Bitcoin: Datele arată că investitorii mici cumpără, în timp ce balenele vând

Numărul de adrese care dețin 1 BTC sau mai puțin - a crescut considerabil, chiar dacă prețul activului digital a pierdut mai bine de 30% de la $69,000, nivelul de ATH

Nuttapon | Adobe Stock

Bitcoin afișează o revenire impresionantă a prețului, după ce a stabilit minimul ultimelor trei luni de zile în 4 Decembrie, la $42,000. De la data respectivă, activul digital s-a apreciat cu $9,000 până la $51K, ultimul punct de maxim local.

Retragerea prețului a scos la suprafață comportamentul adreselor care dețin mai puțin de 1 BTC. În contrast, adresele de Bitcoin cu balanțe cuprinse între 1,000 și 10,000 de monede – au făcut puține pentru a susține creșterea, conform datelor colectate de Ecoinometrics.

Bitcoin încă este blocat într-o situație în care adresele mici sunt dispuse să adune bucățele de Bitcoin, în timp ce adresele balenelor nu acumulează, defapt – au evidențiat specialiștii, după o inspectare a graficului care arată diferența între adresele mici și cele mari

Bitcoin: Datele arată că investitorii mici cumpără, în timp ce balenele vând
Bitcoin: Divergențele on-chain | @ecoinometrics

Ecoinometrics a spus mai departe că situația aceasta nu este chiar ideală pentru Bitcoin, sugerând faptul că prețul activului digital ar putea reveni la trendul descendent dacă cumpărătorii influenți continuă să lipsească.

Ținta scăderii Bitcoin se află tot la $42,000

Perspectiva bearish prezentată de Ecoinometrics a fost publicată odată cu politicile monetare decise de Rezerva Federală în cadrul ședinței FOMC de ieri. La ședință, federalii au discutat despre reducerea programului de cumpărare al activelor cu $30 de miliarde pe lună, eliminându-l total până în Aprilie 2022.

Programul curent de stimulare a piețelor, în valoare de $120 de miliarde pe lună, a fost crucial în trimiterea prețului activului digital de la $4,000 în Martie 2020 – la $69,000 în Noiembrie 2021. Iar acum că lichiditatea amenință cu plecarea și că împrumuturile acordate de Rezerva Federală vor avea o dobândă mai mare, mulți se tem că va scădea apetitul investitorilor pentru active care posedă risc, precum Bitcoin.

Mike Novogratz, șeful executiv al Galaxy Digital Holdings, a admis faptul că Bitcoin ar putea avea de suferit de aici încolo, însă anticipează faptul că prețul activului digital nu va scădea sub support-ul oferit de $42,000.

$42,000 reprezintă un nivel destul de important, iar zona aceea ar trebui să țină – le-a transmis miliardarul celor de la Bloomberg, în cadrul unui interviu

Atât de mulți bani au intrat în sferă încât nu ar face sens ca prețul crypto-monedei să scadă prea mult sub acel nivel. Dacă sunteți long, probabil că doare puțin, însă este sănătos ce se întâmplă

BTCUSD și reacțiile prețului în zona $42K | FTX

Acumularea Bitcoin e mai puternică în piața de retail

În realitate, adresele unice care dețin mai mult de 1,000 de monede BTC au continuat să vândă pe tot parcursul anului 2021. Conform datelor furnizate de Glassnode, numărul de adrese care se încadrează în această categorie – a scăzut de la 2,475 în luna Februarie, până la 2,147 în prezent.

Bitcoin: Numărul total de adrese care dețin peste 1,000 de monede | Glassnode

În contrast, numărul de adrese unice care dețin cel puțin 0,01 BTC (adică aproximativ $500 la data editării acestui articol) – a crescut în 2021, de la 8,4 milioane la 9,4 milioane.

Între timp, adresele care dețin cel puțin 0,1 BTC (~$5,000) au crescut de la 3,1 milioane la 3,3 milioane în aceeași perioadă, indicând faptul că investitorii mici au jucat un rol important în aprecierea prețului Bitcoin, de la $30,000 până la ATH-ul de $69K.

Bitcoin: Numărul total de adrese cu balanță mai mare de 0,01 BTC și 0,1 BTC | Glassnode

Numărul acestor adrese a fost redus în prima jumătate a anului, când piața Bitcoin s-a confruntat cu interdicția impusă de China, însă a continuat să crească după ce El Salvador a adoptat activul digital pe post de monedă de schimb.

Bitcoin: Numărul total de adrese cu balanța mai mare de 1 BTC | Glassnode

De asemenea, numărul de adrese cu cel puțin 1 BTC a continuat să crească în timpul corecției de la $69K la $42K, care a avut loc pe parcursul sesiunilor de tranzacționare din Noiembrie și Decembrie. Comportamentul acesta indică acumularea pieței retail.

Exit mobile version