Bitcoin: Numărul de HODLeri pe termen lung a ajuns la ATH, conform Glassnode

Unealta de monitorizare on-chain a raportat faptul că holderii de Bitcoin își reduc volumul de vânzare - și chiar adaugă la poziții

Khwanchai | Adobe Stock

Ultimul raport al firmei de analiză on-chain Glassnode indică faptul că numărul holderilor pe termen lung (de Bitcoin) se află la maximul ultimilor ani și că piețele nu sunt încă saturate de marcarea profitului.

Se pare că acești holderi pe termen lung își reduc cheltuielile, în timp ce adaugă la pozițiile de cumpărare, conform raportului publicat în 22 Noiembrie de Glassnode.

Bitcoin: Numărul de HODLeri pe termen lung a ajuns la ATH, conform Glassnode
BTCUSD: minimul și maximul săptămânii | Glassnode

Analiza a acordat o atenție deosebită indicatorului Spent Volume Age Bands, care este folosit pentru a identifica vârsta monedelor care se află în mișcare. Totodată, indicatorul poate fi folosit pentru a vedea când are loc procesul de marcare a profitului sau cel de acumulare, conform Glassnode.

Vânzarea consistentă a monedelor mai vechi de o lună a început în Noiembrie 2020 și s-a sfârșit între Aprilie și Mai 2021. Indicatorul SVAB a scăzut în prezent până la 2,5% din volumul zilnic de tranzacționare. Experții Glassnode au transmis:

Acest lucru poate fi rezonabil interpretat că holderii pe termen lung își reduc cheltuielile, și astfel sunt mult mai predispuși la a adăuga la pozițiile de cumpărare, ci nu a le închide

Bitcoin Spent Volume Age Bands | Glassnode

De asemenea, Glassnode a indicat că supply-ul total, care este deținut de holderii pe termen scurt, se află la minimul ultimilor ani, cu mai puțin de 3 milioane de monede BTC – ceea ce înseamnă că supply-ul deținut de holderii pe termen lung se află la maximul acestei perioade de timp.

Raportul spune că un număr atât de mic de holderi pe termen scurt, în timp ce prețul se află într-o zonă de ATH, este într-adevăr o situație rară.

Chiar dacă holderii pe termen scurt au marcat profitul la maxime istorice sau au ieșit breakeven la zonele de minim pe parcursul ultimelor săptămâni, piața încă mai are nevoie de volum ca să devină saturată de marcarea profitului.

Toți acești factori indică că sunt șanse foarte slabe pentru o capitulare majoră și că taurii ar putea să aibă parte de o altă creștere înainte ca acest ciclu să ia sfârșit.

În 12 Octombrie am raportat că holderii pe termen lung dețin un total de 13 milioane de monede BTC, care la vremea respectivă valorau $750 de miliarde, chiar dacă nu s-a putut observa un outflow considerabil pentru mai bine de cinci luni.

În 22 Noiembrie, jurnalistul chinez Colin Wu a publicat pe twitter un răspuns către raportul respectiv, despre cum numărul de adrese care au o balanță mai mare decât zero a atins, de asemenea, un nou maxim. Acest lucru sugerează că adopția și acumularea încă au loc, în ciuda declinului total de 20%, pe care Bitcoin l-a suferit de la ATH ($69K) până în prezent.

Bitcoin: numărul de adrese cu o balanță diferită de 0 | Glassnode
Exit mobile version