat un semnal negativ asupra crypto-monedelor, avertizând băncile comerciale să nu le permită clienților tranzacții asociate cu industria crypto.

Exit mobile version