Bitcoin și Ethereum ar putea intra într-o nouă etapă de creștere – arată un raport on-chain

Datele analizate pe blockchainul Bitcoin sunt remarcabile - indică o creștere pe piața crypto-valutară

Dan74 | Adobe Stock

Datele analizate direct pe activitatea de pe blockchain arată din ce în ce mai multe asemănări cu mijlocul și sfârșitul anului 2020. Q4 de anul trecut a fost perioada de primăvară financiară a trend-ului bullish de pe Bitcoin și Ethereum.

Din analiza celor mai recente date colectate de compania Glassnode, concluziile rezultate sunt că piața se pregătește de mișcări majore de creștere. 

În cel mai recent raport săptămânal – intitulat Săptămâna on-chain – Glassnode a arătat că acțiunea prețului rămâne liniștită deocamdată. Dar valorile înregistrate pe lanț sugerează că un sentiment foarte bullish se clădește – fapt care înseamnă că prețul este încă subapreciat față de activitatea reală de pe blockchain.

Bitcoin și Ethereum ar putea intra într-o nouă etapă de creștere - arată un raport on-chain
Bitcoin Blockchain – numărul de adrese | Glassnode

În timp ce Bitcoin împreună cu piețele crypto-valutare continuă să se dezvolte, o divergență remarcabilă continuă să se formeze atât pe BTC, cât și pe ETH, rezumă raportul

Situația pe preț a rămas relativ liniștită față de activitatea on-chain de pe ambele blockchainuri – expansiunile prețurilor lăsându-se puțin așteptate. Mai ales pentru că impulsul cumpărătorilor adună tot mai mult momentum, un trend bullish pe macro este și mai posibil. Factorii fundamentali și oferta tot mai scăzută ajută și ele pe termen mediu și lung.

Bitcoin și Ethereum nu sunt în niciun caz liniștite în spatele cortinei

Ethereum Blockchain – numărul de adrese | Glassnode

Entitățile active de pe blockchain-ul Bitcoin sunt deosebit de remarcabile de urmărit. În ciuda prețului în apropiere de $50,000, acestea au rămas active doar o treime față de numărul lor maxim de la vârfuri. Totuși, numărul lor a început să crească iar într-un mod alert.

Este notabil faptul că activitatea curentă de pe ambele lanțuri este similară cu starea liniștită de acumulare pe care am văzut-o la jumătatea anului 2020 – chiar înainte de bull market, au adăugat analiștii

Bitcoin Blockchain – numărul de entități active | Glassnode

Sunt deja bine cunoscute situațiile când apare divergența dintre aceste tendințe on-chain și acțiunea prețului. Celor care au activat pe piețele crypto-valutare în acea perioadă de la sfârșitul anului 2020, această situație le trezește un sentiment de déjà vu. Am mai trăit asta chiar înainte de ultimul bull market de pe piața crypto-monedelor.

Divergența dintre preț și activitatea on-chain este istoric anormală pentru o piață în plin bull run. Este o semnătură mult mai frecventă pentru o piață care abia este pe cale să își înceapă bull-run-ul și pentru situații de dinainte de un squeeze, continuă raportul

Aceste perioade însoțesc adesea sfârșitul unei acumulări într-un bear market – iar investitorii care rămân sunt mâinile puternice, cei cu cea mai mare încredere în proiect

Transferurile de Bitcoin au atins un vârf record în ultimii 2 ani

O metrică de analiză se concentrează pe numărul de tranzacții – acestea sunt cu aproape 40% sub ultimul vârf. Dar, în ceea ce privește numărul de BTC transferați, rețeaua Bitcoin tocmai a avut cea mai bună săptămână din ultimii doi ani.

Aceste tranzacții nu au fost din exchange-uri, a comentat Ki Young Ju – CEO al companiei de analiză CryptoQuant – oferind mai multe explicații posibile pentru cantitățile mari de Bitcoin tranzacționate.

Cantitatea de monede $BTC transferate (nu ajustate după entitate) a lovit un vârf neatins de doi ani, în urmă cu câteva zile

Aceste tranzacții nu au fost din exchangeuri

Posibile explicații ar fi:
1 / oferte OTC
2 / balene care s-au mutat din cauza reglementărilor
3 / portofele neoficiale ale exchange-urilor, care s-au mutat din motive de securitate sau de reglementare

În cazul în care lucrurile continuă într-un mod firesc, perspectiva pentru Bitcoin și Ethereum este optimistă, concluzionează Glassnode – adăugând că numai vânzarea agresivă a monedelor care nu s-au mutat pentru o perioadă mai lungă de timp ar constitui o invalidare a semnalelor de creștere.

Exit mobile version