Prețul Bitcoin crește $3,000 (8%) după ce testează suportul de la $40K

În curând, dezvoltatorul imobiliar Evergrande, Lehman-ul Chinei, nu va mai fi un eveniment cu importanță - conform spuselor unui analist, pe măsură ce piețele încep să se desprindă de poveste

zest_marina | Adobe Stock

Bitcoin a avut o creștere impresionantă după a doua testare a pragului de $40,000, realizată azi, 22 Septembrie, în timp ce China a calmat situația cu privire la Evergrande.

Prețul Bitcoin crește $3,000 (8%) după ce testează suportul de la $40K
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

China va susține Evergrande prin injectarea artificială a capitalului

Datele furnizate de FTX și tradingview arată că BTCUSD s-a tranzacționat până la $42,750 astăzi, după ce taurii au intervenit sub pragul de $40,000 și au propulsat prețul cu 8% mai sus.

Sentimentul a rămas bullish în rândul investitorilor, însă perspectiva macro a continuat să ofere semnale mixte, din cauza îngrijorărilor față de China și față de varianta Delta a virusului respirator.

Evergrande, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China,  a fost marcat drept o țintă a datoriei de sute de miliarde. Banca Centrală a Chinei, People’s Bank of China, a intervenit și a pompat încă 120 de miliarde de Yuan (respectiv $18,6 miliarde) – în sistemul bancar chinezesc.

În schimb, vestea a întors la 180 de grade piețele anxioase, iar potențialul colaps al companiei s-a transformat subit într-o detonare lentă, controlată de stat – decât un eveniment haotic cu consecințe de anvergură.

În orice caz, evenimentul asemănat cu momentul Lehman Brothers al Chinei, a fost într-adevăr suficient de important încât să miște toate piețele, fie că vorbim de bursă sau crypto.

În următoarele săptămâni, sau chiar în următoarele luni, Evergrande se va asocia cu FOMC, varianta Delta și gazda altor probleme vor continua să creeze volatilitate în piață – iar acea volatilitate va reprezenta o oportunitate de cumpărare – a transmis Vasu Menon pentru Bloomberg

Evergrande, timeframe de o oră | Frankfurt Stock Exchange

În Europa, odată cu deschiderea sesiunii de tranzacționare din Frankfurt, acțiunile Evergrande s-au apreciat cu aproape 40% de la deschidere.

Toți ochii sunt pe închiderea săptămânală a prețului Bitcoin

Pentru Bitcoin, care a suferit o scădere cot la cot cu piața bursieră, perspectiva a fost una choppy în urmă cu câteva zile.

Traderul și analistul Rekt Capital a spus că activul digital trebuie să închidă săptămâna peste media mobilă exponențială a ultimelor 21 de săptămâni (21 EMA), care se află în prezent la $43,000.

Acest lucru ar oferi pieței momentumul bullish de care are nevoie – a transmis el în ultimul video postat pe YouTube

Menținându-se peste 21 EMA, Bitcoin ar putea să păstreze și zona de cerere aflată în apropierea acestui preț – și să transforme scăderea până la $40,000 într-o oportunitate grozavă de cumpărare, care doar a furat lichiditate înainte de a continua în sus.

Pentoshi, un alt trader influent al sferei crypto twitter, a evidențiat un nivel mai scăzut pentru importanța închiderii de la sfârșitul săptămânii: $40,700.

Acest prag are o grămadă de importanță din punct de vedere istoric și reprezintă un nivel crucial pentru închiderea săptămânală – a scris analistul în mesajul postat pe twitter

Exit mobile version