Bitcoin oferă un discount de Black Friday, ca în 2020. Prețul tranzacționează $53,500

Un sentiment ciudat de déjà vu pătrunde în piața crypto, pe măsură ce ziua americană de Black Friday produce o oportunitate rară de cumpărare, exact la momentul potrivit

Artjazz | Adobe Stock

Poate că Bitcoin a scăzut în total 22,5% de la maximul istoric până la minimul local, stabilit astăzi. Însă analiștii sunt de părere că piața oferă o oportunitate rară de a cumpăra dip-ul, chiar într-o zi în care prețurile produselor sunt la reducere.

Anul acesta, la fel ca în 2020, Black Friday se ridică la nivelul așteptărilor: atât Bitcoin, cât și o suită de monede Altcoin – se tranzacționează la cel mai mic preț din ultimele șase săptămâni.

Bitcoin oferă un discount de Black Friday, ca în 2020. Prețul tranzacționează $53,500
BTCUSD: Black Friday deal | @Mtrl_Scientist

Investitorii nu vor ca Bitcoin să scadă sub $53,000

După ce scăderea activului digital s-a accentuat din cauza unui index al Dolarului American (DXY) aflat la rândul lui în scădere – din cauza noii variante a virusului respirator – BTCUSD a ajuns în cele din urmă să fie tranzacționat sub $54,000.

Pe măsură ce sursele media au evidențiat scăderea prin care Bitcoin a trecut, alți traderi și analiști au fost departe de a fi speriați, spunând că prețurile curente reprezintă o oportunitate rară de cumpărare.

Alți participanți la piață au făcut mișto de un articol publicat de CNBC, care spunea că Bitcoin a intrat într-o etapă de Bear Market.

Scott Melker, un trader popular din sfera crypto twitter, și-a avertizat publicul să nu urmeze instinctul de turmă, așteptându-se la niveluri și mai scăzute pentru a le cumpăra.

Se pare că toți vrem să vedem BTC la $53K, ceea ce de obicei înseamnă că scăderea se oprește la $53,5K sau că prețul scade foarte puternic mai departe – a transmis el printr-un mesaj

Publicul primește de puține ori exact ce-și dorește

Într-o situație care ar putea fi interpretată prin faptul că vânzarea nu ia sfârșit aici, rata de funding de pe majoritatea exchange-urilor mari rămâne într-o zonă cât se poate de elevată, chiar dacă lichidările traderilor, din ultimele 24 de ore, însumează $760 de milioane

Bitcoin: rata de funding | coinglass

Vă amintiți ultimul Black Friday?

Între timp, Melker a indicat corelația neobișnuită dintre Dolarul American și Bitcoin, ambele fiind afectate de varianta sud-africană.

După cum am subliniat în multe analize tehnice din trecut, Bitcoin tinde să aibă o corelație inversă față de dolarul american, acesta fiind activul care pune pauză la o serie lungă de câștiguri.

Fiind departe de situația în care scăderea dolarului alimentează o creștere a BTC, crypto-moneda a scăzut împreună cu indicii importanți ai piețelor tradiționale, printre care și S&P 500 sau DXY.

Dolarul e jos, aurul e sus, Bitcoin e jos, acțiunile au scăzut

Mult noroc în elucidarea corelației de astăzi – a mai transmis Melker

În calea prețului către niveluri inferioare, aflate sub $53,000, se află un număr ridicat de cumpărători –  acolo unde prețul activului digital îi oferă acestuia o capitalizare rotundă, de un trilion de dolari.

Între timp, datele istorice servesc drept reminder temporal asupra faptului că reducerile de Black Friday reprezintă o temă comună pentru Bitcoin.

La sfârșitul lunii Noiembrie 2020, BTCUSD a scăzut până la $16,400 – doar pentru ca mai apoi să-și revină și să învingă rezistența de la $20,000 pentru prima dată în trei ani.

BTCUSD, timeframe de o zi | Bitstamp
Exit mobile version