Bitcoin: Condițiile macro rămân „pe muchia cuțitului” – 5 lucruri de urmărit

Conflictul ruso-ucrainean, tensiunile din Taiwan și criza energetică europeană oferă factori de risc pentru piețe

Unsplash

Bitcoin a atins 25.000 de dolari pentru prima dată în 2 luni, dar traderii au fost reticenți în a risca o continuare a creșterii.

Evoluția pieței crypto
Evoluția pieței crypto | Coin360

Fundamentele Bitcoin rămân puternice, datorită creșterii consecutive a dificultății. De asemenea, pe piața instrumentelor derivate au existat și semne încurajatoare, cu creșterea nivelului prețurilor, precum și a sentimentului investitorilor.

Ar putea Bitcoin să-și extindă recuperarea în următoarele zile? Să analizăm 5 lucruri care ar putea influența prețul Bitcoin.

BTC/USD

Bitcoin a crescut peste rezistența generală de 24.668 de dolari în 13 și 14 august, dar taurii nu au putut susține nivelurile mai ridicate. Acest lucru indică faptul că urșii vând pe raliuri, dar penetrarea repetată a unei rezistențe generale tinde să o slăbească.

BTC/USD, timeframe de o zi | TradingView

Media mobilă exponențială în creștere treptată la 23.414 de dolari și indicele de putere relativă (RSI) pe teritoriul pozitiv indică faptul că, dacă taurii susțin prețul peste 25.000 de dolari, impulsul ar putea crește și mai mult, iar Bitcoin ar putea crește la 28.000 de dolari.

În schimb, dacă prețul scade de la nivelul actual sub EMA pe 20 de zile, va sugera că urșii rămân activi la niveluri mai înalte. Perechea ar putea scădea apoi la media mobilă simplă pe 50 de zile de 21.976 de dolari.

Nivelul de 24.668 de dolari este martor la o luptă dură între tauri și urși. Mediile mobile ascendente indică un avantaj pentru cumpărători, dar divergența negativă asupra RSI sugerează că impulsul s-ar putea slăbi.

A doua creștere consecutivă a dificultății 

Cele mai recente date de la resursa statistică BTC.com arată că minerii revin treptat la nivelurile istorice de activitate. După luni de scăderi, dificultatea va crește pentru a doua oară la rând la viitoarea ajustare automată din această săptămână.

Dificultatea rețelei Bitcoin | BTC.com

Deși modestă, creșterea estimată de 1,63% arată că concurența dintre mineri se intensifică în continuare. Între timp, estimările ratei de hash – o expresie a puterii de procesare dedicată mineritului – rămân sub 200 de exahash-uri pe secundă (EH/s).

Veniturile din minerit sunt în creștere

Industria minieră de Bitcoin a suferit un stres financiar imens pe tot parcursul anului 2022, deoarece bear market-ul prelungit a afectat direct câștigurile. Cu toate acestea, minerii imuni la cea mai scăzută zi a veniturilor din acest an, 13 iunie, au înregistrat o creștere cu 68,63% a veniturilor din minerit.

Pe parcursul anului, o combinație de factori centrați pe sentimentul investitorilor a dus la o scădere a veniturilor din minerit Bitcoin, pe fondul tensiunilor cauzate de prăbușirea pieței, colapsul ecosistemelor și investițiile care produc pierderi. 

Veniturile industriei miniere de Bitcoin | blockchain.com

Datele de la blockchain.com confirmă că veniturile din minerit BTC au crescut cu peste 60% într-o lună — de la 13.928 de milioane de dolari în 13 iulie la 20,561 de milioane de dolari în 12 august.

Creșterea semnificativă a veniturilor din minerit asigură minarea de Bitcoin ca o afacere viabilă, în ciuda costurilor operaționale ridicate. În plus, prețurile mai mici ale echipamentelor miniere (GPU) le-au permis minerilor BTC să-și extindă infrastructura existentă în timp ce urmăresc să mineze ultimele 2 milioane de BTC.

Oglindind rezultatele pozitive din rețeaua Bitcoin, companiile miniere crypto au raportat o creștere a prețurilor acțiunilor în ultima lună.

Potrivit datelor de la Yahoo Finance, acțiunile companiilor miniere au avut o performanță impresionantă în ultimele 30 de zile. Marathon Digital a crescut cu 124,12%, Core Scientific cu 110,39%, Hut 8 cu 98,95% și Riot Blockchain cu 96,69%.

Condițiile macroeconomice s-au calmat, dar nu de tot

După tipărirea datelor privind inflația din Statele Unite de săptămâna trecută, următoarele cinci zile de tranzacționare par relativ calme din perspectivă macro. Fed este liniștit, lăsând doar evenimente neașteptate din Europa sau Asia să afecteze performanța pieței.

Într-o nouă actualizare a pieței pentru suita sa de tranzacționare, DecenTrader Filbfilb a observat o corelație în scădere între BTC și ceea ce el a numit „piețe moștenite”.

„Bitcoin urmărea o corelație ridicată cu piețele tradiționale, așa cum se arată mai jos, cu S&P500 în alb și NASDAQ în albastru. Cu toate acestea, de când a atins cel mai recent nivel minim, toate dezavantajele de pe piețele vechi au fost recâștigate, dar Bitcoin nu a reușit să urmeze exemplul, a declarat FilbFilb.

Corelația dintre Bitcoin, S&P 500 și Nasdaq | TradingView

De la scăderile de 17.600 de dolari din iunie, Bitcoin nu a crescut atât de puternic pe cât l-ar dicta corelația anterioară, a adăugat Filbfilb, argumentând că prețul spot ar trebui să fie peste 30.000 de dolari.

Motivul constă în prăbușirea ecosistemului Terra și platformei CeFi Celsius, oferind o furtună perfectă dacă este luată în tandem cu preocupările legate de inflație și de reacția Fed la aceasta.

Factorii geopolitici, inclusiv conflictul ruso-ucrainean, tensiunile din Taiwan și criza energetică europeană care se profilează, oferă alți factori de risc. Situația macro-piață, a concluzionat Filbfilb, rămâne așadar pe „muchia cuțitului”.

Maxime de 4 luni pentru indicele Crypto Fear & Greed

Potrivit indicatorului de sentiment Crypto Fear & Greed Index, există mai puțină „frică” în rândul participanților pe piața cripto, decât în ​​orice moment de la începutul lunii aprilie.

Cele mai recente date arată că indicele, care creează un scor normalizat dintr-un coș de factori de sentiment, a șters toate pierderile generate de erupția Terra și nu numai.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

În weekend, scorul a atins 47/100, cel mai bun din 6 aprilie, scăzând la 45/100 în ziua respectivă.

Deși acest lucru corespunde că „frica” este forța primordială a pieței, numărul este departe de adâncimea „fricii extreme” care a persistat pentru o perioadă record de timp în 2022. Minimele indicelui din acest an a fost la mijlocul lunii iunie, când a atins un scor de doar 6/100.

Exit mobile version