Bitcoin: Cel mai bun raport risc/recompensă din istorie – 5 lucruri de urmărit

Datele arată că elementele fundamentale ale rețelei Bitcoin ating noi maxime istorice, în ciuda scăderii prețurilor

Bitcoin: Cel mai bun raport risc/recompensă din istorie - 5 lucruri de urmărit

Bitcoin începe o nouă săptămână sub nivelul psihologic cheie de 20.000 de dolari. Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață se tranzacționează în jurul valorii de 19.300 de dolari, aproape neschimbată în ultimele 24 de ore, în scădere cu 0,54% în ultimele 24 de ore.

BTC a crescut pentru scurt timp la începutul săptămânii trecute pe baza datelor încurajatoare care sugerează că economia încetinește și inflația s-ar putea atenua în curând, doar pentru a scădea sub 20.000 de dolari, deoarece noile date privind ocuparea forței de muncă din Statele Unite sugerau altfel.

Până acum, piața nu a avut catalizatorul pentru a contesta zonele de suport și rezistență.

Între timp, avantajul pentru tauri provine din surse interne, cu elementele fundamentale ale rețelei urmând să atingă noi maxime istorice. Așadar, să analizăm 5 lucruri care ar putea influența prețul Bitcoin

BTC/USD

Bitcoin se luptă să rămână peste media mobilă simplă pe 50 de zile (19.961 de dolari), ceea ce indică faptul că urșii nu renunță. Urșii au tras prețul sub media mobilă exponențială pe 20 de zile (19.628 de dolari), dar nu au putut extinde declinul la suportul de 18.626 de dolari. Acest lucru sugerează că taurii cumpără scăderile și încearcă să formeze minime mai mari pe termen scurt.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Urșii s-ar putea lupta să scadă prețul sub zona de 18.626 – 17.622 de dolari, având în vedere că se așteaptă ca taurii să apere zona cu toată puterea lor. Cu toate acestea, dacă această zonă se rupe, perechea ar putea începe următorul trend descendent. Apoi, perechea ar putea scădea la 15.000 de dolari.

Eșecul perechii de a crește peste rezistența de 20.475 de dolari poate să fi tentat traderii pe termen scurt să-și înregistreze profituri, ceea ce a dus prețul sub mediile mobile. Cu toate acestea, un aspect pozitiv minor este că taurii cumpără scăderea liniei de trend ascendent.

Dacă prețul depășește mediile mobile, perechea ar putea crește din nou la 20.475 de dolari. Taurii vor trebui să împingă și să susțină prețul peste această rezistență pentru a finaliza un model de triunghi ascendent. Dacă se întâmplă acest lucru, perechea ar putea atinge ținta de 22.825 de dolari.

Elementele fundamentale ale rețelei Bitcoin – la noi maxime istorice

Dificultatea de minare este pe cale să crească cu 13% astăzi – cea mai mare creștere din august 2021 și un nou maxim istoric, potrivit datelor de la BTC.com

Elementele fundamentale ale rețelei Bitcoin | BTC.com

Cifrele sunt surprinzătoare. O astfel de creștere sugerează că concurența minerilor crește în concordanță cu creșterea participării la rețea – totuși acțiunea prețului BTC este încă aproape de minimele din ultimii doi ani.

Marjele de profit pentru mineri sunt deja subțiri, iar costurile de minare pentru mulți pot fi foarte apropiate de prețurile spot curente.

Prin urmare, dificultatea crescută și angajamentele financiare ar trebui să strângă și mai mult profitabilitatea, crescând riscul capitulării minerilor.

„Minerii de Bitcoin nu se vor opri”, a scris analistul Dylan LeClair despre estimările de dificultate săptămâna trecută.

Pe parcursul lunii octombrie, rata de hash a Bitcoin a crescut, de asemenea cu 10,8%, înregistrând noi maxime istorice zilnic.

Această creștere se datorează a două motive posibile:

  1. Pe măsură ce piețele globale și-au revenit din lipsa de cipuri în 2022, prețurile unităților de procesare grafică (GPU) – o componentă cheie a platformelor miniere – s-au redus la o valoare rezonabilă. Minerii Bitcoin continuă să profite de scăderea prețurilor pentru a-și îmbunătăți echipamentele
  2. Ethereum a trecut recent de la un mecanism proof-of-work (PoW) la un mecanism de consens proof-of-stake (PoS) în urma upgrade-ului Merge. Drept urmare, Ethereum nu mai acceptă utilizarea GPU-urilor pentru operațiunile miniere. Schimbarea bruscă a mecanismului de minare i-a forțat în mod natural pe minerii Ethereum să-și vândă sau să-și refacă echipamentele pentru minarea Bitcoin.

Datele privind indicele prețurilor de consum din septembrie

În ceea ce privește economia mai largă, există mai mult decât suficienți potențiali declanșatori ai prețului BTC în această săptămână.

De un interes deosebit este indicele prețurilor de consum din Statele Unite pentru septembrie, care va avea loc pe 13 octombrie. Acesta va fi principalul punct de referință pentru Fed, pe măsură ce se apropie de o nouă creștere a ratei dobânzii luna viitoare.

La scurt timp după apariția datelor privind IPC din august, Bitcoin a scăzut cu 1.000 de dolari. Dacă tendința se repetă în această lună, tranzacțiile speculative atât long, cât și short ar putea ajunge să fie lichidate în masă.

Cel mai bun raport risc/recompensă din istorie

Riscul de rezervă este definit ca prețul relativ la așa-numitul HODL Bank. Este folosit pentru a evalua încrederea deținătorilor pe termen lung în raport cu prețul monedei native la un moment dat. Atunci când încrederea investitorilor este mare și prețul este scăzut, există un raport risc/recompensă atractiv. Riscul de rezervă este scăzut. Când încrederea este scăzută și prețul este ridicat, raportul risc/recompensă este neatractiv în acel moment. Atunci riscul de rezervă este ridicat.

BTC: Riscul de rezervă | Glassnode

Pe graficul pe termen lung, putem observa că în timpul bear market-urilor istorice, riscul de rezervă a atins minime în intervalul verde între 0,0025 și 0,0001. În schimb, maximele istorice (ATH) ale prețului Bitcoin au fost corelate cu vârfurile indicatorului în intervalul roșu de 0,02-0,06.

În prezent, Riscul de rezervă atinge minimele istorice (ATL) aproape de 0,0009, un minim extrem care scade sub intervalul verde și nu a fost niciodată văzut înainte. Datele sugerează că prețul Bitcoin astăzi oferă cel mai bun raport risc/recompensă din istorie.

„Frica extremă” domină în continuare sentimentul investitorilor

Conform indicelui popular al pieței Crypto Fear & Greed, „frica extremă” domină în continuare spațiul cripto – așa cum s-a întâmplat în cea mai mare parte a anului 2022.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Cu un scor de 22/100, Fear & Greed se află în zona de frică extremă de aproape o lună.

Exit mobile version