Bitcoin și Ethereum au 140 de milioane de utilizatori, cât internetul în 1997

Sergey Nivens | Adobe Stock

Adopția crypto-monedelor s-a bucurat de o creștere accelerată a numărului de utilizatori, pe parcursul acestui an. Numărul de oameni care folosesc crypto-monede – s-a dublat din luna Ianuarie 2021, până în prezent, conform unui raport publicat de Kevin Wang, Research Manager pentru Crypto.com.

Crypto.com, exchangeul care este și provider de carduri – a publicat un raport care estimează că numărul de utilizatori Bitcoin – a crescut de la 108 milioane în luna Mai 2021, la 114 milioane la sfârșitul lunii Iunie. În aceeași perioadă de timp – numărul de utilizatori Ethereum a crescut de la 20 de milioane – la 23 de milioane.

Bitcoin și Ethereum au 140 de milioane de utilizatori, cât internetul în 1997
Populația globală care deține Bitcoin și Ethereum | crypto.com

Pe parcursul ultimelor 6 luni a avut loc cea mai mare creștere a numărului de utilizatori Bitcoin. Ca o regulă generală, Crypto.com a menționat faptul că creșterea utilizatorilor – corelează cu puterea de cumpărare a taurilor, în trend ascendent. De asemenea, și reducerile de preț pe care Bitcoin și piața Altcoin le-au afișat la începutul verii – au reprezentat oportunități de cumpărare pentru investitori.

Bitcoin a fost liderul creșterii numărului de useri – din Ianuarie 2021 până în Aprilie, pe măsură ce figuri instituționale importante, precum PayPalMicrostrategyVisa și Mastercard – și-au anunțat planurile de a oferi clienților servicii financiare pe bază de crypto-monede.

Creșterea numărului de utiliztori Bitcoin și Ethereum | crypto.com

Bitcoin a pierdut teren în fața monedelor Altcoin – în ultimele luni

În mod similar, Ethereum a beneficiat de o creștere semnificativă în luna Mai și Iunie – pe măsură ce investitorii instituționali au favorizat moneda alternativă, în detrimentul aurului digital.

Dar dacă vorbim de întreaga piață, care cuprinde toate crypto-monedele – atunci compoziția userilor se diluează iar Bitcoin și Ethereum pierd teren în fața monedelor Altcoin. Pretendenții noi, precum protocoalele Proof-of-Stake (ex. Cardano sau AAVE) – și monedele-glumă, ca Dogecoin – au afișat un potențial grozav începând cu luna Mai, îndeosebi după ce Bitcoin a avut probleme din cauza reglementărilor impuse de China asupra infrastructurii de minare.

Procentajul de holdări care dețin Bitcoin, din întreaga populație crypto | crypto.com

Analiza realizată de Kevin Wang, pe care am acoperit-o în acest articol, a fost realizată după ce Research Managerul Crypto.com a folosit date interne, studii, analize externe și date on-chain, luate din rețeaua Bitcoin și Ethereum. Metodele folosite presupun faptul că persoanele care dețineau crypto-monede la sfârșitul lunii Iunie – le-au păstrat și în prezent, deși acest aspect este improbabil. De asemenea, investotorii OTC, care au cumpărat crypto-monede în afara exchangeurilor – nu au putut fi luați în calcul.

Aspecte interesante, extrase din analiza Crypto.com:

Exit mobile version