Bitcoin: investitorii nu se mai tem. Ce nivel important urmăresc aceștia?

Sentimentul investitorilor a ieșit din zona de frică extremă alături de prețul Bitcoin, care a beneficiat de o creștere impresionantă, pe măsură ce așteptările participanților la piață sunt ca activul digital să corecteze scurt, după care să-și continue trendul ascendent

Myst | Adobe Stock

Bitcoin s-a menținut într-o zonă superioară pe parcursul sesiunii europene de astăzi, 2 Octombrie, după un breakout fantastic pe care l-a realizat ieri.

Bitcoin: investitorii nu se mai tem. Ce nivel important urmăresc aceștia?
BTCUSD, timeframe de 4 ore | FTX

Traderii urmăresc nivelul $45,000 și consideră că va oferi support

Datele colectate de tradingview și FTX afișează o paritate BTCUSD ciudat de calmă după o volatilitate atât de mare la începutul lunii. Ieri, prețul activului digital s-a apreciat cu aproape $3,000 în mai puțin de o oră, stabilind un maxim la $48,500.

Clasica metodă de short squeeze a pieței nu a întâmpinat nicio corecție semnificativă pe parcursul primei zile din weekend, ținând cont de faptul că Bitcoin tranzacționează deasupra închiderii de la sfârșitul lunii August.

Pentru Michaël van de Poppe, structura curentă ridică la fileu o întrebare asupra formațiunii pe care consolidarea prețului ar putea să o construiască în sesiunile următoare.

Dacă vrem o corecție de la Bitcoin, cred că cel mai bine ar fi să nu scadă prea mult – a avertizat analistul în ultimul său video postat pe YouTube

Cred că cel mai jos nivel pe care ar putea să-l tranzacționeze este $45,000

van de Poppe a mai adăugat faptul că favorizează o continuare bullish a pieței, pe măsură ce concluzia trasă în urma analizei pe termen scurt a prețului – spune că acest lucru este mai probabil decât o corecție la nivelele tranzacționate în urmă cu o săptămână.

Privind ordinele de cumpărare și vânzare de pe Binance, observăm că rezistența de la $48,000 continuă să crească.

Bitcoin: ordine de cumpărare și vânzare | Material Indicators

Frica extremă precede oportunitatea de cumpărare

La fel de optimist a fost și analistul Rekt Capital care a evidențiat faptul că BTCUSD stabilește Higher Lows de mai bine de patru luni – iar de fiecare dată când unul dintre aceste low-uri a fost stabilit, ofertele cumpărătorilor au fost tot mai puternice.

Referindu-se la etalonul stabilit de Indexul Fear& Greed, el a subliniat că per total, sentimentul de frică a părăsit încă odată sfera crypto, în urma creșterii pe care prețul a realizat-o vineri.

În urma fantasticei mișcări de breakout pe care BTC a realizat-o ieri, investitorilor nu le mai este frică de acțiunea prețului – a mai transmis traderul

Frica extremă precede oportunitatea financiară

Indexul de Frică și Lăcomie s-a așezat lateral în zona de frică extremă până joi, în jurul valorii de 20/100, înainte ca prețul să crească cu peste 10%. În urma creșterii, indexul s-a mutat în zona neutră, afișând valoarea de 54/100.

Indexul Fear& Greed în ultimele 3 luni | Alternative.me
Exit mobile version