Bitcoin a corectat peste 10% după stabilirea noului ATH. Rata de funding scade

Piața Bitcoin a fost curățată de exuberanța cumpărătorilor, pe măsură ce o corecție clasică, până la $60,000, a spus stăpânire pe piață

24K-Production | Adobe Stock

În 22 Octombrie, Bitcoin a pierdut nivelul de support de la $62,000, stabilit în urmă cu o zi, cu ocazia închiderii sesiunii de tranzacționare.

Bitcoin a corectat peste 10% după stabilirea noului ATH. Rata de funding scade
BTCUSD, timeframe de 4 ore | FTX

Bitcoin caută support după stabilirea unui nou ATH

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum BTCUSD a stabilit un minim local la $60,000 fix, până la data editării acestui articol.

Scăderea de 10,66%, calculată de la punctul de ATH din 20 Octombrie, nu a fost o surpriză mare pentru traderii grizonați, care au asistat de multe ori la astfel de fluctuații ale prețului. Ei știu că Bitcoin încearcă să-și stabilească un nivel solid de support înainte de a continua trendul ascendent.

BTCUSD, nivele de support | Rekt Capital

Bitcoin încă încearcă să-și stabilească un nivel important de support – a transmis Rekt Capital, într-un mesaj postat pe twitter

Alți traderi au profitat de această scădere pentru a posta glume pe social media – la adresa participanților la piață care se sperie foarte ușor și foarte repede.

Bitcoin a scăzut 3% astăzi. Urmează să ajungă la $20,000 – a transmis în mod ironic NebraskanGooner

Vizita prețului la $60,000 s-a lovit de un buywall puternic și consistent, pe care vânzătorii nu au reușit să îl depășească din prima încercare. Totodată, până acolo, o mare parte a pozițiilor de long cu levier prea mare au fost lichidate.

În ultimele 24 de ore au fost lichidate poziții de peste $200 de milioane | bybt.com

După cum am raportat în ultima analiză, rata de funding a atins cote maxime odată cu tranzacționarea ATH-ului de la $67,000 – însă la data editării acestui articol, lucrurile s-au mai liniștit.

În urmă cu doar o zi, Indexul Fear& Greed a atins valoarea de 84/100 și zona de lăcomie extremă a investitorilor. De cele mai multe ori, o potențială zonă de top a fost însoțită de valoarea 95 a acestui index.

Indexul Fear& Greed pe parcursul ultimelor 3 luni | Alternative.me

Monedele Altcoin s-au stabilizat ușor. Solana a condus creșterea

În general, monedele Altcoin au afișat un peisaj mixt, înspre pozitiv, pe parcursul sesiunii din 22 Octombrie.

După ce au pierdut considerabil în raport cu BTC, majoritatea activelor alternative au suferit o altă scădere, pe măsură ce prețul Ethereum a intrat sub pragul de $4,000. Solana s-a apreciat cu 38% în ultimele 3 sesiuni de tranzacționare.

Capitalizarea totală a monedelor Altcoin este aproape de valoarea maximă a lunii Septembrie. Aceasta se comportă într-un mod foarte asemănător cu 2017 – a transmis TechDev în 20 Octombrie, cu privire la piața monedelor alternative

Acest lucru ar putea semnala creșteri semnificative, mai repede decât mulți s-au așteptat. Voi păstra un ochi asupra pieței. De data aceasta, Ethereum nu se joacă

Exit mobile version