Bitcoin înregistrează 7 lumânări roșii săptămânale consecutive – 5 lucruri de urmărit

Graficul săptămânal BTC/USD și-a închis a șaptea lumânare roșie consecutivă pe 15 mai - prima dată când are loc un astfel de eveniment

AdobeStock

Bitcoin începe o nouă săptămână sub 30.000 de dolari, în timp ce lupta taurilor pentru a salva piața de noi minime continuă.

Cea mai mare criptomonedă încă nu a reușit să recupereze 30.000 de dolari ca suport, după ce a atins cel mai înalt punct de la prăbușirea Terra (LUNA) de săptămâna trecută. 

Potențialul de șocuri majore din partea actorilor macroeconomici, în special a Rezervei Federale din Statele Unite, se schimbă înaintea Forumului Economic Mondial din această săptămână.

În același timp, presiunea internă pe piața cripto rămâne, pe măsură ce implicațiile colapsului LUNA continuă să se manifeste. 

7 lumânări roșii săptămânale consecutive

Starea de spirit prudentă în rândul investitorilor a fost evidentă în această săptămână, după ce ultimele șapte zile au schimbat așteptările pieței. Când tokenurile Luna și TerraUSD (UST) au explodat, declinul lor a ricoșat pe piața criptomonedelor, iar Bitcoin nu a făcut excepție.

După ce s-a apropiat de 24.000 de dolari, BTC/USD a înscenat un fel de recuperare în formă de „V”, revenind peste 31.000 de dolari în următoarele zile. Această putere, totuși, pare acum limitată, deoarece 30.000 de dolari se dovedește a fi un nivel încăpățânat.

În timp ce imaginea pare cu siguranță mai liniștitoare decât cea a unor altcoins, investitorii se țin departe de orice preț ferm optimist.

O narațiune-cheie care câștigă teren se învârte în jurul nivelurilor actuale pentru a forma baza unei reveniri de relief, care va duce în cele din urmă nu numai la o respingere, ci și la un atac asupra minimelor mai scăzute decât cele de săptămâna trecută.

Între timp, traderul Crypto Tony a spus că perechea trebuie să recupereze 31.000 de dolari, nu doar 30.000 de dolari pentru a continua creșterea.

Graficul săptămânal BTC/USD și-a închis a șaptea lumânare roșie consecutivă pe 15 mai, în ciuda unei redresări modeste – prima dată când are loc un astfel de eveniment.

BTC/USD, timeframe de o săptămână
BTC/USD, timeframe de o săptămână | TradingView

Având în vedere dacă recesiunea pe termen lung va dura mai mult – chiar și dincolo de 2022 – contul de Twitter Nunya Bizniz a remarcat că, din punct de vedere istoric, Bitcoin a fost cu mult sub maximele istorice din cauza înjumătățirii subvențiilor de bloc.

Investitorii instituționali încep să acumuleze Bitcoin

După măcelul de săptămâna trecută, piețele cripto s-au stabilizat, iar mișcările activelor on-chain ar putea indica că investitorii instituționali încep să acumuleze Bitcoin.

Scăderile bruște ale pieței nu sunt întotdeauna vești proaste, deoarece oferă un punct de intrare pentru investitorii care caută câștiguri pe termen lung. Potrivit CEO-ului CryptoQuant, Ki Young Ju, acesta pare să fie ceea ce se întâmplă chiar acum.

„Investitorii instituționali cumpără acum BTC prin intermediul creatorilor de piață”, a spus șeful firmei de analiză.

Ki Young Ju a ajuns la concluzia sa analizând mișcările de monede pe exchange-urile majore în ultima săptămână.

Analiza în lanț arată că între 7 și 10 mai, creatorii de piață care folosesc exchange-ul Gemini au trimis în jur de 84.000 BTC către Binance, un maxim istoric. El a adăugat că cea mai mare parte a presiunii de vânzare a venit de la Coinbase, deoarece au cel mai mare flux de BTC de la Binance. Volumul spot BTC/USD al Coinbase a atins un nou maxim anual, în timp ce Coinbase Pro a atins un minim de trei ani de -3%.

Aproximativ trei sferturi din activitatea de tranzacționare pe Coinbase este condusă de instituții, potrivit celui mai recent raport al său de câștiguri.

Luna Guard Foundation este unul dintre acești vânzători majori, care a trimis în jur de 80.000 BTC către Gemini și Binance săptămâna trecută, când întregul ecosistem Terra s-a prăbușit.

Vestea pozitivă a fost susținută de un anunț recent conform căruia Fundația Luna a scăpat practic de toate deținerile sale de BTC, eliminând o parte din riscul sistemic pentru Bitcoin.

Tether a revenit de la decuplarea de 5%

Tether, cea mai mare monedă stabilă după capitalizarea de piață, a scăzut pentru scurt timp la 0,95 dolari pe 12 mai. Dar, spre deosebire de TerraUSD, Tether a reușit să revină la 1 dolar, în primul rând pentru că pretinde că își susține rezervele folosind dolari reali și obligațiuni guvernamentale.

Consecințele prăbușirilor tokenurilor UST și Luna ale Terra nu sunt încă pe deplin înțelese, deoarece datele continuă să circule despre prăbușire și planurile companiei de a atenua impactul.

Unele fapte par clare, dar nu au fost confirmate oficial, cum ar fi vânzarea masivă a rezervelor BTC de către Luna Foundation Guard. Altele rămân zvonuri, în special insolvențe în masă ale organizațiilor cu expunere LUNA și UST.

Cu toate acestea, atenția nu este doar asupra UST, ci și asupra celei mai mari monede stabile din industrie după capitalizarea pieței. Tether (USDT) și-a pierdut pegging-ul săptămâna trecută și, în ciuda faptului că nu există semne de repetare a performanței UST, 1 USDT încă nu este pe deplin egal cu 1 dolar.

USDT/USD | TradingView

„În următoarele câteva săptămâni, vom începe să cunoaștem amploarea completă a pagubelor, pe măsură ce vor apărea rapoarte de pierderi semnificative și prăbușiri”, a declarat compania de tranzacționare criptografică QCP Capital abonaților canalului Telegram în cea mai recentă actualizare din 13 mai.

Dificultatea stabilește un nou ATH

Îndepărtându-se și mai mult de orice îngrijorare privind atacurile planificate asupra blockchain-ului, rețeaua Bitcoin a stabilit un nou record de dificultate de minare de 31,251 trilioane – depășind pragul de 30 de trilioane pentru prima dată în istorie.

Creatorul Bitcoin (BTC), Satoshi Nakamoto, a garantat securitatea rețelei BTC printr-o rețea descentralizată de mineri BTC care au sarcina de a confirma legitimitatea tranzacțiilor și de a minta noi blocuri. 

Având în vedere sprijinul larg al comunității , rețeaua BTC a cunoscut o creștere istorică de 10 luni, deoarece a atins o dificultate de minerit de 31,251 trilioane.

Dificultatea rețelei Bitcoin | blockchain.com

Dificultatea minării protejează ecosistemul BTC de atacuri cibernetice, cum ar fi cheltuielile duble, în care actorii răi încearcă să inverseze tranzacțiile confirmate prin blockchain-ul BTC. Dificultate mai mare necesită o putere de calcul mai mare de la mineri pentru a confirma tranzacțiile în rețeaua BTC.

Rata de hash a rețelei Bitcoin | blockchain.com

În timp ce comunitatea cripto este îngrijorată de atacurile țintite continue și de o piață bearish activă, BTC continuă să se poziționeze ca cea mai rezistentă rețea blockchain.

Adresele unice continuă să crească

În spatele haosului, totuși, nu totul pare să fie atât de sumbru.

Datele de la firma de monitorizare Santiment de săptămâna trecută arată că adresele unice Bitcoin continuă să crească.

Concluzia acestei scăderi de -33% din ultimele 3 săptămâni este că activitatea de adrese BTC a rămas constantă, a scris firma în comentarii pe Twitter.

Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Cu toate acestea, indicele Crypto Fear & Greed se află în teritoriul de „frică extremă” la 14/100 în această săptămână.

Exit mobile version