Bitcoin: analiza investițiilor în fondurile mutuale – $4,2 miliarde în 2021

PXLR Studio | shutterstock

Fondurile de investiții în active digitale au închis ultima săptămână cu o valoare totală de $55,8 miliarde în custodie. Statistica vine în urma unui surplus pozitiv de $242 milioane, încasat în săptămâna [8-12 martie].

Migrarea capitalului în sfera crypto indică un total de $4,2 miliarde nou-intrați în piață anul acesta, sumă care depășește recordul stabilit în Q4 2020: $3,9 miliarde.

Bitcoin: fondurile mutuale - investiții de $4.2 miliarde în 2021
Valoarea totală a activelor deținute de fondurile mutuale | bloomberg și coinshares

Datele furnizate de CoinShares evidențiază faptul că Ethereum crește considerabil în popularitate printre investitori, cuprinzând aproape 50% din investițiile amintite mai sus, adică $113 milioane.

Cursul săptămânal al banilor, în funcție de activ | bloomberg și coinshares

Bitcoin și fondurile pasive / active

Comparația dintre furnizorii de servicii pasive, de tipul „buy& hold„, și cei de investiții active – indică faptul că investitorii aleg investițiile pasive, cu un total de $54,1 miliarde alocate acestui sector, comparativ cu $786 milioane – destinați tradingului activ.

Instituții și active deținute în custodie | bloomberg și coinshares

Cinci dintre acești furnizori de servicii au peste $10 miliarde în active digitale manageriate.

Grayscale rămâne un liber al fondurilor de investiții, cu aproximativ 44 de miliarde deținuți în crypto-monede.

În timp ce prețul Bitcoin fluctua în jurul pragului de $60,000, raportul intrare/ ieșire capital s-a aflat pe teritoriu negativ, cu o diferență de 39 de milioane – cauzată probabil de marcarea profitului, după o creștere fabuloasă.

Volumul zilnic de tranzacționare, realizat săptămâna trecută pentru BTCUSD – $11,8 miliarde, pe exchange-uri acreditate, este puțin peste media anului 2021 – situată la $10,8 mld.

Exit mobile version