Bitcoin depășește 19.900 de dolari, în timp ce balenele retrag BTC de pe exchange-uri

Investitorii au retras 34.723 de BTC de pe exchange-urile centralizate pe 30 septembrie, aproximativ 668 de milioane de dolari

Bitcoin depășește 19.900 de dolari, în timp ce balenele retrag BTC de pe exchange-uri

Prețul Bitcoin (BTC) a crescut cu 3,8% în ultimele 24 de ore, la un volum scăzut de tranzacționare. Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață se tranzacționează peste 19.900 de dolari, a atins nivelul important din punct de vedere psihologic de 20.000 de dolari, dar nu a reușit să-l mențină.

Produsele de investiții în active digitale au înregistrat fluxuri de 10,3 milioane de dolari săptămâna trecută, reprezentând a treia săptămână consecutivă de intrări. Fluxurile rămân scăzute, ceea ce implică o ezitare continuă în rândul investitorilor. Acest lucru este evidențiat în volumul de tranzacționare a produselor de investiții, care a fost de 886 milioane de dolari, cel mai scăzut nivel din octombrie 2020, potrivit datelor de la CoinShares.

Fluxuri instituționale după activ digital |
Fluxuri instituționale după activ digital | CoinShares

Bitcoin a înregistrat o a treia săptămână de intrări minore în valoare totală de 7,7 milioane de dolari, în timp ce produsele de investiții short-Bitcoin a înregistrat intrări de 2,1 milioane de dolari săptămâna trecută.

Retragerile de Bitcoin de pe exchange-uri cresc

Investitorii au mutat 34.723 de BTC din exchange-urile centralizate pe 30 septembrie, potrivit datelor de la Santiment. La momentul retragerii, această cifră era de aproximativ 668,07 milioane de dolari. 

De asemenea, urmează o tendință de acumulare care a crescut de la jumătatea lunii septembrie. Acest lucru se întâmplă pe măsură ce activul digital se tranzacționează sub 20.000 de dolari. Această acumulare a fost probabil în spatele unei scurte creșteri de peste 20.000 de dolari pe 30 septembrie.

BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Agregatorul de date în lanț Santiment observă că acesta este al patrulea cel mai mare flux zilnic de BTC care a fost înregistrat în 2022.

Pentru Bitcoin, o ieșire atât de mare de pe exchange-urile centralizate reprezintă un indicator bullish. Investitorii tind să facă acest lucru atunci când convingerile lor pe termen lung sunt ridicate și doresc să-și protejeze monedele.

De asemenea, balenele, entități care dețin cel puțin 1.000 de BTC, au mutat cea mai mare cantitate de BTC de pe exchange-uri în patru ani, după cum putem vedea în graficul de mai jos.

Octombrie a fost o lună optimistă din punct de vedere istoric pentru BTC și piața cripto generală. Aceasta înseamnă că o revenire de la nivelurile actuale ar putea face ca prețul Bitcoin să ajungă la 23.000 de dolari în următoarele 4 săptămâni.

BTC: randamentul lunar | Coinglass

Cu toate acestea, este important să rețineți că bear market-ul încă nu s-a încheiat. Așadar, în timp ce o erupție este posibilă, va fi greu pentru bitcoin să mențină astfel de niveluri ridicate, iar o corecție descendentă ar putea duce la noi minime.

Exit mobile version