Bitcoin a avut cea mai slabă performanță a lunii aprilie – 5 lucruri de urmărit

Închiderea lunară a lunii aprilie a fost de aproximativ 37.600 de dolari, ceea ce reprezintă o dezamăgire pentru deținătorii de Bitcoin

AdobeStock

Bitcoin începe o nouă săptămână cu multe de recuperat după ce a avut cea mai slabă performanță a lunii aprilie.

Închiderea lunară plasează BTC/USD ferm în intervalul de tranzacționare stabilit pentru 2022, unii analiști fiind îngrijorați că nivelul de 30.000 de dolari va fi următorul.

Cu toate acestea, cu o decizie privind politica economică a Statelor Unite care urmează să aibă loc miercuri, ar putea exista o reacție constantă în zilele următoare, pe măsură ce piețele încearcă să se alinieze la politica băncii centrale.

Dificultatea rețelei a atins un nou maxim istoric

Asigurându-și statutul de cea mai rezistentă rețea blockchain împotriva atacurilor, rețeaua Bitcoin a înregistrat o nouă dificultate maximă a rețelei, trecând de la nivelul record anterior de 28,587 trilioane la 29,794 trilioane, conform datelor de la Blockchain.com. Dificultatea rețelei Bitcoin

Dificultatea rețelei Bitcoin | blockchain.comDificultatea mai mare a rețelei necesită mai multă putere de calcul pentru a mina cu succes blocurile Bitcoin, ceea ce împiedică răufăcătorii să preia rețeaua și să manipuleze tranzacțiile.

Dificultatea rețelei Bitcoin a fost pe o tendință ascendentă de aproape un an. Înainte de aceasta, între mai 2021 și iulie 2021, dificultatea rețelei BTC a scăzut cu aproape 45,5% de la 25,046 trilioane la 13,673 trilioane – ridicând îngrijorări temporare cu privire la vulnerabilitatea rețelei la acea vreme.

Rata de hash a rețelei Bitcoin a atins, de asemenea, un nou ATH de 258 EH/s pe 28 aprilie. După cum se arată în graficul de mai jos, până la sfârșitul lunii, rata de hash a rețelei a scăzut înapoi la pragul de 220 EH/s, fără un impact negativ aparent asupra dificultății rețelei BTC.

Rata de hash a rețelei Bitcoin | blockchain.com

Aprilie a avut, de asemenea, una dintre cele mai mici taxe medii de tranzacție din rețeaua Bitcoin. Pentru prima dată în doi ani, pe 18 aprilie, taxa medie de tranzacție BTC a scăzut la 1,039 dolari, de la un vârf de 62 de dolari în aprilie 2021.

În timp ce minerii continuă să urmărească ultimele 2 milioane de Bitcoin în circulație, rețeaua este gata să atingă noi maxime istorice în ceea ce privește securitatea generală și prețul.

Fed va decide soarta piețelor

În condițiile în care inflația globală crește în întreaga lume, este de așteptat ca președintele Jerome Powell să își respecte angajamentele anterioare și să anunțe majorări ale ratelor dobânzilor cheie.

Orice șoc ar putea declanșa cel puțin volatilitate temporară pe piețe, iar în ultimele șase luni piața criptomonedelor nu a fost o excepție.

Atenția este astfel asupra reuniunii Comitetului Federal pentru Piețe Deschise (FOMC) care va avea loc pe 3 mai și 4 mai. Săptămâna viitoare, odată cu publicarea datelor indicelui prețurilor de consum din Statele Unite pentru aprilie, vom vedea că accentul se va îndrepta către inflație în sine.

„Mai întâi Fed. Apoi apocalipsa Netflix. Apoi invazia rusă. Apoi sancțiunile. Apoi Fed și cea mai mare vânzare de trezorerie vreodată. Săptămâna aceasta a fost câștiguri. Săptămâna viitoare, Fed din nou”, a rezumat macro analistul Alex Krueger:

„Anunțul QT al Fed de miercuri va determina soarta pieței”.

Krueger se referea la o politică cunoscută sub numele de înăsprire cantitativă (QT) – omologul relaxării cantitative (QE), care descrie ritmul în care Fed s-a retras de la sprijinul economic pentru a-și micșora bilanțul de 9 trilioane de dolari.

Săptămâna viitoare, odată cu publicarea datelor indicelui prețurilor de consum din Statele Unite pentru aprilie, vom vedea că accentul se va îndrepta către inflație în sine.

Analiștii prevăd o scădere pentru Bitcoin până la 28.000 de dolari

Datele de la TradingView arată că închiderea lunară a lunii aprilie a fost de aproximativ 37.600 de dolari, ceea ce reprezintă o dezamăgire pentru deținătorii de Bitcoin.

BTC/USD: Evoluția prețului în luna aprilie, timeframe de o zi | TradingView

În ciuda faptului că și-a recâștigat terenul pierdut, BTC/USD și-a reafirmat cel puțin dorința pe termen scurt de a se tranzacționa într-un interval restrâns, cu mult sub vârful coridorului de 46.000 de dolari din 2022.

Așteptările erau mari ca aprilie să ofere o performanță mai bună, dar, în cele din urmă, 2022 a ajuns să fie cel mai slab aprilie înregistrat de Bitcoin, cu o pierdere generală de 17,3%, conform datelor de la resursa de monitorizare Coinglass.

BTC: randamentul mediu lunar | Coinglass

Așa că nu este surprinzător faptul că sentimentul analiștilor este la fel de precaut.

„Graficurile BTC sunt dificile în acest moment și o scădere sub 35.000 de dolari ar putea duce la ieșiri majore dar nu cred într-un model de defalcare în acest interval. În ultimul an, am văzut multe capcane de erupție ATH”, a scris popular trader Chris Dunn pe twitter.

Procentul ofertei nelichide de Bitcoin atinge noi maxime

Săptămâna trecută, procentul de aprovizionare de Bitcoin latent pentru cel puțin un an a atins un nou record de 64%.

Potrivit indicatorului Illiquid Supply Change al Glassnode, partea totală a ofertei de BTC a crescut substanțial în ultimele săptămâni și acum nu mai este disponibilă pentru cumpărare.

Rezultatul este o schimbare a ofertei ilichide care atinge niveluri nemaivăzute de la sfârșitul anului 2020, când BTC/USD a început să dea semne de „șoc de ofertă”, pe măsură ce participanții de pe piață au început să acumuleze Bitcoin.

Acest număr atinge valorile de vârf, pe care le-am văzut și în 2020. În cele din urmă, un număr mare de monede sunt nelichide, ceea ce crește probabilitatea unui posibil șoc de aprovizionare”, a declarat analistul Michael Van de Poppe.

Continuând Van de Poppe a susținut că indicatorul „spune multe” și ar putea chiar să înlăture unele temeri de scădere la 30.000 de dolari.

„Da, piața poate încă atinge un nou minim, piața bearish continuă (relativ vorbind piața altcoin este bearish de un an, ceea ce înseamnă că retailul a dispărut) și poate atinge 30.000 de dolari. Dar, fundamental, datele spun multe” a adăugat el.

Indicele Crypto Fear & Greed este peste omologul său financiar tradițional

În ceea ce ar putea fi un avantaj în circumstanțele actuale, sentimentul pieței cripto a crescut în această săptămână, chiar dacă sentimentul pieței tradiționale rămâne tensionat.

Indicele Crypto Fear & Greed, care a atins un minim de două săptămâni de 20/100 săptămâna trecută, a ieșit acum din zona sa de „frică extremă”.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

La 28/100, indicele Crypto este acum chiar peste omologul său financiar tradițional, indicele Fear & Greed, care pe 2 mai măsura 27/100.

 

Exit mobile version