Bitcoin: Un indicator precis din punct de vedere istoric – sugerează că prețul BTC urmează să crească

O mișcare bullish masivă pe care indicatorul o sugerează - ar putea fi rezultatul acestei săptămâni de consolidare, după cum s-a mai întâmplat de repetate ori în 2021

BillionPhotos.com | Adobe Stock

Bitcoin ar putea să aibă parte de o creștere bullish masivă, dacă se repetă un declanșator clasic al Bull Market-ului din 2021.

Într-un mesaj postat pe twitter în 16 Decembrie, Matthew Hyland, cunoscut după numele de utilizator pe care îl folosește – Parabolic Matt – a atras atenția asupra acestui indicator care urmărește momentum-ul Bitcoin.

Indicatorul momentum-ului sugerează o potențială creștere masivă

Chiar dacă se tranzacționează în continuare sub $50,000, Bitcoin a ieșit deja dintr-un canal descendent, conform indicatorului care urmărește momentum-ul, prin măsurarea prețului la care lumânările închid, în comparație cu cele din urmă.

Două astfel de breakout-uri au avut loc anul acesta, și după fiecare dintre ele, BTCUSD a beneficiat de o creștere considerabilă.

În ultimele două cazuri, prețul a realizat o creștere masivă în afara unui canal descendent, întins pe mai multe luni de zile – a scris Hyland în comentariul său

Bitcoin: Un indicator precis din punct de vedere istoric - sugerează că prețul BTC urmează să crească
BTCUSD: Indicatorul care urmărește momentum-ul prețului | @Parabolic_Matt

Chiar dacă nu garantează o acțiune a prețului doar ascendentă, datele oferite de momentum se alătură unei suite mari de metrici on-chain care oferă semnale fundamentale bullish – o listă ce continuă să crească de câteva săptămâni.

Hyland este cunoscut pentru predicțiile sale foarte optimiste, iar luna trecută a făcut valuri pe twitter, după un mesaj în care spunea că Bitcoin va tranzacționa $250,000 până în Ianuarie 2022, invalidând una dintre popularele modele Stock-to-Flow.

BTCUSD, însoțit de RSI și momentum | @Parabolic_Matt

Într-o altă analiză, el a evidențiat faptul că atât indicatorul care urmărește momentum-ul, cât și RSI-ul pe timeframe de o zi – mimează comportamentul lunii Septembrie, când piața a stabilit o zonă de bottom, după care a crescut până la $69,000, ultimul ATH.

Dolarul scade după ședința Rezervei Federale

Acțiunea pieței spot a fost oarecum mai liniștită pe parcursul sesiunii de astăzi, perioadă în care Bitcoin s-a tranzacționat într-un interval de $1,000, chiar dacă Indexul Dolarului American a suferit un declin.

Indexul DXY, care măsoară puterea de cumpărare a dolarului american împotriva altor monede străine (precum Euro sau Yen-ul), și-a oprit creșterea bullish pe care a început-o săptămâna trecută, având în prezent un maxim local atribuit datei de 15 Decembrie, când a avut loc ședința Federal Open Market Committee.

DXY, timeframe de 4 ore | tradingview
Exit mobile version