Bitcoin ar trebui să valoreze cel puțin $55,000, conform lipsei de Supply

Modelul de evaluare conform supply-ului disponibil - livrează un motiv în plus pentru investitorii care au o poziție bullish față de prețul Bitcoin

REDPIXEL | Adobe Stock

Bitcoin ar trebui să valoreze cel puțin $55,000 per monedă, conform unei unități de măsură care ține cont de numărul monedelor disponibile pentru vânzare – sau supply shock, în original.

Într-un mesaj postat ieri, 5 Septembrie, pe twitter – analistul tehnic Willy Woo a evidențiat o suită de motive pentru acest target conservativ pe care l-am oferit în titlu.

Bitcoin ar trebui să valoreze cel puțin $55,000, conform lipsei de Supply
BTCUSD, timeframe de o zi | FTX

Prețul Bitcoin se ține după analizele on-chain

Prețul BTCUSD a reușit ieri să transforme nivelul $50,000 în support, ajungând din urmă analizele bullish on-chain – care indicau de mai bine de o săptămână că acest lucru trebuia să se întâmple.

Conform lui Woo, pe lângă acestea – putem adăuga și modelul de evaluare în funcție de supply shock la lista motivelor de a fi bullish față de prețul BTC.

Șocul de supply se calculează astfel: numărul de monede BTC care nu sunt disponibile pe piață – împărțit la numărul monedelor care sunt. Deși pare un calcul foarte simplu la prima vedere, criteriile care constituie cele două categorii se complică puțin. Willy Woo glumește asupra faptului că folosindu-se de această formulă nu face decât să fluture o baghetă magică în aer și să-și dea seama care sunt intențiile investitorilor, înainte ca aceștia să plaseze ordine de cumpărare sau vânzare.

Bitcoin Supply Shock Valuation | Willy Woo

Din această perspectivă – a cererii și a ofertei – investitorul care nu are intenția să vândă este de partea cererii iar investitorul care dorește să vândă este de partea ofertării – a explicat Woo într-o postare pe blogul său

În plus, modelul de evaluare folosește un algoritm pentru a compara situații similare care s-au mai produs în trecut, pentru a estima cât mai corect prețul.

Ținta este conservativă, deoarece una dintre măsurători – supply șocul de pe exchange-uri – se află acum într-o nouă zonă de All Time High – a precizat Woo într-unul din mesajele postate în serie, referindu-se la raportul dintre monedele BTC puse la păstrare în cold storage și cele ținute pe exchange. Raportul acesta se află la ATH

Bitcoin Supply Shock Valuation | Willy Woo

$50,000 – Un nivel foarte important pentru Bitcoin

Bitcoin supply shock este un termen folosit tot mai des în piața crypto, deoarece 2021 este anul care vine după evenimentul de Halving.

Având în vedere că minerii câștigă acum doar 6,25 BTC per block minat, Bitcoin s-a comportat destul de similar ca în ceilalți ani care au venit după alte Halving-uri: 2013 și 2017.

În orice caz: target-ul conservativ de $55,000 tot se află mai sus decât alte ținte pe care analiștii tehnici le-au oferit în ultima vreme. De exemplu: PlanB, faimosul creator al modelului Stock-to-Flow, a prezis că Bitcoin va trece cu bine peste luna Septembrie, având o țintă de cel puțin $43,000.

Însă ținta pe care PlanB a oferit-o pentru sfârșitul anului 2021 este și mai impresionantă: cel puțin $135,000 per monedă.

Exit mobile version