Bitcoin ar putea consolida până în 2022, după scăderea masivă de astăzi, care a trimis prețul BTC la $42,000

Peste $2,5 miliarde au fost lichidate în ultimele 24 de ore în piața futures, în timpul unui declin care trimite acțiunea prețului Bitcoin în zona pe care a tranzacționat-o în luna Septembrie

enjoys25 | Adobe Stock

Bitcoin tranzacționează peste $47,000, la data editării acestui articol, după o zi de coșmar pentru cumpărătorii din piață, care au suferit un declin total de 27% în ultimele două zile.

Bitcoin ar putea consolida până în 2022, după scăderea masivă de astăzi, care a trimis prețul BTC la $42,000
BTCUSD, timeframe de o zi | FTX

Lichidările din piața futures trec de $2,5 miliarde

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD a tranzacționat un minim local la $42,000 – cel mai scăzut nivel pe care l-a vizitat din 30 Septembrie până astăzi.

După ce panica s-a instaurat pe piață, pozițiile cu levier au fost derulate iar traderii au capitulat. Astfel, lichidările din ultimele 24 de ore au însumat $2,5 miliarde în piața futures, conform coinglass, unealta de monitorizare a acestei activități.

Ultimele 24 de ore: 417,000 traderi și $2,5 miliarde lichidate | coinglass

Foarte probabil ca $50K să devină rezistență acum, pentru o perioadă bună de timp, cu excepția cazului în care piața bursieră face ceva incredibil – a sumarizat FilbFilb, cofondator al platformei Decentrader

Din cauza scăderii foarte mari și a distribuției, este probabil ca în Q1 2022 să avem parte de consolidare. Misiunea prețului de a ajunge pe lună nu este gata, însă unii sunt de părere că ciclul s-a încheiat

Bitcoin: zone de acumulare și distribuție | FilbFilb

Datorită intensității la care scăderea a avut loc, Bitcoin a pierdut câteva niveluri importante de support, inclusiv pragul de la $53,700 – care îi oferă activului digital valoarea de $1 trilion a capitalizării – preț care altădată era popular pentru adoptarea pozițiilor de long, din cauza support-ului pe care l-a oferit.

După cum am raportat ieri, îngrijorarea pieței față de comportamentul traderilor s-a făcut simțită încă de la începutul lunii, datorită datelor care indicau că piața poate suferi o mișcare foarte volatilă, când prețurile încă stăteau aproape de $60,000.

Acum că toate acele poziții deschise cu leverage au fost lichidate, optimismul se întrevede din nou între fețele familiare: Michael van de Poppe spune că minimul local de la $42,000 reprezintă un nivel de bottom.

Încă ne aflăm într-un Bull Market – le-a amintit el urmăritorilor

Între timp, prețul Bitcoin pur și simplu a evitat un atac al pragului de la $40,000 – nivel care dacă este transformat în rezistență – atunci chiar avem motive să fim bearish, conform lui TechDev.

Aveți răbdare. Relaxați-vă. Piețele ne arată calea – a transmis el printr-un mesaj postat pe twitter

Dacă faza bullish a ciclului deviază substanțial de la istorie, atunci mă aștept ca faza bearish să facă la fel

Ethereum își păstrează forța față de Bitcoin

Ethereum este una dintre puținele monede care a oferit o ușoară alinare holderilor. Paritatea ETHBTC se apropie de cele mai mari nivele tranzacționate de la mijlocul anului 2018, până în prezent.

Ținând cont și de faptul că a pierdut mai puțin decât Bitcoin în lupta cu dolarul american, ETHBTC are un maxim local la 0,084.

ETHBTC, timeframe de o oră | FTX
Exit mobile version