Bitcoin: A ieșit cel mai mare număr de monede BTC de pe exchange-uri, din Septembrie 2021 până astăzi

Aproape 30,000 de monede BTC au părăsit exchange-urile majore într-o singură zi, pe măsură ce cumpărătorii copiază minerii în decizia lor de a muta supply-ul de pe piață

butenkow | Adobe Stock

Investitorii în Bitcoin sunt foarte încrezători în capacitatea crypto-monedei de a recupera pierderile ultimelor săptămâni, pe măsură ce outflow-ul de pe exchange-urile majore s-a ridicat la 30,000 de monede BTC într-o singură zi.

Datele furnizate de CryptoQuant, firma de analiză on-chain, arată că în 11 Ianuarie 29,371 de monede BTC au părăsit adresele exchange-urilor – cel mai mare număr din 10 Septembrie până în prezent.

Bitcoin: A ieșit cel mai mare număr de monede BTC de pe exchange-uri, din Septembrie 2021 până astăzi
Bitcoin: Cursul lichidității de pe exchange-uri | CryptoQuant

Outflow-ul maxim al ultimelor patru luni corespunde optimismului pe termen scurt din piața BTCUSD, pe măsură ce prețul activului digital a realizat o creștere până la $44,000, după ce datele CPI din Statele Unite au fost publicate.

Până la data editării acestui articol, paritatea a stabilit un maxim local la $44,100, înainte să retragă ușor și să-și continue consolidarea. Este într-adevăr o întorsătură de situație, având în vedere că în urmă cu câteva zile analiștii preziceau o scădere la $30,000.

În timp ce o asemenea scădere rămâne subiectul principal al unui debate între tauri și urși, cumpărătorii par confortabili să intre în piață deasupra de $40K.

Pentru context, chiar și bounce-ul de la finalul lunii Septembrie, care a cauzat creșterea și stabilirea unui nou ATH la $69,000 – nu a reușit să realizeze o asemenea absorbție ca cea de ieri.

Volumele sunt subțiri. Asta înseamnă că piața ar putea să aibă cu ușurință mișcări uriașe în sus sau în jos – a transmis Samson Mow, CEO al Blockstream

Având în vedere că deja am avut parte de o mișcare impresionantă în jos, și toată lumea cumpără de parcă nu există ziua de mâine, tind să cred că următoarea mișcare va avea loc în sus

CryptoQuant monitorizează un total de 21 de exchange-uri pentru a realiza datele. Săptămâna trecută, o altă serie de date s-a concentrat pe ceea ce un analist a numit drept un dezechilibru incredibil între cerere și ofertă, indicând faptul că urșii au început în cele din urmă să piardă controlul asupra pieței.

Taurii devin mai îndrăzneți

După cum am raportat într-una din ultimele analize, minerii continuă să-și mărească expunerea la o rată din ce în ce mai alertă anul acesta, în timp ce holderii pe termen lung rămân foarte hotărâți să nu-și vândă monedele.

Evidențiind un trend bullish în raportul buy/ sell al pieței Bitcoin, IT Tech, un contribuitor al CryptoQuant a dezvăluit faptul că o situație similară se desfășoară pe piața de derivate.

Indicatorul se referă la raportul de volum dintre cumpărări și vânzări, din partea taker-ilor prezenți pe platformele de contracte derivate. O valoare aflată sub 1 implică un sentiment predominant bearish, în timp ce o valoare mai mare decât 1 indică faptul că taurii se află în control.

Bitcoin: Crește presiunea de cumpărare | CryptoQuant

Dacă valoarea indicatorului trece de 1, atunci am putea avea parte de un sentiment bullish din nou pe piață, iar trendul ar putea să se întoarcă – a descris IT Tech într-o postare publicată pe CryptoQuant Quicktake

Eu unul mă pregătesc pentru Bull Run-ul final, care va veni mai devreme sau mai târziu

Exit mobile version