Bitcoin: Frica revine în piață. Holderii pe termen lung dețin cele mai mari profituri

Declinul prețului BTC a reușit în cele din urmă să alunge sentimentul de lăcomie din rândul investitorilor, conform Indexului Fear& Greed

svetazi | Adobe Stock

Până la data editării acestui articol, Bitcoin a stabilit un declin total de 19,5%, de la nivelul de ATH ($69,000), până la minimul local înregistrat ieri ($55,600). Din cauza acestei pierderi, care totuși nu a fost bruscă, considerând perioada de timp în care s-a desfășurat, sentimentul investitorilor a trecut de la lăcomie la frică.

De la lăcomie la frică în două zile

Pe măsură ce acțiunea prețului BTC a avut un trend descendent pe parcursul săptămânii curente, sentimentul a încercat să-l ajungă din urmă, având în vedere că prețul spot se află în contrast cu semnalele bullish oferite de analiști.

Traderii de produse derivate au fost și se află într-un episod de exuberanță, unii dintre ei continuând să parieze pe o creștere miraculoasă a prețului, pe termen scurt.

Sentimentul general, după cum a fost măsurat de Indexul Fear& Greed, s-a schimbat astfel încât să corespundă mai îndeaproape pieței spot.

La data editării acestui articol, Indexul indică valoarea 43/100, care este caracterizată de frică, după o scădere de 20 de puncte în urmă cu două zile.

Scăderea abruptă se află într-un contrast puternic cu comportamentul din ultimele două luni, când indexul stătea lejer la valoarea 70, respectiv lăcomie – iar prețul nu se afla departe de locul în care e acum.

Astfel, investitorii se află în prezent la cel mai anxios sentiment de la finalul lunii Septembrie, chiar înainte ca Bitcoin să-și înceapă creșterea către un nou ATH.

Bitcoin: Frica revine în piață. Holderii pe termen lung dețin cele mai mari profituri
Fear& Greed Index | coinglass

Holderii de Bitcoin pe termen lung refuză să vândă

Este posibil ca unii investitori să fie mai fricoși decât alții.

După cum am evidențiat într-una din ultimele analize tehnice, balenele (sau adresele mari) au continuat să acumuleze chiar și pe măsură ce prețurile au suferit un declin. O diferență clară între holderii vechi și cei noi este din ce în ce mai ușor de observat.

Acest factor este subliniat și de numerele care arată procentul total de supply BTC care momentan nu se află pe profit.

După cum a indicat și Glassnode, firma de analiză on-chain, holderii pe termen lung nu au participat recent la procesul de vânzare al monedelor, și dețin aproximativ 3% din supply-ul care nu se află pe profit.

Holderii pe termen scurt, sau monedele care s-au mutat în ultimele 6 luni, au fost cei care au suferit cele mai mari pierderi pe care scăderea le-a cauzat.

Holderii pe termen scurt care au cumpărat la vârf, sunt cei care dețin majoritatea monedelor BTC care nu se află în profit – au transmis experții Glassnode printr-un mesaj postat pe twitter

Bitcoin: Procentul supply-ului aflat în profit | Glassnode
Exit mobile version