Bitcoin extinde perioada de corecție. Ethereum respinge exact la ATH-ul precedent

Acțiunea prețului ETH a copitat-o într-o oarecare măsură pe cea a BTC, dezamăgindu-i pe investitorii care se așteptau ca prețul să crească fără oprire

denisismagilov | Adobe Stock

În 22 Octombrie, Bitcoin a găsit support-ul necesar la $60,000, după o corecție de $7,100 de la nivelul de ATH. În același timp, Ethereum a eșuat încercarea de a stabili un nou maxim.

Bitcoin extinde perioada de corecție. Ethereum respinge exact la ATH-ul precedent
ETHUSD, timeframe de o oră | FTX

ETH la ATH? L-ai putea rata dacă clipești

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea ETHUSD a stabilit un maxim local la $4,380, preț care coincide cu precizie cu ATH-ul din 12 Mai, chiar înainte ca activul digital să sufere o corecție majoră.

Majoritatea participanților la piață se așteptau ca ETH să urmărească BTC către noi maxime, însă acest lucru a fost înlocuit de o respingere severă de 11,3%, până la $3,900.

Traderul și analistul Rekt Capital a numit respingerea o imagine perfectă a rezistenței.

La data editării acestui articol, ETHUSD se tranzacționează la $4,000 – iar posibilitatea de a testa din nou rezistența de sub $4,400 rămâne în picioare.

ETHBTC, pe timeframe de o zi | FTX

Față de Bitcoin, moneda alternativă principală s-a comportat puțin mai bine, având în vedere faptul că ETHBTC a respins într-o zonă de support de la sfârșitul lunii Iulie.

Bitcoin ar putea să beneficieze de o continuare a creșterii

Chiar dacă nu a reușit să păstreze niveluri mai înalte pe post de support, Bitcoin a redus semnificativ din pozițiile de long, cu levier prea mare – astfel încât piața poate intra din nou într-un moment sănătos de creștere. 

Rata de funding s-a întrors într-o zonă normală pe parcursul sesiunii de astăzi, cu atât mai mult cu cât weekend-ul aduce de obicei o perioadă lipsită de volum și volatilitate.

Bitcoin: rata de funding de pe majoritatea exchange-urilor | bybt.com

În cazul interesului total al pozițiilor futures, istoria nu s-a repetat cu aceeași frenezie ca în Q2 2021, când Bitcoin a stabilit ultimul All Time High la $65,000 – nivel pe care l-a depășit cu succes pe parcursul săptămânii curente.

Acest lucru înseamnă că încă există suficient spațiu pentru ca prețul să crească către noi maxime – însă ne aflăm la niveluri care congestionează piața – au transmis specialiștii QCP Capital, în ultima lor actualizare asupra pieței

Exit mobile version