Bitcoin: Creșterea actuală este determinată de deținătorii pe termen lung

Deținătorii de Bitcoin pe termen lung par să fie principala forță motrice din spatele acțiunii actuale a prețurilor

AdobeStock

După ce a stabilit un record îndoielnic de nouă închideri săptămânale roșii consecutive, Bitcoin (BTC) încearcă să compenseze prin începerea unei recuperări a prețurilor pentru a pune capăt seriei de pierderi.

Analiștii au spus în repetate rânduri că investitorii nu ar trebui să se teamă de o piață bearish, deoarece este unul dintre cele mai bune momente de a investi în proiecte cu fundamente solide pentru a se pregăti pentru următoarea fază de creșteri.

BTC/USD, timeframe de o săptămână
BTC/USD, timeframe de o săptămână | TradingView

Bitcoin a ieșit din linia de trend descendentă pe 30 mai, iar taurii încearcă să mențină prețul peste media mobilă exponențială (EMA) pe 20 de zile (30.562 de dolari). Dacă reușesc, acesta va fi primul indiciu că urșii ar putea pierde controlul.

Dacă prețul se menține peste EMA pe 20 de zile, perechea BTC/USD ar putea crește la 32.659 de dolari și mai târziu la media mobilă simplă (SMA) pe 50 de zile (34.954 de dolari). EMA pe 20 de zile se aplatizează, iar indicele de putere relativă (RSI) a crescut peste 46, sugerând că taurii încearcă să revină.

BTC/USDT, timeframe de o zi | TradingView

În schimb, dacă prețul scade de la EMA pe 20 de zile, va sugera că sentimentul rămâne negativ și investitorii vând în raliuri. Urșii vor face apoi o altă încercare de a trage perechea sub 28.630 de dolari și de a contesta minimul din 12 mai la 26.700 de dolari. O rupere sub acest suport ar putea semnala reluarea trendului descendent.

Numărul adreselor Bitcoin este în scădere

Piețele bearish sunt adesea marcate de evenimente de capitulare. Investitorii frustrați își abandonează în cele din urmă pozițiile, iar prețurile activelor fie se consolidează pe măsură ce fluxurile în industrie scad, fie încep să atingă nivelul minim. 

Potrivit unui raport recent de la Glassnode, deținătorii de Bitcoin sunt acum „singurii care au mai rămas” și pare că numărul lor scade de fiecare dată când prețurile scad sub 30.000 de dolari.

Bitcoin: Numărul adreseleor cu solduri | glassnode

Dovezi ale lipsei de noi cumpărători pot fi găsite analizând numărul de portofele cu solduri, care s-a stabilizat în ultima lună, un proces care a fost observat după vânzările pieței cripto în mai 2021.

Spre deosebire de vânzările din martie 2020 și noiembrie 2018, urmate de o creștere a activității on-chain care „a declanșat un nou boom”, această ultimă vânzare nu a inspirat încă un flux de noi utilizatori în spațiu. Analiștii Glassnode spun că acest lucru sugerează că activitatea actuală este condusă în principal de Hodleri.

Hodlerii – principala forță motrice a creșterii actuale

Deținătorii de Bitcoin pe termen lung par să fie principalul motor din spatele acțiunii actuale a prețurilor, unii acumulând în mod activ, iar alții realizând pierderi în medie de -27%.

Deținătorii de Bitcoin pe termen lung SOPR | glassnode

În ciuda vânzării a unor deținători pe termen lung, oferta totală a acestor portofele a revenit recent la un maxim istoric de 13,048 milioane BTC.

„Cu excepția unei redistribuții semnificative a monedelor, ne putem aștepta, prin urmare, ca această măsură a ofertei să înceapă să crească în următoarele 3-4 luni, ceea ce sugerează că HODLerii continuă să acumuleze treptat și să mențină oferta”.

Semne de acumulare masivă

În timp ce mulți investitori sunt dezinteresați de acțiunea laterală a prețurilor a BTC, investitorii contrarii o consideră o oportunitate de a acumula, un punct evidențiat de scorul tendinței de acumulare Bitcoin care „a returnat un scor aproape perfect de peste 0,9” în ultimele două săptămâni.

BTC: Scorul trendului de acumulare | glassnode

Potrivit Glassnode, scorurile ridicate ale acestei valori în timpul trendului bearish „se declanșează, în general, după o corecție foarte semnificativă a prețului, deoarece psihologia investitorilor trece de la incertitudine la acumularea de valoare”.

O privire mai atentă asupra datelor arată că cea mai recentă acumulare a fost determinată în primul rând de entități cu mai puțin de 100 BTC și cele cu mai mult de 10.000 BTC.

În timpul volatilității recente, soldul total al entităților care dețin mai puțin de 100 BTC a crescut cu 80.724 BTC, ceea ce Glassnode a remarcat că este „foarte similar cu cei 80.081 BTC neți lichidați de LUNA Foundation Guard”.

Exit mobile version