Bitcoin: China FUD devine US Infrastructure FUD. Ce trebuie să urmărim săptămâna aceasta?

De la interdicții până la facturi pentru infrastructură, FUD-ul față de Bitcoin crește tot mai mult în săptămâna în care intrăm, însă investitorii sunt foarte optimiști față de acțiunea prețului BTC

memorystockphoto | Adobe Stock

Bitcoin se află la începutul unei alte săptămâni în care sursele media se pregătesc să atace cu titluri negative, pe măsură ce lasă în spate ultima interdicție a Chinei – însă următorul FUD este deja pregătit.

Factura pentru infrastructură a Statelor Unite s-a întors în peisaj – iar pe parcursul săptămânii curente este foarte probabil să aflăm decizia Congresului asupra unui factor care ar putea scutura destul de puternic business-urile din sfera crypto.

Bitcoin: China FUD devine US Infrastructure FUD. Ce trebuie să urmărim săptămâna aceasta?
BTCUSD, timeframe de o zi | Bitstamp

În același timp, statisticile fundamentale și metricii on-chain continuă să fie mai bullish ca niciodată, iar investitorii pariază cel puțin pe o scădere a prețului până la $37,000.

Care sunt șansele? În cele ce urmează vom analiza factorii importanți care trebuie urmăriți și care ar putea mișca piața săptămâna aceasta.

Ziua decisivă a facturii pentru infrastructură

Perspectiva macro se schimbă de la China către Statele Unite ale Americii pe parcursul săptămânii curente, pe măsură ce parlamentarii decid soarta așa numitei facturi pentru infrastructură.

H.R.3684, aprobată recent de Senat, ar trebui să aibă parte astăzi de un vot final – chiar dacă zvonurile spun că ar putea fi amânată. 

Proiectul de lege conține o descriere controversată pentru broker, una care ar putea avea implicații de anvergură pentru crypto business-urile din Statele Unite. Eforturile de a schimba această descriere se află în desfășurare – iar figuri cheie precum Cynthia Lummis, Senatorul statului Wyoming sau Caitlin Long, un avocat important – conduc inițiativa de schimbare.

În textul curent, un broker este definit drept orice persoană care este responsabilă pentru oferirea regulată a oricărui serviciu de transfer de active digitale în numele altei persoane.

Până în 27 Septembrie, proiectul de lege a primit în total 539 de amendamente (sau de rectificări).

Chiar dacă are potențialul de a încurca treburile industriei crypto, H.R.3684 nu-i afectează în mod semnificativ pe holderii de Bitcoin.

În orice caz, ținând cont de reacția pe care prețul a avut-o față de ultima interdicție a Chinei, putem concluziona că piața este destul de sensibilă la știri de tip FUD.

Bitcoin este bipartit. Activele digitale sunt apolitice – a transmis Senatoarea Lummis într-un mesaj postat pe twitter

Investitorii se așteaptă la o săptămână verde pentru piața crypto

Prețul spot al BTC ar parte de o poveste familială și în acest început de săptămână, pe măsură ce BTCUSD a stabilit astăzi un maxim la $44,300.

Având în vedere respingerea pe care prețul a efectuat-o săptămâna trecută de la nivelurile curente, este posibil ca activul digital să întâmpine din nou rezistență sub $45,000.

Până acum, tentativa cumpărătorilor de a realiza un breakout nu s-a realizat cu succes, pe măsură ce $44,000 nu a reușit să ofere support-ul necesar până la data publicării acestui articol.

Mă aștept la o săptămână verde de la Bitcoin – a transmis Michaël van de Poppe

Închiderea săptămânală, o sursă a disputelor din ultimele zile, nu a dezamăgit după cum se așteptau unii analiști, având loc la $43,000 – peste minimul necesar pe care unii traderi l-au evidențiat.

Traderul și analistul Rekt Capital a cerut de la piață o închidere peste $43,600, lucru care nu s-a întâmplat chiar la timp dar s-a materializat câteva ore mai târziu.

Prețul BTC continuă să fie constrâns de media mobilă a ultimelor 111 zile (111 MA), care oferă support – și de rezistența evidențiată cu roșu – a mai adăugat analistul

Această acțiune a prețului formează o structură clară a pieței în zona curent – probabil un triunghi ascendent prematur

Lightning Network susține creșterea fundamentală

Situația fundamentală a rețelei Bitcoin indică faptul că o altă săptămână foarte bună se întrezărește la orizont, cu potențialul de a fi a șasea săptămână la rând în care dificultatea rețelei crește.

Ținând cont de faptul ca săptămâna trecută a avut loc a cincea creștere consecutivă, un eveniment destul de rar, datele sugerează că în 8 zile Bitcoin va asigura o altă ajustare a dificultății în sens ascendent. Acest lucru duce la a șasea creștere consecutivă, un eveniment care nu a mai avut loc de la mijlocul anului 2019.

Nu doar dificultatea crește, ci și rata de hash a rețelei este pe cale să depășească 145 de exahași pe secundă (EH/s) – și se află la doar 23 EH/s distanță față de All Time High.

Statisticile sunt dovada încrederii pe care minerii continuă să o aibă în rețea, dar și faptul că aceștia se întorc cu puterea lor de calcul înapoi, după ce s-au relocat din China în alte jurisdicții.

Pe de altă parte – respectiv cea a consumatorilor – povestea este la fel de promițătoare. Rețeaua Lightning, care a avut o adopție cu succes la scară largă în El Salvador, se apropie de o capacitate de 3,000 de monede BTC. De la începutul anului 2021, această capacitate s-a triplat.

Capacitatea rețelei Lightning Network tocmai a trecut de 2,900 de BTC. Peste 400 de monede Bitcoin au fost adăugat în ultimele 10 zile – a comentat Kevin Rooke într-un mesaj pe twitter

Găsiți-mi un grafic care să arate mai bine. Aștept…

Capacitatea Lightning Network a trecut de 2,900 de BTC | Kevin Rooke

Lightning constituie un așa zis protocol de tip Layer 2, care stabilește off-chain tranzacțiile BTC, instant și aproape gratis.

Săptămâna trecută, twitter a devenit prima companie majoră care să implementeze plățile cu Lightning Network, prin aplicația Strike.

Investitorii Bitcoin… se tem?

Există un oarecare sentiment de anxietate în rândul investitorilor din piața crypto – iar Indexul Fear& Greed nu face decât să arate cât de agitați sunt.

Indexul Fear& Greed al BTC pe parcursul ultimului an | Alternative.me

La sfârșitul săptămânii trecute, căreia i-au trebuit o mulțime de factori ca să determine sentimentul, acesta a scăzut la cele mai mici niveluri de la mijlocul lunii Iunie, înainte ca BTCUSD să-și înceapă creșterea către $53,000.

De data aceasta, $40,000 este pragul pe care investitorii se concentrează, nu $30,000.

Până astăzi la data editării acestui articol, Indexul Fear& Greed se află sub 30/100, aflându-se cu un picior în zona Fear (frică).

În cercurile instituționale, ratele de funding negative servesc drept un indicator al sentimentului optimist, cu privire la o creștere susținută de cumpărători.

Istoricul ratei de funding pentru BTC, în ultimele două luni | bybt.com

După cum au evidențiat și analiștii, atunci când toată lumea tinde să aibă un sentiment bearish – situația se transformă într-un moment ideal de cumpărare pentru BTC, care sperie majoritatea traderilor.

Holderii care nu vând Bitcoin niciodată

Aceștia descriu un mod de gândire și un obicei de făcut investiții – al investitorilor care nu-și vând niciodată monedele BTC, indiferent de circumstanțe.

Păstrarea monedelor prin orice știre de tip FUD reprezintă o forță galvanizată a participanților cu vechime la piață. În prezent, această comunitate s-ar putea îndrepta către un nou maxim.

Obiceiul de cumpărare al holderilor BTC | woonomic

După cum a evidențiat și Willy Woo, acești investitori și-au păstrat monedele mult și bine, iar din punct de vedere istoric – este posibil ca cea mai bună parte abia să urmeze.

Bitcoin a intrat în faza: N-am să te vând niciodată! – a transmis Woo într-un mesaj pe twitter, însoțit de graficul de mai sus

Efectele holderilor ar putea fi observate mai repede decât crede majoritatea. În urma unei creșteri subite și fabuloase care a avut loc ieri, van de Poppe a spus că e vremea ca Bitcoin și monedele Altcoin să petreacă.

Mai mult decât atât: mâinile de diamant au acaparat majoritatea monedelor BTC, atingând cea mai mare cantitate de supply deținută de la sfârșitul lunii Octombrie 2020.

Exit mobile version