Aurul scade la minime noi pe măsură ce narațiunea „Bitcoin este aur digital” ia avânt – Analiză Tehnică

Myst | Adobe Stock

Prețul unei uncii de aur se află la cel mai scăzut nivel din ultimele nouă luni. Acesta a suferit o scădere de 19,19% de la maximul stabilit în August 2020. În vara anului trecut, o uncie de aur, adică 28,35 de grame, valorau peste $2,000. Din păcate pentru metalul prețios și pentru entuziaștii acestuia – prețul nu s-a putut menține deasupra pragului de $2,000.

Aurul scade la minime noi pe măsură ce narațiunea "Bitcoin este aur digital" ia având – Analiză Tehnică
Prețul unciei de aur, timeframe de o zi | tradingview

Mai mulți factori au contribuit la deprecierea aurului. Unul important pentru sfera crypto a fost narațiunea Bitcoin este aurul digital – titlu care a prins tot mai mult la public în ultimele luni, îndeosebi în rândul firmelor instituționale.

Știrile lunii martie, care au mutat atenția de la aur la Bitcoin:

Având în vedere faptul că Bitcoin a depășit azi-noapte pragul de $60,000 – a treia oară în luna Martie – este posibil să asistăm la stabilirea unei structuri ascendente, în urma căruia prețul să beneficieze de o apreciere cu 10 procente deasupra rezistenței.

Aurul și Bitcoin | skew

Corelația dintre aur și Bitcoin se află într-o continuă scădere

Corelația dintre aur și Bitcoin se află într-o continuă scădere la fel ca și raportul valorii dintre cele două clase de active. Valoarea unei uncii de aur a scăzut cu aproape $400 în mai puțin de un an, perioadă în care Bitcoin s-a apreciat cu peste $45,000.

Frenezia companiilor de a-și muta lichiditățile din bilanț – în Bitcoin – a fost factorul principal al acestei aprecieri substanțiale a prețului, dar nu singurul. Protecția față de inflație, transportul cu ușurință peste graniță a unor sume mari de bani (în timpul pandemiei globale) și demodarea claselor de active tradiționale – au fost alți factori care au condus Bitcoin către noi culmi.

Probabil că cel mai important dintre toți acești factori a fost politica permisivă la împrumuturi a președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell.

Powell a avut o poziție destul de clară asupra Bitcoin și asupra crypto-monedelor în general – în interviul pe care l-a acordat săptămâna trecută canalului CNBC.

Activele digitale sunt mult prea volatile. Prin urmare, nu sunt utile ca Store of Value, fiindcă nu sunt susținute de nimic.

Crypto reprezintă mai mult o clasă de active destinată speculației, deci nu sunt utilizate în mod special ca mijloc de plată. Este mai mult un activ speculativ

În esență, Bitcoin este mai degrabă un înlocuitor pentru  aur, decât pentru dolar.

Exit mobile version