Bitcoin: Cea mai bună performanță lunară a prețului din octombrie 2021 – 5 lucruri de urmărit

După ce iunie a înregistrat pierderi de aproape 40%, BTC/USD a reușit să închidă luna trecută cu câștiguri respectabile de 16,8%

Bitcoin: Cea mai bună performanță lunară a prețului BTC din octombrie 2021

După un iulie intens în care factorii macro au furnizat o volatilitate semnificativă, acțiunea prețului Bitcoin a reușit să ofere atât o lumânare săptămânală, cât și lunară în favoarea taurilor.

Drumul către o anumită formă de recuperare este în desfășurare, iar în unele momente din ultimele săptămâni s-a părut că Bitcoin va suferi și mai mult din cauza pierderilor de 40% din iunie.

Ar putea Bitcoin să-și extindă raliul pe termen scurt? Să analizăm 5 lucruri importante care ar putea influența prețul Bitcoin.

Cea mai bună performanță a prețului Bitcoin din octombrie 2021

În ceea ce privește performanța Bitcoin din iulie, lucrurile ar fi putut fi mult mai rău. După ce iunie a înregistrat pierderi de aproape 40%, BTC/USD a reușit să închidă luna trecută cu câștiguri respectabile de 16,8%, potrivit datelor de la resursa de analiză Coinglass.

BTC: randamentul mediu lunar | Coinglass
BTC: randamentul mediu lunar | Coinglass

În timp ce aceste câștiguri au fost la un moment dat de peste 20%, câștigurile din iulie au fost cele mai mari din octombrie 2021 – înainte de a atinge cel mai recent maxim istoric de 69.000 de dolari.

Având în vedere performanța potențială din a doua jumătate a anului 2022, Mike McGlone, strateg senior în materie de mărfuri la Bloomberg Intelligence, nu are nicio îndoială cu privire la performanța Bitcoin.

El a argumentat pe rețelele de socializare că președintele Fed, Jerome Powell, a declarat săptămâna aceasta că Fed va aborda majorările ratelor „întâlnire cu întâlnire”, ceea ce ar putea semnala o revenire la tendința #Bitcoin de a depăși majoritatea activelor cheie”.

„Iulie a marcat cea mai mare reducere la mediile mobile pe 100 de săptămâni și 200 de săptămâni din istoria Bitcoin, ceea ce înseamnă că se va recupera”, a adăugat el despre linia de tendință pe 200 de săptămâni:

„Iulie a marcat cel mai abrupt declin din istoria Bitcoin la mediile sale mobile de 100 și 200 de săptămâni, cu implicații pentru revenirea sa. Văd că riscul față de recompensă este înclinat favorabil pentru una dintre cele mai mari piețe bull din istorie”.

O scădere a activității rețelei Bitcoin sugerează un bear market mai lung

Cu mai multe valori în lanț pentru Bitcoin încă în intervale de urs, continuarea recentei recuperări a prețurilor va necesita creșterea cererii de rețea și a taxelor, a spus Glassnode.

Caracteristicile unui bear market include o scădere a activității în lanț și o rotație de la investitori speculativi la deținători pe termen lung. Acest lucru arată că rețeaua Bitcoin încă prezintă fiecare dintre aceste caracteristici.

Glassnode a scris că o scădere a activității rețelei poate fi interpretată ca o lipsă a unei noi cereri pentru rețea din partea traderilor speculativi față de deținătorii pe termen lung (LTH) și a investitorilor care au un nivel ridicat de convingere în tehnologia rețelei.

Bitcoin: Numărul adreselor active | Glassnode

Cererea suplimentară necesară pentru a susține orice câștiguri suplimentare de preț este neobservabilă în comparație cu săptămâna trecută, când cererea masivă de BTC părea să crească la nivelul de 20.000 de dolari și să creeze un nivel minim.

Glassnode se referă la scăderea constantă a adreselor active ca fiind „profilul cererii scăzute pe o piață de urs”, care a fost efectiv în vigoare din decembrie.

BTC: Numărul tranzacțiilor pe secundă | Glassnode

Analiza a observat asemănări între modelul actual al cererii de rețea și cel stabilit în perioada 2018-2019. Similar cu ciclul anterior, cererea de rețea a scăzut după maximul istoric al prețului BTC din aprilie 2021. A existat o redresare notabilă a cererii până în noiembrie următor, deoarece prețurile s-au redresat la un nou ATH.

Cu toate acestea, din noiembrie anul trecut, cererea a fost pe o tendință descendentă, cu o scădere majoră în timpul vânzărilor în masă din mai.

BTC: Taxele de tranzacție totale | Glassnode

Cererea slabă din partea oricui, alții decât entuziaștii Bitcoin dedicați, a forțat taxele de rețea să între în „teritoriul urșilor”, a adăugat Glassnode. În ultima săptămână, taxa zilnică a fost de doar 13,4 Bitcoini. Prin comparație, când prețurile au atins ATH în aprilie anul trecut, taxele zilnice de rețea erau de peste 200 BTC.

Se va termina capitularea în septembrie?

Minerii, judecând după indicatorul Hash Ribbon, s-au retras pentru o „perioadă extinsă de timp”, spune Blockware, iar de la 1 august, Hash Ribbon a semnalat capitularea de 55 de zile.

Actuala capitulare a minerilor a început pe 7 iunie 2022 și durează de o perioadă semnificativă de timp. Este important de remarcat că capitulările minerilor sunt deosebit de relevante, deoarece dezvăluie că un număr mare de mașini nu mai efectuează hashing”, a scris compania.

Indicatorul Hash Ribbon | Look Into Bitcoin

Revoluția reflectă obstacolele de profitabilitate generate de scăderea prețului Bitcoin, care a ajuns la 17.600 de dolari în iunie, retrimițând piața înapoi la sfârșitul anului 2020.

Pe măsură ce apar semne – deși contestate – că puterea prețurilor revine, astfel că șansele de condiții mai bune pentru mineri se îmbunătățesc. Potrivit Blockware, capitularea, așa cum este definită de rata de hash, ar trebui să se încheie înainte de vară.

„Dacă nu există noi minime ale Bitcoin, ar trebui să ne așteptăm ca capitularea minerului să se încheie cel târziu în august sau septembrie”, a adăugat Blockware.

Când vine vorba de revenirea minerilor, semnalele timpurii sunt deja vizibile în lanț, datorită ajustărilor automate ale elementelor fundamentale ale rețelei Bitcoin.

Mai exact, dificultatea mineritului va crește pentru prima dată în două luni pe 4 august, după trei reduceri consecutive.

Dificultatea rețelei Bitcoin | BTC.com

Creșterea, dacă persistă și nivelurile actuale ale prețurilor spot, va fi una modestă, în jur de 1,4%. Spre comparație, scăderea anterioară a dificultății a totalizat -5%.

Purpose ETF adaugă BTC

Participarea instituțională la Bitcoin se poate îmbunătăți pe măsură ce în statistici apar semne subtile de redresare.

Cel mai recent astfel de semnal vine de la primul fond spot Bitcoin tranzacționat la bursă (ETF) din lume, Purpose Bitcoin ETF.

După ce deținerile sale au scăzut brusc cu 50% în iunie, produsul adaugă în sfârșit BTC din nou, sugerând că cererea nu mai scade.

Purpose a adăugat 2.600 BTC, „cu toate acestea, activele gestionate sunt încă departe de maximele lor istorice”, a adăugat comentatorul Jan Wuestenfeld.

Frica continuă să domine sentimentul investitorilor

Ultimele citiri ale indicelui Crypto Fear & Greed confirmă faptul că sentimentul „neutru” abia ar putea dura o zi.

Indicele măsoară 33/100 în 1 august, încă ridicat comparativ cu ultimele luni, dar deja cu mult sub maximele de 42/100 înregistrate în urmă cu doar câteva zile.

Indicele Crypto Fear & Greed

Pentru firma de cercetare Santiment, însă, rămâne un motiv de optimism. Valoarea proprie a companiei care guvernează volumul tranzacțiilor în raport cu valoarea globală a rețelei pentru Bitcoin s-a încheiat în iulie pe teritoriul său „neutru”.

Cantitatea medie de Bitcoin circulată în iulie se încheie neutră după ce a întrerupt o serie de scădere a prețurilor de 4 luni

Bitcoin NVT | Santiment

„Cu un semnal neutru acum, deoarece prețurile au crescut și circulația tokenului a scăzut ușor, august se poate muta în orice direcție”, a rezumat Santiment într-o actualizare pe Twitter despre ultimele cifre.

Exit mobile version