Bitcoin eșuează modelul Stock-to-Flow al lui PlanB și începe luna Decembrie sub $57,000

Modelul de preț creat de PlanB, pe care Bitcoin l-a urmat și l-a respectat luni la rând, nu reușește să-și atingă target-ul în luna Noiembrie și începe o nouă lună sub presiunea vânzătorilor

Denissimonov | Adobe Stock

Bitcoin nu a reușit pe parcursul lunii Noiembrie să tranzacționeze prețul de închidere cerut de Stock-to-Flow, una dintre cele mai cunoscute modele de preț ale activului digital.

Însă PlanB, creatorul acesteia, nu renunță atât de ușor: printr-un mesaj postat pe twitter în 1 Decembrie, el a transmis că îi mai oferă modelului o lună pentru a dovedi dacă rămâne valid sau nu.

Modelul Bitcoin S2F este pus la încercare

BTCUSD nu a reușit să tranzacționeze $98,000, nivelul worst case scenario pe care modelul S2F l-a prezis, din cauza unei combinații de factori care au conspirat împreună ca să producă o închidere mult mai joasă a prețului.

Fiind foarte aproape de $57,000, paritatea și-a ratat target-ul printr-o diferență destul de mare, însă este și prima dată când acesta nu este îndeplinit cu succes.

Modelul de preț a eșuat pentru prima dată, după ce a nimerit cu precizie lunile August, Septembrie și Octombrie – a transmis analistul printr-un mesaj

Niciun model de preț nu este perfect, însă acesta e un eșec destul de mare și primul de acest gen în 10 ani! Urmează un eveniment neașteptat, de tip “black swan”? Am să-i mai dau modelului termen de o lună să-și revină

Recent, modelul de preț a prezis corect închiderile lunare pentru lunile August, Septembrie și Octombrie, adăugând motive în plus participanților la piață care speră că activul digital se va bucura de un preț cu șase cifre în luna Decembrie.

Pe măsură ce tot mai mulți traderi și analiști încep să accepte ideea că Bull Market-ul din 2021 ar putea să dureze mai mult decât s-a anticipat, până ajunge să tranzacționeze nivelul maxim, PlanB a reiterat faptul că celelalte modeluri de preț ale sale, față de BTC, rămân intacte.

Printre ele se află uneltele populare de monitorizare derivate din Stock-to-Flow, care cer ca un preț minim de $100,000 să fie tranzacționat oricând de astăzi până în 2024. Majoritatea încă se așteaptă de la Bitcoin să tranzacționeze un număr de șase cifre până la finalul anului.

Un timing rău pentru cumpărători

Închiderea lunii Noiembrie a coincis cu presiune de scădere impusă de vânzători asupra pieței Bitcoin.

Panica din jurul noii variante a virusului respirator, împreună cu faptul că Jerome Powell, președintele Rezervei Federale, a admis că inflația nu va fi tranzitorie de la sine – au contribuit la declinul general al piețelor.

De asemenea, sentimentul investitorilor a fost lovit, scăzând de la neutru la frică, conform Indexului Fear& Greed.

Bitcoin eșuează modelul Stock-to-Flow al lui PlanB și începe luna Decembrie sub $57,000
Bitcoin: Indexul Fear& Greed | coinglass
Exit mobile version