Bitcoin: deblocarea Grayscale BTC Trust a luat sfârșit astăzi

Ceea ce odată a reprezentat un motiv de îngrijorare pentru investitori și holderi - s-a dovedit a fi un eveniment fără prea mare importanță asupra pieței

Gesrey | Adobe Stock

Vehiculul destinat investițiilor instituționale, Grayscale Bitcoin Trust, și-a încheiat evenimentele de deblocare pe parcursul săptămânii curente, sfârșind astfel un subiect comun de discuție – atât pentru cei din sfera crypto, cât și pentru cei poziționați în afara ei.

Datele furnizate de bybt, serviciul de monitorizare pe care l-am folosit de multe ori drept exemplu – confirmă faptul că de astăzi nu mai este programat niciun eveniment de deblocare al contractelor GBTC.

Bitcoin trece cu bine peste un alt eveniment de tip FUD

Evenimentele de deblocare GBTC au început la mijlocul lunii Iulie și au continuat până în prezent – formând astfel un punct central al predicțiilor bearish pentru BTCUSD.

Știind faptul că aceste evenimente puneau pe piață contracte GBTC în valoare de zeci de mii de Bitcoin dintr-o singură deblocare – unii investitori s-au temut de faptul că presiunea de vânzare va crește dramatic, afectând prețul într-un mod alarmant.

Ei bine, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată: după cum am raportat în 22 Iulie – sentimentul de teamă și anxietate al investitorilor nu a fost chiar fondat, deoarece Grayscale nu le permite clienților să schimbe acțiunile cu monede Bitcoin.

Ieri, 25 August, a avut loc ultima deblocare GBTC, care deținea acțiuni în valoare de 58 BTC. În contrast: în 18 Iulie a avut loc cea mai largă deblocare, din punct de vedere al volumului – 16,240 BTC.

Bitcoin: deblocarea Grayscale BTC Trust a luat sfârșit astăzi
Grayscale Bitcoin Trust Unlock | bybt.com

Astfel, sentimentul bearish care învăluie deblocările Grayscale, s-a sfârșit în liniște – nu cu știri explozive, după cum s-au așteptat unii investitori. Următoarea serie de deblocări va avea loc în 2022.

Vă aduceți aminte când toți analiștii tradiționali spuneau că deblocările GBTC vor elibera o presiune de vânzare de miliarde de dolari? Da, nu s-a întâmplat! – a spus Willy Woo, într-un mesaj postat pe twitter

Morgan Stanley pariază masiv pe GBTC

Punctul culminant al poveștii abia urmează: datele arată faptul că Morgan Stanley, gigantul bancar al Americii, s-a alăturat celor care au o investiție considerabilă în GBTC.

Într-un raport pe care l-a predat Comisiei SEC săptămâna aceasta, banca a raportat că deține peste 928,000 de acțiuni GBTC, deținute prin Insight Fund – o firmă subsidiară.

Odată cu știrea aceasta, Morgan Stanley se alătură altor nume importante care dețin acțiuni GBTC, precum: JP Morgan Chase, Ark Invest, Rothschild Investment. Prețul GBTC continuă să fie tranzacționat la un discount față de prețul spot al activului digital: respectiv cu 13% mai ieftin.

Grayscale Investments BTC Premium | bybt.com
Exit mobile version