Bitcoin pregătește o închidere competitivă a săptămânii. Taproot e implementat cu succes

Piața lasă respingerea ETF-ului în spate, pe măsură ce prețul activului digital consolidează într-un interval restrâns

Adragan | Adobe Stock

Bitcoin s-a tranzacționat deasupra unui nivel cheie în 13 Noiembrie, pe măsură ce nodurile de rețea au au acceptat cu succes upgrade-ul Taproot, iar prețul se apropie de închiderea săptămânală.

Bitcoin pregătește o închidere competitivă a săptămânii. Taproot e implementat cu succes
BTCUSD: niveluri de interes | Pentoshi

Piața Bitcoin nu ține cont de respingerea ETF-ului

Datele colectate de tradingview arată cum paritatea BTCUSD se menține peste $64,000 pe parcursul ultimei zile din săptămână.

Activul digital a avut de câștigat pe parcursul nopții dintre sâmbătă și duminică, după ce prețul a suferit o scădere fulger sub $63,000, datorită organelor de reglementare care au respins ETF-ul depus de VanEck – ceea ce ar fi putut deveni primul fond tranzacționat la bursă de pe teritoriul Statelor Unite, care să fie acoperit în monede BTC.

Chiar dacă activul a afișat o scădere de 10%, între punctul de maxim și cel de minim local, participanții la piață par oarecum neimpresionați de declinul pe care Bitcoin – și piața crypto în general – l-au suferit.

Sesiunea de astăzi a fost dedicată upgrade-ului Taproot în comunitatea Bitcoin, nicidecum lamentării asupra faptului că Securities and Exchange Commission a respins ETF-ul.

Taproot este cel mai mare upgrade al protocolului Bitcoin din 2017 până astăzi. Acesta aduce o serie de beneficii care îmbunătățește o mulțime de factori, de la securitate până la eficiența Lightning Network. Inițial, a fost propus în urmă cu șapte ani, de către Greg Maxwell, însă abia acum a devenit realitate.

Adevărata muncă va sta în construirea portofelelor și a protocoalelor care să-i permită upgrade-ului Taproot să-și folosească avantajele de care dispune – a transmis Pieter Wuille, dezvoltator Bitcoin

Sunt nerăbdător să văd unde ajungem

După cum am raportat în ultima analiză tehnică, soft fork-urile precum Taproot au fost succedate, din punct de vedere istoric, de o perioadă ascendentă și bullish a prețului BTC.

Poate Bitcoin să salveze închiderea săptămânală?

Închiderea lumânării de o săptămână, care are loc în noaptea dintre duminică și luni, la ora 3, reprezintă o provocare pentru cumpărători. Aceștia încearcă de mai bine de șase luni să depășească zona de rezistență pe care $65K o impune.

A devenit caracteristic pentru Bitcoin să aibă parte de o volatilitate slabă pe parcursul zilelor de duminică, pe care mai apoi să o recupereze printr-un început viguros al săptămânii. 

Urmăresc ca prețul să fie susținut la $65K, unde s-a stabilit ATH-ul lunii Aprilie și să formeze un Higher Low – a transmis Pentoshi printr-un mesaj postat pe twitter, însoțit de grafic

Exit mobile version