Bitcoin începe 2022 la $47,000. Analiștii spun că performanța slabă se datorează Chinei

Exchange-urile care și-au închis porțile pentru cetățenii chinezi până în 31 Decembrie - foarte probabil au alimentat presiunea de vânzare a activului digital

Salarko | Adobe Stock

Urșii Bitcoin au pierdut controlul asupra acțiunii prețului în ultimele minute ale anului – iar convingerea traderilor oscilează asupra faptului că China este motivul principal al acestui momentum slab.

Bitcoin începe 2022 la $47,000. Analiștii spun că performanța slabă se datorează Chinei
BTCUSD: Timeframe de o zi | Bitstamp

Ultima lovitură a Chinei ar putea să creeze optimism în piața Bitcoin

La doar câteva ore înainte de închiderea lumânării de un an, paritatea BTCUSD a suferit o scădere de $2,000, stabilind astfel un minim local la $45,650 pe Bitstamp, înainte ca o revenire modestă a prețului să se instaureze asupra pieței. Aceasta a împins prețul până la $47,500, nivel care poartă rolul de maxim local până la data editării acestui articol.

Chiar dacă nu se aliniază cu majoritatea părerilor populare din piață, lipsa unei creșteri parabolice în cazul prețului Bitcoin ar putea să se datoreze exchange-urilor.

Utilizatorii chinezi, în urma unui an în care guvernul a interzis tranzacționarea activelor digitale, au avut timp până în 31 Decembrie pentru a părăsi exchange-urile chinezești majore, care au fost obligate să-i scoată din sistem.

Pentru Bobby Lee, fost CEO al exchange-ului BTCC, situația aceasta constituie ultima lovitură din partea arsenalului din Beijing la adresa sferei crypto – și totodată una care ar putea avea un impact considerabil în comportamentul vânzătorilor.

Poate acesta este motivul pentru care mult anticipatul sfârșit de Bull Market nu s-a manifestat încă – a transmis Lee într-o serie de mesaje postate pe twitter

Așteptăm ultima lovitură din partea Chinei! Mă aștept la o corecție din partea prețului, atunci când reglementările ajung la știri, urmat de o creștere care ar putea să ne ducă din nou pe drumul cel bun către Bull Market

În timp ce alte voci au susținut această părere, Blockstream este una dintre firmele de analiză on-chain care a recunoscut faptul că este posibil ca presiunea de vânzare să vină din partea utilizatorilor chinezi care renunță la active digitale pentru a retrage capitalul – conducând astfel la o creștere a supply-ului de pe exchange-uri.

Pentru alți participanți la piață, situația curentă reprezintă o veste bună și un motiv de optimism, având în vedere că de la finalul lunii curente exchange-urile chinezești nu mai reprezintă o problemă sau un motiv de îngrijorare.

Cred că asta explică motivul pentru care Bitcoin a avut o performanță mai slabă în timpul sesiunilor asiatice, față de cele europene sau americane – spune Jesse Knutson, din partea Blockstream, în ultimul newsletter publicat

De asemenea, ar putea fi și un motiv de optimism, având în vedere că mergem înainte fără exchange-urile chinezești, care nu mai reprezintă deloc o amenințare de la finalul lunii Ianuarie

Bitcoin: Schimbarea de momentum în acțiunea prețului, pe parcursul sesiunilor asiatice | Glassnode

Volatilitatea sărbătorilor nu e bună pentru tranzacționare

Pe timeframe-uri mai mici, lichiditatea scăzută pe care sărbătorile o aduc – reprezintă un motiv în plus pentru a discredita dip-ul pe care l-am văzut pe parcursul sesiunii de ieri.

Înainte de revenirea în piață a traderilor de pe Wall Street și a celor instituționali, acțiunea prețului BTC ar putea lăsa falsa impresie că piața sugerează performanța viitoare pe care o va avea.

Bitcoin: Acțiunea prețului și interesul total | William Clemente

Interesul total nu a scăzut atunci când BTC a tranzacționat maximul intervalului de consolidare. Să vedem dacă o va face atunci când BTC ajunge la zona de minim – a transmis printr-un mesaj William Clemente

Conform lui Ryan Clark, 2022 ar trebui să fie anul în care Bitcoin devine un activ deținut în cea mai mare parte de traderii instituționali cu volum ridicat, nu de retail.

Exit mobile version