Bitcoin: Frică extremă la $55,000. Sentimentul pieței se află într-o divergență uriașă față de realitate

Acțiunea prețului BTC se află cu doar 20% mai jos decât nivelul maxim pe care l-a tranzacționat la ATH, însă piața crypto a intrat într-o zonă de frică extremă, din punct de vedere al sentimentului, pentru prima dată de când BTC valora $43K

svetazi | Adobe Stock

Bitcoin s-a stabilizat la $55,000, după o scădere de $6,000 realizată ieri, odată cu evenimentul Black Friday, cunoscut pentru reducerile pe care comercianții le aplică produselor și serviciilor.

Sentimentul pieței încă nu și-a revenit după lovitura de ieri, și conform Indexului Fear& Greed, în 27 Noiembrie emoțiile sunt la cel mai ridicat nivel de frică, de la sfârșitul lunii Septembrie până în prezent.

Bitcoin: Frică extremă la $55,000. Sentimentul pieței se află într-o divergență uriașă față de realitate
Bitcoin: Indexul Fear& Greed | coinglass

Sentimentul pieței crypto ajunge la frică extremă

Indexul Fear& Greed, care ia o multitudine de factori în considerare pentru a calcula un sentiment standardizat, sub formă de scor de la 0 la 100 – momentan se află la 21.

Ziua de vineri și-a impus taxa asupra acestei unelte de monitorizare, iar drept rezultat, scorul s-a înjumătățit în 24 de ore, de la valoarea 47, pe care o avea înainte.

Aceste numere corespund unei traversări a sentimentului de la neutru la frică extremă, sărind peste episodul de frică.

Chiar dacă era o reacție așteptată, răsturnarea stării emoționale a participanților la piață devine o sursă de amuzament pentru nume familiare.

Alistair Milne, un investitor și antreprenor al sferei crypto twitter, a subliniat faptul că frica extremă vine însoțită de tranzacționarea instrumentului BTCUSD la $54,000. Într-adevăr, ultima dată când prețul spot al Bitcoin a fost la aceste niveluri la mijlocul lunii Octombrie, Indexul Fear& Greed a măsurat valoarea 78 – adică lăcomie extremă.

Atâta frică și încă ne aflăm la $54K. Ce întâmplare!

Rata de funding se resetează peste noapte

După cum am raportat ieri, ultima și cea mai adâncă fază a corecției BTC s-a datorat obiceiurilor tot mai riscante ale traderilor pe exchange-urile de produse derivate.

Rata de funding, care este într-o zonă pozitivă, chit că prețul a suferit o scădere totală de 20%, dovedește faptul că participanții la piață și investitorii se așteaptă ca prețul să-și revină.

La data editării acestui articol, se pare că o altă scădere până la $53,500 a fost suficientă pentru a reseta starea generală – iar rata de funding este acum într-o zonă normală și nu arată niciun semn pentru bias-uri bullish.

Bitcoin: rata de funding | coinglass

După cum a evidențiat și Delphi Digital săptămâna aceasta, rata de funding rămâne într-o zonă scăzută, atunci când o comparăm cu rata de funding din prima jumătate a anului 2021 – iar acest lucru ar putea să indice o lipsă a direcției pe care prețul să o urmeze.

Rata de funding continuă să rămână foarte mică pe piața futures. Acesta ar putea fi un semn că traderii pe termen scurt, cu levier prea mare, sunt încă indeciși din punct de vedere al direcției – au transmis experții urmăritorilor de pe twitter

Uitându-ne în urmă până la începutul acestui an, observăm că creșterea bullish a fost acompaniată de o rată de funding mult mai mare

Exit mobile version