Bitcoin: Inflația reprezintă o sabie cu două tăișuri pentru BTC – 5 lucruri de urmărit

Indicele Crypto Fear & Greed a revenit pe teritoriul „fricii extreme”, scăzând cu peste jumătate de la începutul lunii aprilie

AdobeStock

Bitcoin a început o nouă săptămână cu o pauză pe piețele tradiționale, dar cu o furtună pe piața criptomonedelor.

BTC/USD: Evoluția prețului în ultima săptămână
BTC/USD: Evoluția prețului în ultima săptămână | TradingView

Pe măsură ce weekendul lung de Paște continuă pentru Statele Unite și mare parte din Europa, traderii urmăresc îndeaproape dacă Bitcoin poate rămâne stabil timp de patru zile fără implicarea investitorilor profesioniști.

Până acum, imaginea nu a favorizat taurii – vineri, BTC/USD a fost caracterizat de o mișcare laterală, cu fluctuații ocazionale bruște de scădere.

Acest lucru a continuat până pe 18 aprilie, iar acum nivelul de 40.000 de dolari este din nou de neatins.

Inflația reprezintă o sabie cu două tăișuri pentru Bitcoin

Cu piețele vestice închise până marți, există puține posibilități pentru o mișcare macro indusă asupra pieței cripto.

Piețele asiatice au fost în mare parte neregulate luni. Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 0,67% în timp ce Shanghai Composite a scăzut cu 0.67%.

Nu a existat nimic special în ceea ce privește piețele financiare globale în această lună, deoarece un teritoriu neexplorat a definit peisajul actual. Creșterea inflației cuplată cu rate ale dobânzilor foarte scăzute este una dintre aceste caracteristici inedite.

Pentru comentatorul de piață Holger Zschaepitz, accentul este pus pe piețele internaționale de obligațiuni, care au pierdut 6,4 trilioane de dolari de când au atins un nivel record anul trecut.

„Cea mai mare bulă de obligațiuni din ultimii 800 de ani continuă să se dezumfle după ce creșterea datelor privind inflația din Statele Unite (IPC și IPP) a zguduit piața obligațiunilor. Valorile obligațiunilor globale au scăzut cu încă 400 de miliarde de dolari în această săptămână, ducând pierderea totală de la ATH la 6,4 trilioane de dolari” – a declarat Holger Zschaepitz.

Expansiunea bilanțului băncii centrale a Japoniei, pe care Zschaepitz a numit-o anterior „cel mai mare experiment de politică monetară din istorie”, produce, între timp, fenomene noi sub forma inflației în creștere.

Inflația este o sabie cu două tăișuri pentru Bitcoin, iar un val de creștere a prețurilor și reacțiile băncilor centrale pot pune, în primul rând, presiuni serioase asupra acțiunilor și activelor de risc. Abia mai târziu, susțin diverse teorii, valul se va întoarce în favoarea Bitcoin ca depozit de valoare.

Mike McGlone, strateg senior în materie de mărfuri la Bloomberg Intelligence, care susține acest punct de vedere, a scris în cea mai recentă actualizare:

„Contrastul dintre prețurile ridicate ale acțiunilor și mărfurile moderate pe o bază de 10 ani poate indica șanse mai mari de scădere a acțiunilor”.

Bitcoin a pierdut suportul la 40.000 de dolari

Acesta este un moment frustrant pentru traderii spot bitcoin. Fără îndrumarea piețelor tradiționale, Bitcoin se confruntă cu patru zile de tranzacționare „în afara orelor de program”, ceea ce înseamnă că lichiditatea este mai mică decât în mod normal.

Acest lucru tinde să provoace răspândirea oricăror mișcări bruște de preț și să provoace efecte secundare mai mari decât cele normale.

De exemplu, dacă sprijinul cumpărătorilor la un anumit preț este retras, panica poate se poate instala mai ușor atunci când există mai puțini participanți și mai puțin numerar la îndemână.

Acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori în weekend. Deși Bitcoin tranzacționează în mare parte lateral, BTC/USD a înregistrat o scădere bruscă de la care s-a chinuit să-și revină.

Pe parcursul serii de duminică, piața a scăzut cu peste 1.000 de dolari în câteva minute, inclusiv o lumânare de un minut care a pierdut 800 de dolari. Cu această scădere, Bitcoin a pierdut suportul de 40.000 de dolari, confirmă datele de la Material Indicators.

Material Indicators a remarcat blocarea suportului pentru cumpărători imediat sub prețul spot, care acum este inexistent și ar putea deschide posibilitatea unei retrageri mai profunde care implică media mobilă pe 200 de săptămâni. (200 WMA).

200 WMA se tranzacționează în prezent la puțin peste 21.000 de dolari, potrivit datelor de la TradingView. Acest nivel este atât de important încât nu a fost niciodată spart de prețurile spot în timpul piețelor bearish și a continuat să crească de-a lungul istoriei Bitcoin.

„Media mobilă pe 50, 100 și 200 de săptămâni sunt nivelurile cheie”, a adăugat Material Indicators într-o postare pe Twitter.

„Bull Market apare atunci când prețul este peste 50 WMA. 100 poate vedea un rally de ușurare, dar nu a mai fost într-un trend descendent din 2011. 200 WMA a marcat întotdeauna partea de jos. În plus, are confluență cu canalul de suport pe viață”.

BTC/USD: Media mobilă pe 100 și 200 de săptămâni | TradingView

La moment, media mobilă pe 100 de săptămâni se situează la un preț de 35.740 de dolari.

DXY se confruntă cu o alegere între o creștere continuă și o corecție majoră

În același timp, un indice al economiei tradiționale s-ar putea dovedi a fi un punct critic de inflexiune.

Indicele valutar al dolarului american (DXY), un indicator cheie al forței dolarului american, se confruntă cu o alegere între o creștere continuă și o corecție majoră, pe măsură ce se situează peste pragul de 100 de puncte.

Ultima dată când DXY a fost atât de optimist a fost în aprilie 2020, în apogeul șocului pieței coronavirus.

DXY are obiceiul de a se abate de la prețul Bitcoin și, deși această corelație inversă a fost perturbată anul trecut, o scădere bruscă a dolarului american ar putea fi totuși pozitivă pentru Bitcoin.

Graficul de mai jos evidențiază impactul retragerii DXY asupra BTC/USD de începând cu anul 2014.

DXY vs BTC/USD | Johal Miles

Luni, totuși, nu e axistat niciun semn real de inversare, iar scurta scădere a DXY de săptămâna trecută – care a coincis cu un raliu la fel de scurt al BTC – a fost rapid cedat.

„Mulți cer o corecție al indicelui DXY, dar este încă optimist” – a adăugat analistul Jesse Olson.

Balanța pe exchange-uri – la cel mai scăzut nivel de la jumătatea anului 2018

Cumpărătorii nu numai că continuă să mute cantități mari de tokenuri de pe exchange-uri în portofele, dar soldurile generale BTC de pe aceste exchange-uri se află acum la noi minime multianuale, conform ultimelor date.

Datele de analiză on-chain de la CryptoQuant au confirmat că 21 de exchange-uri majore avea un sold de 2,274 milioane de BTC până duminică. Ultima dată când rezervele au fost atât de scăzute a fost în iulie 2018.

Rezerva de Bitcoin pe exchange-uri | CryptoQuant

În ciuda scăderii ofertei disponibile, adevărata luptă pentru BTC nu a avut loc încă, iar vânzătorii au căutat să iasă aproape de nivelurile de 50.000 de dolari în ultimele săptămâni.

Rezultatul este o gamă restrânsă de acțiuni ale prețului BTC, deoarece cumpărătorii și vânzătorii acționează într-un interval strict protejat. Ki Young Ju, CEO al CryptoQuant, a observant acest fenomen săptămâna trecută.

Sentimentul pieței criptomonedelor este într-o „frica extremă”

Indicele Crypto Fear & Greed a revenit pe teritoriul „fricii extreme”, scăzând cu peste jumătate de la începutul lunii aprilie la 24/100.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

În contrast, indicele pieței tradiționale Fear & Greed Index este „neutru”, o zonă în care a rămas de când a ieșit din zona „fricii” la sfârșitul lunii trecute.

Deși este cunoscut și pentru natura sa volubilă, sentimentul pe piața cripto ar putea fi un avertisment pentru cei care speră că vremurile bune vor continua, indiferent de situație.

Exit mobile version