Bitcoin rămâne bullish și dacă scade la $50,000, conform analizelor

Chiar dacă nu pare o situație probabilă sau favorabilă, BTCUSD ar putea pune din nou vânzătorii în dificultate, dacă acțiunea prețului reușește să le întindă o capcană

Mkarco | Adobe Stock

Bitcoin ar putea să se întoarcă la $50,000 și tot să nu invalideze o teză bullish, după ce în urmă cu doar câteva zile a stabilit cu succes un nou All Time High.

În ultimul raport, cu privire la actualizarea statisticilor față de piață, Decentrader, platforma de tranzacționare – a argumentat că după ce a atins un maxim la $67,000, Bitcoin a înlăturat orice motiv al participanților la piață de a fi bearish.

Bitcoin rămâne bullish și dacă scade la $50,000, conform analizelor
3 Day BTCUSD Chart with Predator indicator overlay | Decentrader

Nicio dovadă solidă că prețul va ajunge la $50,000

După ce BTCUSD a reușit să depășească pragul de ATH al lunii Aprilie, după mai bine de șase luni, piața a suferit o corecție de peste 10%, care i-a speriat pe investitori.

În urma unei scurte scăderi sub $60,000, analiștii s-au întors la vechile predicții ale prețului – în care spuneau că Bitcoin va tranzacționa cel puțin șase cifre în următoarele săptămâni și luni de zile. FilbFilb nu face excepție.

Urmărim un fractal al prețului Bitcoin de cel puțin câteva săptămâni, care, dacă e să-și continue desfășurarea, ar implica o creștere până la $72,000 – în cazul în care momentum-ul bullish este menținut cu succes. Ulterior, extensia 1,618 Fibonacci – sugerează faptul că $88K ar putea fi următoarea țintă – a explicat analistul

FilbFilb a făcut referire și la rata de funding, care a suferit o scădere accentuată în ultimele zile. Pe de altă parte, expunerea la noile Bitcoin ETF-uri și support-ul puternic pe care cumpărătorii tind să-l ofere după o corecție suficient de mare – sunt factorii care mențin Bull Market-ul sănătos.

Bitcoin Price (Orange) vs Exchange Held Supply (Green) | CryptoQuant

Pe parcursul weekend-ului, când volumul de tranzacționare tinde să scadă, ar putea să vină însoțit de o mișcare bruscă în sus sau în jos – însă este foarte probabil ca $65,000, nivelul de ATH al lunii Aprilie – să opună din nou rezistență.

Traderul a mai adăugat faptul că favorizează o corecție și mai adâncă a prețului – una care va avea nevoie de o forță de vânzare foarte mare pentru a învinge încrederea pe care cumpărătorii o au în această piață.

Dacă observăm o întoarcere de trend și o invalidare a structurii – atunci $50K este nivelul pe care îl urmărim pentru un potențial support – a mai adăugat FilbFilb

Chiar dacă momentan nu există nicio dovadă că acest scenariu ar putea să se desfășoare – ne pregătim pentru orice eventualitate. Dacă prețul ajunge într-adevăr să tranzacționeze aceste niveluri – teza bullish a activului digital nu este invalidată

BTCUSD 4 Hour chart with TRDR | Decentrader

Matematica susține tabăra cumpărătorilor

Odată cu alte descoperiri recente, niveluri Fibonacci continuă să joace un rol important în așezarea unor puncte de interes pe graficul activului digital.

La bază, fiecare maxim al prețului a provenit dintr-o extensie Fibonacci – care în prezent pavează calea pentru o creștere până la $300,000.

În mod similar, următorul Bear Market de la aceste puncte de maxim – ar putea, în cel mai rău caz, să stabilească o zonă de bottom chiar sub $50,000.

Exit mobile version