Bitcoin: Investitorii mici au cumpărat cel mai mult BTC de la scăderea din Martie 2020

Cumpărătorii cu volum mic sunt la fel de interesați de Bitcoin la $48,000, pe cât au fost la $3,600, conform ultimelor date

Adriansyah | Adobe Stock

Bitcoin este din nou foarte interesant pentru investitorii de rând la $48,000, pe măsură ce datele confirmă faptul că aceștia fac cele mai mari achiziții din Martie 2020, până în prezent.

Într-un tweet publicat de Willy Woo în 14 Decembrie pe profilul său, analistul a observat un trend important care a fost absent din piața Bitcoin în ultimele 18 luni.

Investitorii de retail cumpără Bitcoin de parcă suntem în Martie 2020

După o scădere bruscă la $3,600, realizată în Martie 2020, paritatea BTCUSD a oferit o reducere atractivă pentru cei care au așteptat să investească – iar acum, acel fenomen este din nou prezent pe piață.

Schimbările în balanță pentru portofelele care dețin 1 BTC sau mai puțin – care sugerează faptul că sunt deținute de investitori la scară mică – au ajuns la cel mai înalt nivel din Martie 2020.

Chiar dacă circumstanțele rămân aceleași – fricile cauzate de virusul respirator și incertitudinea piețelor macro, cauzată de politicile monetare adoptate – diferența majoră constă în faptul că Bitcoin costă $48,000 la finalul anului 2021, nu $3,600.

În orice caz, dacă datele colectate sunt exacte, înseamnă că interesul se află în creștere și că investitorii de retail acumulează.

Ultima dată când piața retail a cumpărat dip-ul atât de tare – a fost la zona de bottom, din Martie 2020 – a comentat Woo

Bitcoin: Investitorii mici au cumpărat cel mai mult BTC de la scăderea din Martie 2020
Bitcoin: Acumularea investitorilor mici, de retail | Willy Woo

După cum am raportat la începutul săptămânii, holderii cu volum ridicat au continuat să afișeze un comportament mixt la nivelurile curente ale prețului. În ciuda faptului că alte entități sunt bearish și aleg să vândă – alții sunt precauți când vine vorba de reducerea expunerii la BTC.

Raportul smart money vs dumb money se află la maxime istorice

Între timp, numărul de investitori pe termen lung a ajuns la un nivel record față de numărul de participanți la piață cu investiții pe termen scurt.

Conform așa-zisului indicator Smart Money Gap, care constă în date colectate de Glassnode, firma de analiză on-chain, discrepanța dintre cantitatea de BTC deținută de investitorii inteligenți și cei emoționali – se află la ATH. Cu alte cuvinte: există mai mulți cumpărători pe termen lung decât au existat vreodată cumpărători pe termen scurt.

Pe parcursul istoriei, maximele locale pe care acest indicator le-a stabilit au coincis cu începerea unui trend ascendent, semnalând totodată și o zonă locală de bottom.

Bitcoin: Cea mai mare discrepanță din istorie între investitorii pe termen lung și cei pe termen scurt | Glassnode
Exit mobile version