Bitcoin se pregătește pentru o închidere record a lumânării de o lună

Pragul de $60,000 ar reprezenta o închidere record pentru graficul lunar al activului digital, însă analiștii cu experiență spun că un minim necesar ar fi $63,000, până intrăm în luna Noiembrie

Myst | Adobe Stock

Bitcoin a retestat cu succes support-ul de la $60,000 în 31 Octombrie – și au mai rămas doar câteva ore din sesiunea americană până să aibă loc închiderea zilei.

Bitcoin se pregătește pentru o închidere record a lumânării de o lună
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Închiderea lunară atârnă de un fir de ață

Datele colectate de tradingview și FTX arată o volatilitate deosebită în acțiunea prețului BTCUSD, pe parcursul sesiunii de duminică, la care se adaugă faptul că activul digital încă se află sub ținta worst case scenario pe care PlanB a oferit-o pentru sfârșitul lunii Octombrie.

Analiștii au așteptat să vadă dacă sfârșitul lunii va aduce o întoarcere a trendului local – și dacă teoria worst case scenario se va dovedi corectă pentru a treia lună la rând.

PlanB, creatorul modelului Stock-to-Flow, a prezis corect o închidere minimă de $47,000 pentru luna August – și una de $43,000 pentru finalul lunii Septembrie.

Chiar dacă lumânarea nu închide fix peste $63,000, încheierea lunii curente peste pragul $60K tot reprezintă o evoluție grozavă a prețului.

După cum am evidențiat în cea mai importantă analiză a săptămânii, zilele de duminică au fost întotdeauna mai lente în performanță pe parcursul lunii Octombrie – în contrast cu luni, începutul săptămânii, când participanții la piață au arătat forță și activitate crescută – îndeosebi pe parcursul sesiunilor americane.

Graficul Daily al BTCUSD se pregătește pentru luna Noiembrie – a transmis TechDev, popular trader și analist al sferei crypto twitter

Shiba Inu pune pauză creșterii, împreună cu piața Altcoin

Piața Altcoin a suferit o oarecare încetinire a volatilității, ținând cont de faptul că monedele alternative din Top 10 au văzut pierderi modeste pe parcursul ultimelor 24 de ore.

Shiba Inu, starul acestei săptămâni, a retras 25% de la maximul stabilit în 28 Octombrie, însă tot beneficiază de o creștere de 100% pe parcursul ultimelor 7 zile.

Pe de altă parte, Indexul Fear& Greed este un alt indicator care subliniază lipsa de hotărâre a cumpărătorilor în acest final de săptămână și lună – având în vedere că se află la valoarea 74/100, într-o zonă descendentă de lăcomie.

Indexul Fear& Greed | bybt.com
Exit mobile version