Bitcoin: Cel mai dificil Bear Market din istorie – 5 lucruri de urmărit

Având în vedere incapacitatea de a atinge media mobilă pe 200 de săptămâni, există puțin optimism pe piață

AdobeStock

Bitcoin începe o nouă săptămână peste 20.000 de dolari, dar se îndreaptă către un nou record bearish, deoarece un nivel de suport cheie rămâne de neatins.

Acțiunile din Statele Unite și-au revenit brusc săptămâna trecută, Nasdaq Composite conducând câștigurile, în creștere cu 7,5%. S&P 500 a crescut cu aproximativ 6,5%, în timp ce Dow Jones Industrial Average a crescut cu 5,4%.

Piața criptomonedelor, care continuă să fie strâns corelată cu piața de valori, încearcă să revină. Bitcoin a cunoscut o redresare modestă, dar unele altcoins au crescut brusc săptămână trecută. Acest lucru sugerează că investitorii profită de scăderea bruscă a prețurilor pentru a acumula la niveluri inferioare.

Investitorii mai mici au profitat de declinul prețului BTC pentru a deține cel puțin un Bitcoin. Datele de la Glassnode arată că între 15 iunie și 25 iunie, numărul adreselor Bitcoin cu mai mult de un BTC a crescut cu 873.

Evoluția pieței timp de 24 de ore
Evoluția pieței timp de 24 de ore | Coin360

Media mobilă pe 200 de săptămâni rămâne de neatins

Creșterea Bitcoin se confruntă cu o rezistență puternică aproape de 22.000 de dolari. Acest lucru arată că urșii nu sunt dispuși să renunțe la avantajul lor și vând în raliuri.

BTC/USD, graficul zinic | TradingView

Vânzătorii vor încerca să tragă prețul către suportul important de 20.000 de dolari. Acesta este un nivel important la care trebuie să fim atenți, deoarece o revenire ar indica că taurii încearcă să formeze minime mai mari.

Acest lucru ar putea consolida perspectivele pentru o pauză peste media mobilă exponențială (EMA) pe 20 de zile la 23.155 de dolari. Dacă se întâmplă acest lucru, BTC/USD ar putea indica o potențială schimbare a trendului. Taurii vor încerca apoi să împingă prețul către media mobilă simplă pe 50 de zile (SMA) la 27.424 de dolari.

În schimb, dacă prețul scade sub 20.000 de dolari, va arăta că urșii sunt încă în control. Vânzătorii vor încerca apoi să ducă perechea la nivelul cheie de 17.622 de dolari.

Având în vedere incapacitatea de a atinge media mobilă pe 200 de săptămâni, există puțin optimism pe piață, așa cum demonstrează faptul că „frica extremă” a indicelui Crypto Fear and Greed rămâne ferm sub control.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Consensul general al traderilor pentru un adevărat „bottom” al prețului este centrat în jurul regiunii de 14.000 și 16.000 de dolari, dar unii cred că BTC ar putea scădea cu 84,5% față de cel mai mare vârf al prețului Bitcoin, ceea ce reprezintă o scădere până la 11.000 de dolari.

„Este timpul ca minerii să decidă să rămână sau să plece”

Minerii au experimentat o schimbare dramatică a circumstanțelor din martie 2020, trecând de la o profitabilitate fără precedent la marje reduse.

Scăderea la 17.600 de dolari – cu 70% sub maximele istorice din noiembrie – i-a lovit puternic pe unii jucători, portofele minerilor trimițând cantități mari de monede către exchange-uri.

„Datele noastre sugerează că au avut loc evenimente de capitulare a minerilor, care de obicei precede minimele pieței în ciclurile anterioare, a declarat Julio Moreno, analist senior la Crypto Quant, o companie de date on-chain.

Vânzările de către mineri au fost urmărite cu atenție în această lună, contul de twitter Bitcoin declarând că „minerii rămân fără monedele lor”.

„Este timpul ca minerii să decidă să rămână sau să plece”, a adăugat CEO-ul CryptoQuant, Ki Young Ju, într-o postare pe twitter.

Situația este fragilă, dar majoritatea minerilor sunt încă activi, așa cum demonstrează faptul că elementele fundamentale ale rețelei au scăzut ușor de la maximul lor istoric de peste 30 de trilioane.

Bitcoin: Elementele fundamentale ale rețelei | BTC.com

Cel mai dificil bear market din istorie

Raportul din 24 iunie al firmei de analiză blockchain Glassnode, intitulat „A Bear of Historic Proportions”, subliniază modul în care scăderea actuală a Bitcoin sub media mobilă (SMA) pe 200 de zile, abaterea negativă de la prețul realizat și pierderile nete realizate au contribuit pentru a face din 2022 cel mai rău an din istoria Bitcoin.

Primul și cel mai evident semn al unui bear market este atunci când prețul spot al Bitcoin scade sub SMA pe 200 de zile, într-un caz mai extrem, sub SMA pe 200 de săptămâni. Pentru a evidenția cât de rare sunt nivelurile actuale ale prețurilor, Glassnode a arătat că în timpul bear market-ului actual, Bitcoin a scăzut sub jumătatea din nivelul SMA pe 200 de zile.

Glassnode a demonstrat, de asemenea, că scăderea sub 0,5 Mayer Multiple (MM) este o ocazie extrem de rară, care nu s-a întâmplat din 2015. MM influențează schimbările de preț peste și sub SMA pe 200 de zile pentru a arăta condițiile de supracumpărare sau supravânzare.

BTC: Mayer Multiple | Glassnode

„Pentru prima dată în istorie, ciclul 2021-22 a înregistrat o valoare MM mai mică (0,487) decât cea mai mică valoare din ciclul anterior (0,511).”

Confirmarea severității condițiilor actuale de piață este prețul spot care scade sub prețul realizat, ceea ce a forțat traderii să-și vândă din ce în ce mai mult monedele în pierdere. Glassnode a remarcat că un astfel de efect de cascadă este „tipic bear market-urilor și capitulărilor pieței”.

„Prețurile spot se tranzacționează în prezent cu o reducere de 11,3% față de prețul realizat, ceea ce înseamnă că participantul mediu pe piață este acum în pierdere nerealizată pe poziția lor”.

Raritatea acestui eveniment este ilustrată de modelul Glassnode care arată că doar 13,9% din toate zilele de tranzacționare a Bitcoin au văzut prețurile spot coborând sub prețurile realizate.

BTC: MVRV | Glassnode

Dominanța Bitcoin scade 

Dominanța Bitcoin s-a inversat după ce a crescut anul acesta, făcându-i pe unii să creadă că altcoins ar putea fi un pariu bun pe termen scurt.

„Dominanța Bitcoin este în scădere puternică. Avantajul este în favoarea altcoins”, a rezumat popular cont de Twitter BTCfuel.

După ce a atins un maxim de 11 luni de 48,36% pe 11 iunie, cota Bitcoin din întreaga capitalizare de piață a criptomonedelor a scăzut la 43,45% la momentul redactării acestui articol – o scădere notabilă în mai puțin de trei săptămâni.

Dominanța Bitcoin | TradingView

Pentru traderul veteran Peter Brandt, puterea relativă a Bitcoin împotriva altcoins poate fi mai importantă decât ceea ce văd taurii.

„O închidere decisivă peste 50% ar fi foarte pozitivă”.

Căutările pe google pentru „Bitcoin” a atins un maxim istoric

Datele de la Google Trends confirmă un nou record pentru termenul de căutare „Bitcoin”.

Google Trends urmărește interesul față de termenii de căutare de-a lungul timpului, atribuind scoruri de la 1 la 100 pe baza numărului total de căutări ale utilizatorilor. Datele sunt anonimizate, clasificate pe subiect și agregate în funcție de locație.

Drept urmare, a existat o creștere a activității pentru expresii precum „Bitcoin is dead”, utilizatorii rețelelor de socializare subliniind că acest lucru ar putea indica o fază de „capitulare” pentru piață.

Exit mobile version