Prețul Bitcoin suferă un flash crash de 90%, până la $8,200, pe Binance.US

BTCUSD a suferit o scădere de 87,76% pe varianta americană a platformei Binance, atrăgând un nou val de criticism din partea traderilor, care s-au plâns de lichiditatea slabă a orderbook-ului

maxtrks28 | Adobe Stock

Bitcoin a scăzut până la $8,200 în 21 Octombrie – însă numai pe versiunea Binance dedicată cetățenilor din Statele Unite – Binance.US.

În 21 Octombrie, paritatea BTCUSD a afișat o scădere fulger pe timeframe de un minut, până la $8,200 – după care prețul și-a revenit aproape instant la loc. Scăderea totală a constituit un minus de 87% de la ATH, la minim.

N-ar fi trebuit să se întâmple

Ceea ce participanții la piață au numit un scam wick (adică o lumânare nedreaptă, care i-a furat) – a fost defapt o candelă de un minut a graficului BTCUSD, care s-a diferențiat în mod major față de alte exchange-uri, care au afișat un minim în jurul pragului de $64,200.

Fenomene asemănătoare au avut loc pe mai multe exchange-uri, printre care și Bitstamp – care au suferit scăderi subite ale prețului, din lipsă de lichiditate.

Însă eroarea pe care Binance.US a făcut-o a fost atât de mare încât pur și simplu nu a putut să fie trecută cu vederea de participanții la piață.

Bravo, Binance.US. Bună treabă! – i-a felicitat în mod ironic Crypto Chase

Ce bine că cetățenii americani sunt forțați să folosească aceste platforme slabe, unde sunt fraudați de orderbook-uri nerezonabil de subțiri. Aceste lucruri pur și simplu nu ar trebui să se întâmple. Nu este corect că unora li se lovește stop loss-ul, altora nu – unora li se umple ordinul, altora nu – a mai adăugat Chase

Prețul Bitcoin suferă un flash crash de 90%, până la $8,200, pe Binance.US
BTCUSD | Binance.US

Crypto Chase a făcut referire la implicațiile pe care aceste mișcări subite ale prețului le poate aduce: acestea sunt menite să lichideze traderii care ar fi trebuit pur și simplu să rămână pe poziții.

Discuțiile au fost cu atât mai precipitate, cu cât Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, a avertizat cu puțin timp în urmă asupra volatilității care urmează să se desfășoare pe piață.

Așteptați-vă la o volatilitate foarte mare în rândul pieței crypto, pe parcursul următoarelor luni de zile – a postat CZ pe twitter, în 21 Octombrie

Piața este supra expusă la poziții de long

Odată cu stabilirea nivelului de ATH de la $67,000 – dar și după scăderea care a urmat – traderii s-au încărcat cu poziții de cumpărare pe care s-ar putea să nu le poată susține.

Rata de funding de pe majoritatea exchange-urilor indică un optimism excesiv al traderilor, datorită faptului că aceștia adoptă în masă poziții de long, cu levier riscant de mare. De cele mai multe ori, acest lucru a condus la o corecție severă a pieței.

Rata de funding a crescut amenințător de mult, imediat după ce BTCUSD a stabilit maximul local, de la 67K.

Rata de funding pe exchange-urile mari, din Septembrie până în prezent | bybt.com
Exit mobile version