Bitcoin: un fractal din 2019 indică faptul că prețul BTC își poate reveni la $50,000

Surakit | Adobe Stock

Corecția pe care Bitcoin a suferit-o în ultimele luni – le aduce aminte investitorilor de o perioadă în care acțiunea prețului BTC s-a manifestat într-un mod cât se poate de similar. Este vorba de perioada Iunie – Decembrie 2019. Pe baza acestei asemănări între grafice – analiști tehnici precum Yashu Gola – sunt de părere că BTCUSD ar putea tranzacționa $50,000.

Bitcoin și fractalul din 2019

Bitcoin a depășit $14,000 în 26 Iunie 2019, nivel la care a stabilit un maxim local – după care și-a continuat anul într-un mod cât se poate de bearish, datorită investitorilor care au dorit să marcheze profit, datorită incertitudinii de la vremea respectivă cauzată de Hard Forkul chainului adiacent – Bitcoin Cash, datorită proiectului Libra, care n-a ieșit tocmai bine – și nu în ultimul rând – Președintele Statelor Unite, Donald Trump și Secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin – care au abordat Bitcoin într-un mod cât se poate de dur.

Atât din cauza motivelor fundamentale enumerate mai sus, cât și din cauza parametrilor tehnici în care s-a încadrat graficul BTCUSD – prețul activului digital a scăzut până la $6,500 în Decembrie 2019. Odată cu această scădere a avut loc și o intersecție a benzilor mobile pe o medie de 50 și respectiv 200 de zile – adică 50 MA și 200 MA. Fenomenul acesta este cunoscut în piețele financiare și ca Death Cross – un semnal care apare atunci când Bear Marketul este deja instaurat de o vreme.

Bitcoin: un fractal din 2019 indică faptul că prețul BTC își poate reveni la $50,000
BTCUSD, timeframe de o zi | tradingview

Graficul BTCUSD, setat pe timeframe de o zi, arată cum taurii au reușit în cele din urmă să cumpere fiecare dip și să susțină prețul într-un interval apropiat de 50 MA. Cumpărătorii au avut și un impuls decisiv în sus, în data de 25 Octombrie, când China și-a anunțat intenția de a dezvolta moneda națională pe blockchain.

De asemenea, fractalul din 2019 ilustrează cel puțin două scenarii de divergență între indicator (RSI) și preț. În cadrul acestor divergențe – prețul a format o structură cu Lower Lows pe grafic – și concomitent – o structură cu Lower Highs pe indicator. Traderii ascuțiți au interpretat acesta ca fiind un semnal de slăbiciune al vânzătorilor – motiv pentru care cumpărătorii au profitat de ocazie și au propulsat prețul.

Bitcoin în prezent. Asemănarea dintre cele două grafice

În cazul în care acest fractal este valid – atunci graficul BTCUSD din 2021 este pe cale să reconstituie abia jumătate din graficul anului 2019. Scăderea, care a început de la $65,000, s-a oprit în dreptul aceluiași nivel de support oferit de media mobilă a ultimelor 50 de zile – respectiv la $30,000. O altă similitudine vine și din faptul că Bitcoin a afișat recent o intersecție Death Cross pe grafic – una pe care am abordat-o într-o analiză tehnică.

BTCUSD, 2021 | tradingview

TradingShot, o platformă care analizează piața crypto, a remarcat faptul că divergența bullish care se vede momentan pe grafic, împreună cu o transformare în support a benzii mobile 50 WMA – ar putea produce din nou o creștere impresionantă pe graficul BTCUSD.

Supportul pe care media mobilă de 50 WMA îl oferă – este esențial, deoarece transformarea poate avea loc în ciuda faptului că Bitcoin afișează Lower Lows pe grafic, în timp ce indicatorul afișează Higher Lows – a explicat TradingShot

Exit mobile version