Bitcoin: Cea mai bullish scădere din ultimii 75 de ani. Ce urmărim săptămâna aceasta?

Este posibil ca 2022 să se dovedească în cele din urmă a fi un an de partea cumpărătorilor? Nu mulți cred acest lucru, însă volatilitatea pe termen scurt ar trebui să se disperse, spun analiștii

Jackie Niam | Adobe Stock

Bitcoin începe o nouă săptămână într-o zonă ciudată, una care este foarte similară cu cea în care se afla în urmă cu fix un an de zile.

După ce o mulțime de surse au descris acțiunea prețului din 2021 ca fiind defapt o consolidare gigantică, BTCUSD se află din nou între $41,000 și $42,000 – exact unde se afla prețul și în a doua săptămână a lunii Ianuarie 2021.

Scăderile și creșterile care au avut loc în această perioadă de timp au fost semnificative, însă în esență, Bitcoin a rămas în mijlocul unui interval familial.

Priveliștea pieței variază în funcție de perspectivă: unii sunt de părere că stabilirea altui ATH este mai mult decât posibilă anul acesta, în timp ce alți analiști avertizează că vom mai trece prin multe luni de consolidare.

Având în vedere că sentimentul investitorilor se află la cea mai scăzută zonă din istorie, în analiza curentă vom arunca o privire asupra factorilor care pot schimba situația crypto-monedei pe termen scurt.

Bitcoin: Cea mai bullish scădere din ultimii 75 de ani. Ce urmărim săptămâna aceasta?
BTCUSD: Niveluri de interes, Timeframe de o zi | Bitstamp

Va ține support-ul de la $40,700?

Bitcoin a avut parte de un weekend în care a fost pus la încercare, pe măsură ce ultima testare a nivelului de support a cauzat o scădere a prețului sub $40,000.

Datele colectate de tradingview și Bitstamp arată cum BTCUSD a scăzut cu $1,000 sub nivelul de support oferit de $40,700, cauzând astfel o altă corecție a tuturor activelor digitale alternative.

În mod ironic, același nivel de support s-a aflat sub atenția traderilor în aceeași zi de Ianuarie din 2021, o perioadă care s-a dovedit a fi verticală pentru acțiunea prețului Bitcoin.

De asemenea, și luna Septembrie 2021 a mutat atenția asupra aceluiași nivel – $40,700 – care a acționat în trecut de multe ori ca un nivel pivotal, după o perioadă lungă și corectivă, însă în cele din urmă, BTCUSD a beneficiat de o creștere la $69,000, unde a stabilit și maximul istoric.

În prezent, șansele unui breakdown în zona $30,000 sunt mult mai mari în rândul analiștilor.

Închiderea săptămânală se află chiar după colț – spunea ieri traderul Rekt Capital într-un mesaj, alături de graficul atașat mai jos

Teoretic, există o șansă ca Bitcoin să realizeze o închidere săptămânală peste $43,200, pentru a se bucura de o lumânare verde în săptămâna următoare. Dar dacă închiderea are loc sub $43,200, BTC ar putea să viziteze zona încadrată cu roșu

BTCUSD: Nivelurile și zonele de interes evidențiate de Rekt Capital

În cele din urmă, Bitcoin și-a încheiat săptămâna precedentă la $42,000, din moment ce a consolidat în jurul acestui nivel pe parcursul ultimelor zile într-un episod care poate fi numit o perioadă de relaxare pentru tauri.

Cred că piața va stabili un Lower High – a prezis Pentoshi într-unul din ultimele sale mesaje postate pe twitter

Investitorii sunt de acord că piața caută lichiditate

Perspectiva macro este particular complicată pentru fanii de active care posedă risc, iar Bitcoin și monedele Altcoin nu fac deloc excepție de la această categorie. Însă ce posedă viitorul variază de la un participant la piață la altul.

Este cunoscut și așteptat faptul că Rezerva Federală a Statelor Unite va majora dobânzile pe parcursul următoarelor luni, lucru care i-a determinat pe investitori să reducă riscul și le-a cauzat dureri de cap taurilor din sfera crypto. Banii ușori, care au început să curgă în Martie 2020, vor fi mult mai greu de găsit în prezent.

Perspectiva bearish a fost sumarizată de fostul CEO al platformei BitMEX, Arthur Hayes, în ultima sa postare, publicată pe blog.

Să uităm pentru un moment lucrurile pe care le cred cei care nu sunt investiți în sfera crypto. Din punctul meu de vedere, crypto-investitorii sunt naivi să creadă că creșterea rețelei și a numărului de utilizatori – vor permite activelor digitale să-și continue traiectoria ascendentă fără nicio problemă – a comunicat Hayes

Pentru mine, acest prospect prezintă scenariul perfect pentru un declin sever, pe măsură ce efectele fatale ale majorării dobânzilor vor determina investitorii să-și reducă semnificativ expunerea la crypto-monede

Săptămâna aceasta vom primi rezultatele unui alt raport CPI, realizat pentru luna Decembrie – numere care cel mai probabil vor arăta o altă creștere surprinzătoare a inflației.

Hayes este departe de a fi singurul care este îngrijorat de schimbările pe care federalii ar putea să le impună în piața crypto anul acesta, iar Pentoshi, printre alții, spune că este posibil ca Bull Market-ul să fie temporar pus pe pauză.

Întrebarea finală este: poate sfera crypto să ignore federalii, în cazul în care aceștia decid să țină în mână o macetă deflaționară? Mă îndoiesc – a concluzionat Alex Krueger într-o serie de mesaje, postate pe profilul său de twitter

“Nu vă puneți cu Rezerva Federală” funcționează în ambele sensuri, și în jos și în sus. Dacă federalii adoptă un ton prea sever, atunci Houston, avem o problemă

Însă există și traderi optimiști pe piață. Dan Tapiero, CEO al 10T Holdings, le-a transmis urmăritorilor săi să ignore gălăgia care se produce momentan pe piață și să se concentreze pe oportunitatea de a investi pe termen lung.

Cea mai bullish scădere din ultimii 75 de ani – spune el

Economia aflată în creștere este susținută și de dobânzi care în realitate sunt negative. Rezerva Federală nu va putea să combată niciodată dobânzile cu inflația. Rămân long pe bursă, Bitcoin și ETH. Fac HODL în timpul acestei volatilități pe termen scurt. Economiile în dolari vor continua să piardă din puterea de cumpărare

RSI-ul a ajuns la minimul ultimilor doi ani

Chiar dacă perspectiva pieței nu este una tocmai strălucită, nu toți indicatorii spun o poveste bearish, mai ales pentru Bitcoin.

După cum am raportat într-una din ultimele analize tehnice, indicatorii on-chain cer o creștere din partea prețului – iar contextul istoric susține aceste cereri.

Săptămâna trecută, indicatorul Relative Strength Index (RSI) al graficului BTCUSD, a ajuns la cea mai scăzută valoare din ultimii doi ani.

Bitcoin: RSI-ul se află din nou într-o zonă de minim | @BTC_Archive

RSI-ul este un indicator cheie, folosit pentru a determina dacă un activ este supracumpărat sau supravândut la un anumit preț.

După ce a săpat adânc sub $42,000, activul digital sugerează că un asemenea nivel este într-adevăr considerat extrem de către participanții la piață, iar o creștere ar trebui să apară pe grafic pentru a pune lucrurile în balanță.

În contrast, în luna Ianuarie, RSI-ul se afla într-o zonă foarte ridicată, invers față de cum e acum. Chiar dacă BTCUSD se afla în aceeași zonă ca și acum, RSI-ul indica supracumpărarea la vremea respectivă.

RSI-ul Bitcoin se află la cel mai mic punct din ultimii doi ani, pe timeframe de o zi. Martie 2020 și Mai 2021 reprezinte ultimele puncte de referință. Și când mă gândesc că oamenii devin bearish aici sau că vor să facă short – a comentat Michael van de Poppe într-un mesaj

Rata de hash recuperează pierderea cauzată de Kazahstan

Un alt factor care se recuperează de săptămâna trecută vine tot din zona fundamentală a Bitcoin.

După ce a stabilit un nou nivel de All Time High pe parcursul săptămânilor recente, rata de hash a rețelei Bitcoin a primit o lovitură atunci când Kazahstan a compromis conexiunea la internet.

Kazahstan, care găzduia aproximativ 18% din rata de hash a rețelei Bitcoin, s-a stabilizat de atunci, permițând ratei de hash să se întoarcă la nivelurile precedente de 192 de EH/s.

La un moment dat, când a atins valoarea de 171 de EH/s, participanții la piață au asociat cazul cu interdicția Chinei asupra activelor digitale, din luna Mai, antecedent pe care minerii tot au reușit să-l depășească cu bine în cele din urmă.

În ciuda răsturnării de situație, dificultatea rețelei Bitcoin tot a reușit să stabilească o creștere pe parcursul săptămânii trecute, și momentan se pregătește să facă din nou același lucru și săptămâna viitoare, când are loc următoarea ajustare automată.

Bitcoin: Rata totală de hash | Blockchain.com

O să crească pentru totdeauna – a spus Dylan LeClair despre rata de hash, într-un mesaj postat pe profilul său

Pentru context, interdicția impusă de China a cauzat un declin de 50% în rândul ratei de hash. Rețelei i-a luat aproximativ șase luni să recupereze această pierdere.

PlanB este convins de modelul său Stock-to-Flow

Unul dintre analiștii care sugerează de multă vreme că trendul Bitcoin trebuie să se întoarcă – este PlanB, creatorul modelului de preț Stock-to-Flow.

Testând momentan creațiile sale, și fiind acompaniat de ploaia de critici de pe social media, PlanB rămâne mai optimist ca niciodată asupra acțiunii prețului de pe termen mediu și lung.

Știu că unii oameni și-au pierdut încrederea față de acest Bull Market – a recunoscut el într-un mesaj

Totuși, țin să vă anunț că ne aflăm abia la jumătatea ciclului (2020-2024). Chiar dacă Bitcoin experimentează turbulențe la capitalizarea de $1 Trilion, cluster-ul auriu de graficului, situat la $10 Trilioane rămâne target-ul, din punctul meu de vedere

Bitcoin: Modelul Stock-to-Flow Cross Asset | PlanB

Analistul s-a referit la valoarea Stock-to-Flow pentru Bitcoin, aur și alte active, ca parte a modelului său Stock-to-Flow cross-asset (S2FX), care cere un preț mediu de $288,000 pentru BTCUSD, pe parcursul ciclului curent.

Însă mai venită de acasă pare comparația sa simplificată dintre Bitcoin, în ciclul curent, și Bitcoin în ciclurile precedente – acestea fiind cele care au avut parte de o traiectorie fezabilă, care începe cu o revenire a prețului în formă de U.

Evoluția Bitcoin după evenimentul de Halving din 2012, 2016 și 2020
Exit mobile version