Bitcoin: Consolidarea la 39.000 de dolari continuă. Traderii așteaptă următorul impuls

Prețul Bitcoin s-a atașat cu încăpățânare de o zonă care s-a bucurat de cel mai mare volum on-chain din istoria instrumentului financiar.

Backcountry Media | Adobe Stock

Bitcoin a avut parte de un squeeze al pozițiilor de short peste noapte, până sub 40.000 de dolari, în urma căruia prețul s-a retras cu 1.800 de dolari pe parcursul sesiunii europene de astăzi.

Bitcoin: Consolidarea la $39,000 continuă. Traderii așteaptă următorul impuls
BTCUSD | Sursă: FTX

Compoziția pieței îi lasă pe traderi fără inspirație

Datele colectate de tradingview și FTX arată că paritatea BTCUSD a tranzacționat un maxim local situat foarte aproape de rezistența săptămânii trecute, de la 40.200 de dolari. După o scurtă vizită a rezistenței locale, prețul a suferit o corecție de 1.800 de dolari – pentru ca în cele din urmă să revină în zona 39.000 de dolari.

Formațiunea Bart – care le este participanților la piață tot mai familiară, și constă în impulsionarea prețului într-o anumită direcție, urmată de revenirea acestuia la origine după perioada dată de consolidare – a apărut pe grafic odată ce Uniunea Europeană a respins un mecanism de reglementare care își propunea să interzică criptomonedele bazate pe algoritmul Proof of Work.

Mișcarea în cauză, chiar dacă a fost mare din punct de vedere procentual, nu este evidentă la scară macro datorită punctului de echilibru pe care prețul și l-a găsit în intervalul actual: 39.000 de dolari.

Monedele Altcoin arată din nou slăbiciune față de Bitcoin. În timp ce prețul acestora scade, Bitcoin continuă să consolideze. Nu pot să spun că acesta este un semn bun pentru piețe – a descris Michael van de Poppe într-unul din ultimele sale mesaje postate pe Twitter.

Astfel, Bitcoin a rămas aproape nemișcat pe un timeframe mai mare, precum cel de o zi. În mod cert, există și participanți la piață care simt frustrare din cauza intervalului redus în care prețul își desfășoară activitatea de luni de zile.

Datele furnizate de Coinglass cu privire la volumul și numărul de lichidări din piață arată că traderii au fost scuturați din poziții în ultimele zile și că volumul lichidărilor din ultimele 24 de ore trece de 100 de milioane de dolari.

Lichidările totale din piața de derivate Bitcoin | Sursă: coinglass.com

Bazându-se pe închiderea lumânării de ieri, mulți speculatori au pariat pe faptul că prețul va continua să crească și în sesiunea europeană de astăzi – lucru care nu s-a întâmplat.

39.000 de dolari reprezintă cel mai important nivel on-chain din istorie

Uitându-se asupra uneltelor de monitorizare on-chain, Lex Moskovski a observat importanța istorică a nivelurilor la care se află momentan prețul spot.

Numărul total de monede BTC care au fost mutate dintr-o adresă în alta la 39.000 de dolari – reprezintă un record istoric. Analiștii sunt de părere că acesta este prețul la care s-au mișcat cele mai multe monede.

Exit mobile version