Bitcoin: holderii sunt pe cale să trimită prețul către noi maxime, conform datelor

Proporția supply-ului de monede BTC care nu s-a mișcat de mai bine de un an - este pe cale să crească după ce a stabilit un minim local

Sergey Nivens | Adobe Stock

Holderii grizonați de Bitcoin se pregătesc să cauzeze o altă creștere semnificativă a prețului, prin simpla păstrare a monedelor BTC în adrese, conform datelor emise săptămâna aceasta.

Glassnode, unealta de monitorizare on-chain, a raportat că supply-ul de Bitcoin se pregătește să îmbătrânească.

Supply-ul mai vechi de un an – în continuă creștere

Punând în evidență uneltele de monitorizare on-chain al supply-ului activ, analiștii Glassnode au subliniat faptul că procentajul de monede BTC care nu s-a mișcat de mai bine de un an – este pe cale să formeze un bottom local.

În trecut, în astfel de circumstanțe, holderii care au vândut monedele vechi, începeau să acumuleze BTC, făcând astfel populația monedelor dormante să crească. În schimb, această situație a cauzat un squeeze de supply – în care cererea raportată la numărul de monede BTC disponibile, a crescut – cauzând și o creștere a prețului. Vânzarea acestor active a avut loc la top-ul local al prețului, după care procesul s-a reluat.

Un astfel de fractal circular s-a desfășurat la sfârșitul anului 2017, când Bitcoin atingea $20,000; și se pare că All Time High-ul din Aprilie 2021 nu a făcut excepție.

Pe de altă parte, numerele dintre cei doi ani diferă.

Supply-ul de Bitcoin care a rămas nemișcat timp de cel puțin un an începe să formeze o zonă de bottom la 54,2%. Comparând cu top-ul din 2017, acest lucru indică că o porțiune relativ ridicată de monede BTC rămâne în portofele electronice offline – au comentat analiștii Glassnode

Totodată, acest lucru indică și faptul că o cheltuire mai mică a monedelor a stabilit maximul pentru 2021

Bitcoin: holderii sunt pe cale să trimită prețul către noi maxime, conform datelor
Bitcoin: procentajul de supply care nu s-a mișcat de mai bine de un an | Glassnode

Tot mai mulți holderi Bitcoin

Unul dintre rapoartele publicate în trecut detaliază comportamentul holderilor și al cantității de monede BTC care nu se mișcă din adresă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Relativ recent, datele au arătat că mâinile de diamant controlează cea mai mare parte din cantitatea de BTC disponibilă – lucru care nu s-a mai întâmplat din Octombrie 2020.

Porția de BTC care le revine traderilor și speculatorilor – continuă să se reseteze atunci când au loc scăderi majore, precum cea din Mai sau cea din Septembrie.

Exit mobile version