Bitcoin: ce indicator devine verde prima dată, după 6 luni? Urșii vor avea din nou de suferit

Long-Term & Short-Term Holder Realized Price Ratio - nu este doar un indicator cu nume complicat, ci și o unealtă precisă de monitorizare a prețului, care se pregătește să repete un semnal bullish istoric

monsitj | Adobe Stock

Unul dintre semnalele favorite ale investitorilor, pentru piața Bitcoin, este pe cale să intre din nou într-un teritoriu bullish – iar de fiecare dată când a făcut-o, prețul a beneficiat de o creștere semnificativă.

După cum a evidențiat și Preston Pysh în 18 Octombrie, indicatorul Long-Term & Short-Term Holder Realized Price Ratio (LTHSTH-RPR) – arată pregătit de formarea unei structuri de tip bull flag.

Bitcoin: indicatorul care devine verde prima dată, după 6 luni. Urșii vor avea din nou de suferit
Bitcoin: costul de bază al holderilor pe termen lung și scurt | Glassnode

Graficul indică un nou val de forță pentru cumpărători

Chiar dacă denumirea indicatorului e complicată, LTHSTH-RPR este unul dintre cei mai preciși indicatori pentru piața Bitcoin. Dylan LeClair, creatorul acestei unelte și organizatorul conferinței Bitcoin 2021, și-a confirmat propriul său bias bullish, bazându-se pe citirea graficului de la finalul lunii Septembrie.

Pe scurt, cu cât Short-Term:Long-Term Realized Price Ratio merge mai jos, cu atât voi deveni mai bullish – a explicat el într-un mesaj postat pe twitter

În cele din urmă, toți urșii vor avea de suferit

Bitcoin: prețul realizat de holderii pe termen lung și scurt | Glassnode

Având în vedere că indicatorul se află într-un trend descendent de câteva luni bune, schimbarea direcției va fi însoțită de o creștere substanțială a parității BTCUSD.

Într-un mod mascat, LTHSTH-RPR arată costul de bază pentru holderii pe termen lung și pe termen scurt. Glassnode, firma de analiză on-chain, a definit holderii pe termen lung drept adrese din care crypto-monedele nu s-au mișcat cel puțin 155 de zile.

Atunci când crește STH:LTH Realized Price Ratio – înseamnă că costul de bază al STH-ului crește relativ față de costul de bază al LTH-ului – și vice versa – a transmis LeClair

Prețul Bitcoin se apreciază atunci când vânzătorul marginal obosește. Ăsta e motivul pentru care costul de bază al LTH-ului rămâne lateral pe parcursul unui Bull Market, în timp ce costul de bază al STH-ului, dintre care mulți sunt participanți noi la piață, explodează. Pur și simplu nu sunt suficiente monede pe piață, care să satisfacă cererea

Până acum, costul de bază LTH nu a fost eclipsat de costul de bază al STH-ului. Atunci când acest lucru se întâmplă, trendul descendent curent ar trebui să se încheie.

Doar în sus – rămâne punctul de focus al pieței

După cum am raportat într-o analiză din trecut, LTHSTH-RPR este doar unul din suita de unelte de monitorizare care a indicat un semnal puternic de cumpărare în ultimele săptămâni.

Totul, de la metrici on-chain, până la statistici fundamentale ale rețelei, și chiar și calculele matematice – sugerează că o continuare a trendului ascendent este cea mai probabilă rezolvare pentru piața Bitcoin. Aceasta este așteptată de investitori pe parcursul ultimului trimestru al acestui an (Q4 2021).

În orice caz, analiștii urmăresc deja o potențială ieșire din piață. Impactul pe care fondurile tranzacționate la bursă (ETFs) ar putea să-l aibă pe parcursul săptămânii curente – ar putea să nu fie chiar un catalizator substanțial al pieței.

Exit mobile version