Bitcoin: Capitularea durează de aproximativ o lună, spune Glassnode

Piața ar putea avea nevoie de un risc de scădere suplimentară pentru a testa pe deplin hotărârea investitorilor

Bitcoin: Capitularea durează de aproximativ o lună, spune Glassnode

În ultima lună, capitalizarea totală de piață a criptomonedelor a fluctuat cu 17% între 840 de miliarde de dolari și 980 de miliarde de dolari. Acțiunea prețurilor este relativ tensionată, având în vedere incertitudinea extremă din jurul recentelor vânzări de pe piață.

Capitalizarea totală de piață a criptomonedelor
Capitalizarea totală de piață a criptomonedelor | CoinMarketCap

În ultimele 7 zile, Bitcoin a scăzut cu 2%, în timp ce Ether a scăzut cu 5%. În plus, întreaga piață crypto a scăzut cu 50% în doar trei luni, ceea ce înseamnă că investitorii văd o probabilitate mai mare ca un model de triunghi descendent să se rupă sub nivelul de suport de 840 de miliarde de dolari.

Incertitudinile legate de reglementare continuă să înrăutățească sentimentul investitorilor, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a publicat un raport care concluzionează că lipsa de supraveghere a reglementărilor s-a adăugat la căderea recentă a monedelor stabile algoritmice. 

Prin urmare, BCE recomandă măsuri de reglementare pentru a limita impactul potențial al monedelor stabile asupra sistemelor financiare ale țărilor europene.

Capitularea pieței durează de aproximativ o lună, iar alte semnale sugerează câteva formații de „bottom” ale prețurilor Bitcoin, explică Glassnode în cel mai recent raport „The Week On-Chain.

Cu toate acestea, analiștii Glassnode au scris că bear market-ul „are nevoie în continuare de un factor durabil”, deoarece deținătorii pe termen lung, care tind să aibă mai multă încredere în Bitcoin ca tehnologie, suportă din ce în ce mai mult cele mai mari pierderi nerealizate:

„Pentru ca un bear market să atingă un bottom, cota de monede deținute în pierdere ar trebui să revină în mare parte celor care sunt cei mai puțin sensibili la preț și sunt cei mai încrezători”.

Piața testează deținătorii pe termen lung

Piața ar putea avea nevoie de un „risc de scădere suplimentară pentru a testa pe deplin hotărârea investitorilor și pentru a permite pieței să stabilească un nivel inferior rezistent”, au adăugat ei.

Oferta de BTC deținută de deținătorii pe termen lung și scurt în profit/pierdere

Glassnode a făcut această evaluare pe baza observației că în timpul bear market-urilor precedente, deținătorii pe termen lung dețineau peste 34% din oferta de Bitcoin care era în pierderi nerealizate. Proporția deținătorilor pe termen scurt a reprezentat doar 3% până la 4%.

În prezent, deținătorii pe termen scurt dețin 16,2% din BTC în pierdere, în timp ce deținătorii pe termen lung dețin 28,5%. Monedele se mută către noi deținători pe termen scurt, care își propun să speculeze prețul, dar au mai puțină convingere cu privire la activ.

Acest lucru implică faptul că, pe măsură ce deținătorii pe termen lung dobândesc mai multe monede, trebuie să aibă „mâini de diamante”, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vândă, pentru ca analiștii să observe un adevărat minim pe piață.

Minerii vând mai puțin Bitcoin

Minerii Bitcoin care vând monede este o dovada că piața ar putea testa nivelurile inferioare. Glassnode a declarat că minerii au vândut 7.900 BTC de la sfârșitul lunii mai, dar recent au încetinit vânzările la aproximativ 1.350 BTC pe lună.

Bitcoin: Urmărirea capitulării minerilor | glassnode

Durata a fost din nou evidențiată ca un factor cheie în determinarea nivelului inferior al pieței. Minerii au avut nevoie de aproximativ 4 luni pentru a capitula în timpul bear market-ului din 2018-2019. În 2022, minerii vând de aproximativ 2 luni.

Minerii dețin încă în jur de 66.900 BTC, așa că „se poate ca trimestrul următor să fie expus riscului de distribuție suplimentară, cu excepția cazului în care prețurile monedelor cresc semnificativ”, potrivit raportului.

În general, Glassnode a remarcat că piața pare aproape de nivelul inferior, dar investitorii ar trebui să fie conștienți de faptul că ar putea apărea și mai multe probleme pe piață.

Exit mobile version