Bitcoin: datele sugerează că holderii noi refuză să vândă la $40,000

Velishchuk | Adobe Stock

Conform datelor furnizate de Glassnode, cei care au cumpărat Bitcoin pe parcursul Bull Marketului din 2021 – nu se grăbesc să vândă în zona de $40,000, chiar dacă au cumpărat activul digital la un preț mai mic de atât. De asemenea – numărul traderilor de retail cu investiții mici – se află în continuă creștere.

În cea mai recentă ediție a buletinului informativ The Week On-Chain, pe care l-au postat luni, Glassnode a descoperit faptul că investitorii din primele luni ale anului refuză să dea cash out în urma fluctuațiilor de preț pe care graficul BTCUSD le-a afișat.

Bitcoin: datele sugerează că holderii noi refuză să vândă la $40,000
Realised Cap HODL Waves Live Chart | Glassnode

HODLerii nu vând Bitcoin

Acțiunea prețului dintre $30,000 și $40,000 – intervalul în care Bitcoin consolidează de 28 de zile – vine însoțit de o volatilitate foarte scăzută, care în mod normal i-ar fi făcut pe investitorii noi să se retragă. Ei bine, nu și de data aceasta.

Deși ultimele 3 zile au fost însoțite de o creștere puțin mai accentuată mulțumită lui Elon Musk, care a spus sub ce condiție va accepta din nou Bitcoin ca metodă de plată, piața a oferit puține oportunități considerabile în ultima lună.

Glassnode sugerează cât de clar este acest lucru prin evidențierea așa-numitelor Hodl Waves – un indicator care arată ce proporție din monedele Bitcoin aflate în circulație – au fost mutate recent. Indicatorul se bazează pe plafonul realizat de Bitcoin, care măsoară capitalizarea de piață a tuturor monedelor Bitcoin și ia în considerare la ce preț s-a tranzacționat fiecare monedă.

Mulțumită volatilității scăzute, indicatorul Hodl Waves confirmă faptul că supplyul Bitcoin îmbătrânește și că puțini investitori sunt dispuși să vândă

Nu numai că observăm o scădere a numărului de monede abia mutate în alt portofel, dar acestea sunt aceleași monede care au fost acumulate pe parcursul Bull Marketului din 2020 și Ianuarie 2021 

Chiar și monedele care se află într-un procent semnificativ de profit – dacă nu cumva chiar dublu de la prețul inițial de cumpărare – rămân latente

Deținătorii pe termen lung au luat și vor lua profitul monedelor lor – a transmis Glassnode sub formă de observație.

Bitcoin: Entities Supply Distribution | Glassnode

Revenirea investitorului de rând

Fie că sunt pe termen lung sau scurt, numărul investitorilor mici, cu o investiție modestă – crește.

După cum a remarcat Glassnode, portofelele cu mai puțin de 1 Bitcoin continuă să constituie din ce în ce mai mult din cantitatea totală de monede. Într-un mesaj postat ieri pe twitter, compania de monitorizare a blockchainului a spus că răspunsul investitorului de rând la evoluția Bitcoin ca activ digital poate fi văzută în distribuția supplyului.

În timp ce adopția instituțională și chiar guvernamentală a monedelor Bitcoin – compune majoritatea titlurilor importante atunci când vine vorba de extinderea influenței crypto – de data aceasta investitorii mici sunt eroii care susțin prețul pe parcursul consolidării.

Exit mobile version