Bitcoin: indicatorul care monitorizează balenele sugerează acumulare bullish – piața așteaptă cucerirea vârfului de la 67K

Semnalul denumit Whales Supply Shock a fost destul de precis în detectarea vârfurilor pieței Bitcoin

liliya | Adobe Stock

În ultimele luni, cei mai mari investitori ai Bitcoin și-au mărit rezervele proprii de crypto-monedă, în sincronizare cu recuperarea continuă a prețurilor de pe întreaga piață crypto-valutară – indică o metrică oferită de Glassnode.

Denumit Whale Supply Shock, indicatorul on-chain reprezintă raportul dintre cantitatea de Bitcoin deținută de balene și pești. Balenele reprezintă adrese care dețin între 10,000 și 100,000 BTC – în timp ce peștii sunt cei care dețin orice între 0,001 și 1 BTC.

O creștere pe grafic indică un grad mai mare de acumulare de către balene față de pești. În schimb, o scădere a șocului de aprovizionare arată că peștii acumulează Bitcoin într-un ritm mai rapid decât balenele.

Bitcoin: indicatorul care monitorizează balenele sugerează acumulare bullish - piața așteaptă cucerirea vârfului de la 67K
Whales Supply Shock | Glassnode

Indicatorul Whale Supply Shock vine să ofere o măsurătoare a cantității BTC blocate în portofelele balenelor, care poate avea efect asupra dinamicii ofertei și, prin urmare, asupra prețului, a declarat Dor Shahar – un analist crypto on-chain la CryptoJungle – într-un tweet de pe data de 1 Noiembrie.

Corelația prețului Bitcoin cu activitatea balenelor

Indicatorul care urmărește balenele a prezis bine până acum vârfurile Bitcoin privind pe macro. De exemplu, prețul BTC a ajuns la aproape $65,000 în Aprilie, la două luni după ce cantitatea deținută de balene a atins un vârf nou. Metrica a arătat că balenele au început să-și distribuie monedele printre pești, prezicând corect un macro top și o corecție. Ca urmare, șocul de aprovizionare a balenelor a scăzut, așa cum se arată în graficul de mai jos.

Whales Supply Shock crește împreună cu prețul BTC | Glassnode

A început să-și revină după ce a atins fundul, la mijlocul lunii Iulie, ceea ce indică faptul că balenele au început să acumuleze din nou Bitcoin într-un ritm mai rapid decât peștii. Acest lucru a coincis cu revenirea Bitcoin de la aproximativ $30,000 pe 20 Iulie pentru a atinge în cele din urmă un nou record de $67,000 trei luni mai târziu.

Corelația a fost vizibilă și în jurul lunii Februarie 2020, a remarcat Shahar, care a declarat că balenele au început să-și distribuie BTC pe care îi dețineau, chiar înainte de ATH, adăugând:

Același fenomen s-a întâmplat și în Mai 2019, balenele au acumulat până la un anumit punct în care cantitatea de ofertă deținută de ele a atins un vârf. Încă o dată, chiar înainte de macro-top au început să distribuie monedele

2019 – Indicatorul Whales Supply Shock stabilește vârful – apoi urmeaza vârful BTC | Glassnode

Shahar a citat fractalii graficului menționat și a exclus posibilitatea ca indicatorul care arată acumularea balenelor ar fi un semn al unui trend ascendent de acumulare de mai multe luni. El a mai menționat că suma totală de crypto-monede deținută de balene în Octombrie – când prețul Bitcoin era de aproximativ $62,000 – este mult mai mică decât era în aprilie, spunând:

Ar putea indica o perioadă de acumulare sau o cantitate deținută de balene care se află într-o generală distribuție

În zilele noastre: Din Iunie – Iulie, balenele care au vândut inițial au revenit din nou ca să acumuleze – în prezent se află într-un trend ascendent pe mai multe luni. Mai mult, cantitatea deținută de ei este mult mai mică decât a fost în Aprilie la ATH. Ceea ce ar putea indica o perioadă de acumulare sau, total opus, o cantitate tot mai scăzută deținută de balene

Concluzii: Raportul dintre cele două grupuri, balenele și alți pești, oferă o măsurătoare a dinamicii ofertei. Astfel, poate ajuta la vizualizarea cantităților de monede deținute de balene, factori care influențează prețul. Împreună cu asta, în mod istoric acest indicator a semnalat vârfurile pe macro în situații similare

Bitcoin – tehnic este bullish

Perspectiva bullish a lui Shahar pentru piața Bitcoin a apărut pe măsură ce crypto-moneda și-a revenit de sub $60,000 pentru a retesta nivelul record de aproximativ $67,000.

Făcând acest lucru, prețul BTC pare să fi format un model clasic de continuare ascendentă numit Bull Flag. În concluzie, prețul pare gata să iasă din raza de consolidare actuală și să crească la fel de mult ca înălțimea trendului ascendent anterior – cunoscut și sub numele de Flagpole.

BTCUSD – 1D – Coinbase | TradingView

Ținta de profit pentru Bull Flag ajunge să depășească $70,000.

Exit mobile version