Bitcoin: Holderii veterani nu vând mai nimic, chiar dacă prețul a crescut cu 70% în 2021

“Monedele tinere”, care au fost cumpărate în vară la $30,000, sunt cele care se mișcă cel mai mult la începutul anului, conform ultimelor date

Khwanchai | Adobe Stock

Holderii grizonați de Bitcoin abia dacă au cheltuit din monedele deținute, în ciuda faptului că prețul activului digital a tranzacționat $69,000 în 2021.

Conform indicatorului Coin Days Destroyed, furnizat de firma de monitorizare on-chain Glassnode, proporția de monede care sunt cheltuite de holderii cu vechime – a rămas într-o zonă record de minim.

Adevărații HODLeri nu au vândut din monede în 2021

Odată cu ultimele semne oferite de indicatorul Coin Days Destroyed, care reflectă convingerea celor care au investit și au păstrat Bitcoin pe parcursul ultimilor ani, statisticile au rămas chiar foarte calme.

Indicatorul se referă la perioada de timp pe care fiecare monedă BTC a petrecut-o într-o adresă după ce a fost mutată. Acesta furnizează o alternativă măsurătorilor simple ale volumului pentru a determina trendurile pieței. Așadar, monedele mai vechi sunt mai importante decât cele noi, care au un istoric activ din punct de vedere al dinamicii.

În ciuda unei creșteri realizate pe parcursul ultimelor luni, valoarea curentă încă se află într-o zonă de minim – a explicat UTXO Management într-un mesaj, alături de graficul atașat

Bitcoin: Holderii veterani nu vând mai nimic, chiar dacă prețul a crescut cu 70% în 2021
Bitcoin: Indicatorul Coin DFays Destroyed, ajustat la 90 de zile în funcție de holderi | Glassnode

Datele evidențiază că după ultima creștere a activității de vânzare a holderilor, imediat după ATH-ul din 2017, de la $20,000, aceștia nu au mai renunțat la activele digitale deținute.

Chiar și creșterea până aproape de $70,000 a eșuat în a schimba acest trend, iar vânzarea pare că vine din partea participanților mai noi la piață.

Taurii din vară sunt urșii din iarnă

Hodl Waves, un alt indicator folositor, furnizat de Unchained Capital, confirmă că monedele cumpărate în urmă cu 3 – 6 luni reprezintă acum cea mai mare deducere din supply.

Bitcoin: HODL Waves, indicator care afișează vârsta monedelor BTC | Unchained Capital

Acest lucru implică faptul că vânzătorii au achiziționat aceste monede între lunile Iunie și Septembrie, perioadă în care BTCUSD a tranzacționat zona de minim de la $30,000.

Chiar și cei care au intrat în piață la $20,000 au ajuns să-și dubleze investițiile, pe măsură ce BTCUSD și-a început anul la $47,000, cu aproape $20,000 mai sus față de luna Ianuarie 2020.

Bitcoin: Schimbarea pozițiilor nete din partea holderilor | Glassnode

Între timp, Dylan LeClair, analist senior pentru UTXO Management, a evidențiat că holderii au adăugat la poziții pe parcursul lunii Decembrie.

Exit mobile version