Bitcoin: Ce indicator semnalează o creștere uriașă pentru prețul BTC, până în Decembrie?

Stochastic RSI nu face decât să copieze mișcările anului 2013 - îndeosebi perioada în care prețul BTC se îndrepta către un nou ATH. Însă este posibil ca holderii să aibă de așteptat până în ultimul moment

RomanVX | Adobe Stock

Bitcoin ar trebui să aibă parte de o creștere imensă a prețului, mulțumită unui fenomen bullish rar – care tocmai a semnalat pentru prima dată după 7 ani.

În ultimul său update asupra indicatorului Relative Strength Index (RSI), analistul TechDev a subliniat asemănările majore între graficul curent al activului digital – și cel din Bull Market-ul anului 2013.

Stochastic RSI – o intersecție bullish pentru Bitcoin, care se formează foarte rar

Pe măsură ce Bitcoin stabilește noi maxime locale, indicatorul RSI a crescut la fel de rapid. Momentan, acesta își revine din zona de Overbought, sugerând o corecție a prețului, fie aceasta chiar și una modestă.

În orice caz, privind perspectiva macro, Stochastic RSI-ul este pe cale să repete mișcările din 2013, care au precedat creșterea Bitcoin până la ATH-ul vremii respective, de $1,300. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, BTC a început anul respectiv la $13.

RSI-ul Stochastic măsoară puterea relativă și slăbiciunea indicatorului RSI propriu-zis.

Bitcoin a avut a doua închidere bullish a indicatorului Stochastic RSI, pe timeframe de o lună. Una a avut loc în Mai 2020 iar cea de-a doua – în Septembrie 2021 – a comentat TechDev într-un mesaj pe twitter, însoțit de un grafic care descria acțiunea

Această intersecție a mai avut loc doar de două ori în istorie: în Septembrie 2013 și în Mai 2012. Creșteri fabuloase au urmat de fiecare dată

Bitcoin: Ce indicator semnalează o creștere uriașă pentru prețul BTC, până în Decembrie?
Bitcoin: Indicatorul Stochastic RSI pe timeframe de o lună | TechDev

Liniște până în Decembrie?

Pe cât de impresionant sună, taurii Bitcoin ar putea să aibă de așteptat ceva timp până creșterea despre care este vorba – să apară pe grafic.

Acest lucru se datorează și datelor istorice despre prețul BTC, despre care Rekt Capital spune că ATH-ul apare abia în luna Decembrie, chiar dacă Octombrie a început în forță.

Mai mult decât atât: este posibil ca Noiembrie să ofere o corecție înapoi la nivelurile curente de la $50,000.

O astfel de predicție conservativă nu se contrazice cu alte modele populare ale prețului, cum ar fi worst case scenario – care a fost intuit corect de PlanB în ultimele două luni.

Predicțiile sale cer de la luna Octombrie o închidere peste $63,000, pentru luna Noiembrie – peste $98,000 – și în cele din urmă, pentru Decembrie, peste $135,000. Înainte de a ridica din sprâncene, trebuie să ținem cont de faptul că predicțiile sale pentru luna August și Septembrie au fost foarte exacte.

Exit mobile version