Bitcoin: creșterea la $40,000 a lichidat vânzătorii. Indici care trebuie urmăriți săptămâna aceasta

Maxim_Kazmin | Adobe Stock

Creșterea pe care prețul BTCUSD a afișat-o astăzi – le oferă un sentiment de speranță celor care au îndurat luni de zile de consolidare laterală și acțiune bearish a prețului; dar este creșterea aceasta un semnal de continuare al Bull Marketului – sau este doar un short squeeze?

Bitcoin s-a apropiat în dimineața zilei de astăzi – de pragul psihologic de $40,000 – pe măsură ce cumpărătorii construiesc o lumânare Weekly cât mai favorabilă lor. Sâmbătă și duminică, zilele care constituie weekendul – au avut parte de volatilitate redusă, în ciuda faptului că prețul se îndrepta încet dar sigur către mișcarea pe care a făcut-o astăzi, pe parcursul sesiunii asiatice.

Paritatea BTCUSD a tranzacționat nivele pe care nu le-a mai întâlnit de aproape 40 de zile. Ținând cont de statisticile fundamentale pozitive pentru Bitcoin, de numărul și volumul de lichidări al vânzătorilor – care au fost afectați astăzi – activul digital își propune să tranzacționeze partea superioară a intervalului de consolidare în care se află de la sfârșitul lunii Mai.

Taurii Bitcoin țintesc pragul de $40,000

Având în vedere că ne îndreptăm spre sesiunea americană de trading, subiectul creșterii de astăzi este deja pe buzele sau ecranul fiecărui investitor. În ultimele 24 de ore, Bitcoin s-a apreciat cu 17,6% de la minim la maxim.

Deși încă n-a atins la propriu acest prag rotund de $40 K, nivelele pe care prețul le-a tranzacționat astăzi – n-au mai fost traversate de la mijlocul lunii Iunie. Creșterea care a culminat pe parcursul dimineții de astăzi – a început cu câteva zile în urmă, când Jack Dorsey și Elon Musk s-au întâlnit în cadrul conferinței The ₿ Word, unde miliardarii americani au discutat viitorul crypto-monedei și potențiale implementări ale acesteia.

Zilele trecute, un contributor al Cointelegraph, Michaël van de Poppe – a prezis faptul că Bitcoin poate tranzacționa $42,000 într-o perioadă scurtă de timp, dacă $32,5 K este transformat în support – lucru pe care activul digital l-a îndeplinit cu ușurință pe parcursul weekendului.

Astăzi, analistul tehnic al BonSaca Group s-a prefăcut surprins de faptul că Bitcoin a tranzacționat valoarea de $38,500.

După o asemenea mișcare din partea Bitcoin – monedele Altcoin îl vor urmări

Câteva dintre ele se descurcă grozav față de Bitcoin – precum Cardano sau Ethereum, care au creșteri frumoase

Alți analiști tehnici, precum Crypto Ed NL, sunt mai atenți și spun că episodul corectiv nu s-a terminat. Folosindu-se de analiza cu Elliot Waves, Ed NL a transmis într-un mesaj postat pe twitter: dacă Bull Marketul revine, tranzacționarea sub $29,000 rămâne o posibilitate, chiar dacă prețul ajunge la $42,000 înainte.

China diminuează euforia cumpărătorilor

Relația din ce în ce mai puțin evidentă pe care Bitcoin o are față de piețele tradiționale (stocks, bonds, ETFs) – face ca acțiunea prețului din sfera crypto să fie și mai impulsivă. Dacă în ultimele săptămâni, când piața bursieră stabilea maxim după maxim – performanța BTCUSD a fost slabă sau chiar negativă – iată că roata s-a întors în favoarea activelor digitale: astăzi, piața US stocks a fost cea care a primit vești negative din partea Chinei – pe măsură ce Bitcoin s-a apreciat considerabil.

Represiuni din Beijing, capitala Chinei, au instalat un sentiment de nesiguranță asupra forței pe care acțiunile americane au afișat-o în ultima vreme. Combinând acest factor cu alți doi – inflația și stimulusul economic redus – obținem o rețetă perfectă pentru scuturarea investitorilor.

A doua parte a anului vom auzi des de contextul paharului jumătate plin, jumătate gola declarat Virginie Maisonneuve, din partea Allianz Global Investors – pentru Bloomberg.

După cum a continuat și Crypto Ed NL în postările sale, un alt trend care merită urmărit este cel al dolarului american, aflat în creștere de la mijlocul lunii Iunie. Momentan, acesta se confruntă cu rezistența din jurul valorii de 94 – situație de care BTCUSD a beneficiat și a transformat-o într-o creștere de peste 15%.

Mă aștept de la DXY să scadă și mai mult în următoarele zile. BTC ar trebui să crească pe baza acestei performanțe slabe a dolarului

După cum am zis și în trecut: adevărata putere de cumpărare se va întoarce în spațiul crypto când DXY completează mișcarea către pătratul roșu – după care merge către cel verde

Bitcoin i-a făcut pe vânzători să sufere

După cum au avertizat majoritatea analiștilor tehnici, pe parcursul săptămânii trecute, când BTCUSD se tranzacționa în partea inferioară a pragului de $30,000 – cea mai dureroasă și inconvenientă cale pe care prețul activului digital o putea lua – era un reversal dramatic în sus. 

Exact asta s-a și întâmplat – prețul crypto-monedei s-a apreciat cu peste 15% în mai puțin de 24 de ore. În mod cert – au existat participanți la piață care s-au opus creșterii și care n-au făcut decât să acționeze pe post de combustibil pentru creștere.

Bitcoin: creșterea la $40,000 a lichidat vânzătorii. Indici care trebuie urmăriți săptămâna aceasta
Total Liquidations | bybt.com

Conform datelor colectate, prelucrate și furnizate de Bybt – lichidările pozițiilor de long și short din ultimele 24 de ore – se ridică la $1,14 miliarde – cea mai mare sumă din 18 Mai până în prezent.

Poziții de short în valoare de $111,000,000 – au fost lichidate în 10 minute, a transmis William Clemente într-un mesaj postat pe twitter

În mod cert, aceasta nu este prima dată în care urșii sunt prinși cu garda jos. Natura activului digital a făcut în așa fel, încât cei care devin confortabili într-o poziție de short – în cele din urmă sunt forțați în afara pieței.

Dificultatea de minare – devine pozitivă

O revenire fundamentală, nu doar tehnică – se întrevede pentru piață Bitcoin și pe parcursul săptămânii în care tocmai am intrat.

Rata de hash se apropie din nou de valoarea de 100 de exahași pe secundă (EH/s) – un semnal care indică faptul că creșterea BTCUSD a fost susținută de o creștere descentralizată a ratei de hash.

Luna aceasta, rata de hash a stabilit o zonă de minim în jurul valorii de 83 de exahași pe secundă. În zona de ATH pe care a stabilit-o în la sfârșitul lunii Aprilie, rata de hash a atins o valoare maximă de 168 EH/s.

O poveste similară spune și dificultatea rețelei, care la momentul editării acestui articol – se vehiculează că va crește cu 3,7% până la următoarea ajustare a dificultății, care va avea loc în 5 zile.

În cazul în care se materializează astfel, aceasta ar putea fi prima ajustare pozitivă a dificultății, din luna Mai până în prezent. 

Network Difficulty | blockchain.com

Deși este un aspect dubios la prima vedere – eco-friendly rămâne un concept foarte important pentru Bitcoin și pentru sfera minieră care se construiește în jurul acestuia. Statisticile vorbesc de la sine: energia sustenabilă și regenerabilă împuternicesc din ce în ce mai mult rețeaua Bitcoin, pe măsură ce minerii se mută cu echipamentul în juristricții sustenabile.

Sentimentul predominant pe piață – este tot frica

Participanții la piață care cred că prețul a oferit prea mult, prea repede – se regăsesc cu calmul pe care piața îl instaurează după fiecare mișcare abruptă. Conform Indexului Fear& Greed – nu a schimbat sentimentul predominant al pieței nici după o creștere a prețului sub $40,000.

Astăzi, acesta s-a stabilit la valoarea 26/100 – număr care indică frica participanților la piață, în loc de lăcomie, sau chiar un sentiment neutru. Este posibil ca factorii sentimentali să indice o continuare a creșterii pentru BTCUSD, până când sentimentele se schimbă.

Crypto Fear & Greed Index Over Time, un an | alternative.me

Indexul Fear& Greed al Bitcoin – a stat sub valoarea 40 timp de două luni de zile – cea mai lungă perioadă din istoria activului digital – a transmis Danny Scott, CEO CoinCorner

Exit mobile version